Milyen helikoptert kellene beszerezni a Mi-24-esek helyére?
Az Apache nem jó, nem igazán használható polgári célokra.
Nem értek hozzá, de szerintem olyanra lenne szükség, aminek békeidőben is hasznát tudjuk venni és nem túl drága, sikeres modell.
én a Mi-171-est javasolnám a Mi-17 és a Mi-24 pótlására egyaránt
a gép olcsóbb és ár-érték arányban is jobb, mint a piacon fellelhető többi gyártmány
a gép a Mi-17 utódtípusa, ezért sokkal egyszerűbb áttérni az alkalmazására
ráadásul egy ilyen kicsi és korlátolt kapacitású haderőnek sokkal célszerűbb egy multifunkciós gép használata, mint a megbontott technika
Index közölt erről egy összeállítást év elején.
Indexes cikken besírtam anno :D
Amúgy harci helikopternek maximum akkor lenne értelme, ha azt be is vetnénk valahol, vagy vmi közös NATO üzemeltetésben lennének.
Legértelmesebb az lenne ha először a szállító helikopter flottát vágnák rendbe Mi171-esekkel, bár manapság azt is drágán adják az oroszok. Plusz ezek mellé beszerezni valami kisebb helikopter típust kisebb szállító feladatokra, futár célokra.
Csak harcihelikoptert úgyse fognak venni. Arra nincs pénz, hogy legyen külön-külön egy harci flotta és egy csapatszállító.
Valami hibrid megoldás lesz. Olyan gép amit adott esetben fel is lehet fegyverezni, de béke időben kiválló csapatszállításra vagy épp homokzsák hordásra.
"Az Apache nem jó, nem igazán használható polgári célokra."
Oszt mér nem? Tudod milyen f***afilmeket lehetne velük forgatni. Idejönne Svájcinéger, Szilvesztersztallone meg a Bruszvilisz és a kiskunlacházi reptéren leforgatnák a Dájhard 6-ot meg a Másnaposok 4-et (meg a LasztVegasz kettőt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!