Mit hozott nekünk magyaroknak, a globalizáció, és a neoliberalizmus?
Ha nem lenne globalizáció, szerinted mégis hogy lenne már Internet?
Tulajdonképpen mit jelent számodra a globalizáció, magyarázd már el a definícióját!
Totális népbutítás?
Ez tulajdonképpen épp a szabadság. Hogy jogod és lehetőséged van TV2-t, RTL-t, ATV-t vagy HírTV-t nézned. Jogod és lehetőséged van Indexet vagy kuruc.infot olvasnod.
Magyarul NINCS NÉPBUTÍTÁS, hiszen van alternatívád, választhatsz. Ha szerinted az Index és az RTL butítja a néped, akkor nézd a HírTV-t és olvasd a Kuruc.infót.
A neoliberalizmust nem elsősorban gazdaságpolitikaként, hanem eszmeként értelmeztem, azért kerültek bele ezek is.
Sőt tulajdonképpen az is a liberalizmus következménye, hogyha szidod a kormányt, az államot, a liberalizmust, engem, vagy mást, akkor nem csuknak be egy börtönbe, hanem leállnak veled vitatkozni.
Persze Magyarországon nincs minden tekintetben neoliberalizmus. Pl.: Árpád-sávos zászló használata.
Komolyan, leírnád nekem, hogy Te konkrétan mit is értesz globalizáción.
Csak, hogy ne beszéljünk el egymás mellett!
Őszinte tiszteletem annak, aki a kérdezőnek megpróbálja megmagyarázni az amúgy is triviális dolgokat - valószínűleg hiába. Én már belefáradtam az ilyesmibe.
Sok sikert! ;)
Neoliberalizmus:
Elméletileg szabad piac van.
Látod a végén csak megpedzetted az igazságot.
Azt hogy elméletben.
Mind a neoliberalizmus mind a gobális piacgazdaság , jó, sőt csodálatos lehetne „” elméletileg””.
Sajnos a nagyarányú és hathatós tőkefelhalmozódás, és a lokalitások eltérő érdekei, az ember szerepe,
és minden ami nem elméleti, egy idő után vissza üt a működésre.
A versenyből, monopólium lesz. A szabad piaci részvételből, kartellek.
A verseny adta árcsökkenésekből, a monopol és erőfölénnyel élő, áremelés.
A munkahelyteremtést felváltja a , munkaerőnek és a béreknek a befolyásolhatósága.
A szabad munkaerő vándorlást, a tőkének a munkaerőhöz vándorlása.
Szóval csak egy alaptörvény marad, ahol a tőke ott a haszon a többi meg nem számít.
Minden megjósolható, és ebben nekünk nem lehet hasznunk, mert nincs tőkénk.
Itt választ kapsz a fogalomra.
Tudod mindig olyan dolgokat hoztok példának amik ha nincs a globalizáció csak a snassz piacgazdaság, a konzekvens piaci hatások nélkül is kialakulhattak volna.
Pld Ha az internet, vagy a microsoft , üzletet lát valamiben az úgy is megjelenik.
Semmi köze a Tv csatornáknak sem a globalitáshoz, hiszen ha van üzleti ráció üzemeltetni egy adót bármely orgánumnak az megteszi, ha van globális rendszer ha nincs, csak a piacgazdaság a lényege.
Talán előnyt csak a multik elterjedésében jelent, sőt nem is az elterjedéseikben, hanem a piac szerzéseikben, és az előnyeik kiaknázásában.
A neoliberalizmust nem elsősorban gazdaságpolitikaként, hanem eszmeként értelmeztem, azért kerültek bele ezek is.
Ebben egyetértünk:
Sőt tulajdonképpen az is a liberalizmus következménye,
Ebben is.
hogyha szidod a kormányt, az államot, a liberalizmust, engem, vagy mást, akkor nem csuknak be egy börtönbe, hanem leállnak veled vitatkozni.
Ebben viszont nem.
Nem kell ahoz liberálisnak lenni hogy ne legyen diktatúra.
A demokrácia len a liberálisok kiváltsága.
Van konzervatív értékelméletű demokrácia is és ott is mondhatsz bár mit.
Mondom, hogy tudod, miről van szó. De akkor mégis mi a fenéért kérdezed meg?
Első voltam.
Ebben egyetértünk:
Bocs de ez nem igaz, a neoliberalizmus egy gazdasági felfogás és más semmi, ami a liberális alap gondolatokból és eszmeiségből ered,
Mondom, hogy tudod, miről van szó. De akkor mégis mi a fenéért kérdezed meg?
Első voltam
Mert sokan szajkózzák hogy ez nekünk milyen jó, és nem élet nélküle az élet.
Szeretném megtudni hogy miért hiszik ezt, holott tisztán látszik hogy lassan már a nagy a liberális Amerika
is menekülne, csak nem tud 1-2 év alatt. Mert már minden közgáz aki nem ezt az elitet szolgálja, elmondta 1000× hogy a saját maga gerjesztett anomáliájába fullad. És ennek ellenére és a józan ész ellenére, illetve ami súlyosabb, a magyar állapotokkal összeegyeztethetetlen érdek ellentéteire sincs sok ember tekintettel.
És még mindig istenítik. Felőlem lehet liberális valaki „ esküszöm hogy tisztelem az eszmeiségé” de ne akarja már bebizonyítani hogy valami jó, amikor az idő bebizonyította hogy nem az.
16.49:szent ég,ekkora hülyeséget,hogy az internet meg a globalizmus!
Miért nem szegény Bell papa a sáros.Vagy Fogg.
A haladás ,a fejlődés nem a globalizációnak köszönhető.A világ,az emberiség évezredek óta fejlődik,köszöni szépen.
Milyen liberalizmusról beszélsz?Nincs liberalizmus,nem is volt soha,sőt nem is lesz.Nem az árpádsávos zászlók miatt,hanem ,mert olyan nincs,hogy mindenkinek megfelel minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!