Mi az amit hozott valojában a magyar társadalom számára az Eu vagy a globalizáció?
És itt nem arra gondolok ami úgy is bejöhetett volna!
Hiszen pld a net, vagy a szabad utazás, a kreskedelem, akkor is meglett volna, ha nem megyünk bele a játékba.
Pozitívum: A korábban hiánycikknek minősülő áruk már nem hiánycikkek.
Mivel van rá kereslet, ezért azt ne állítsa senki, hogy az egész úgy ahogy van, káros.
Negatívum: munkanélküliség, adósságok, erős "brüsszeli" lobby, a szegényebb rétegek még jobban leszakadnak.
Ezek csak lózungok!
Szabad ker?
Ha nem lenne Eu, akkor nem kereskednének velünk?
Na ne vic!
Akkor is lennének megállapodások, kvóták stb.
De szabályozhatnánk a piacainkat, és a tőke beáramlást.
Van kereslet?
A sok szemétre?
Azt hiszik sokan, hogy ha nem lennénk az Eu tagjai, akkor szóba sem állnának velünk? Akkor is behoznák a dolgokat és mi is kivihetnénk, ahogy azelőtt, csak nem lenne annyi kötelezettség, ami csak a nagy nyugatiaknak kedvez
"Ha nem lenne Eu, akkor nem kereskednének velünk?"
De, kereskednének, csak tudod manapság már nem úgy van, hogy a farok csóválja a kutyát. (értsd: piacgazdaságban élünk, ahol a "kisebb", kevésbé versenyképes, tőke nélküli országok lemaradnak) Lehet hadakozni a gondolattal, de szerintem ha már itt van a nyakunkon a globalizáció, akkor legalább próbáljuk a lehető legjobbat kihozni belőle. Félreértés ne essék én is globalizáció kritikus vagyok, de nem antiglobalista!
"Van kereslet?
A sok szemétre?"
igen
pont azért,mert nincs más. (általában)
Gondolj bele: a Való Világ nevű szenny miért létezik még mindig?
"jogokat a bűnözőknek, deviánsoknak, naplopóknak..."
Jogaik az EU előtt is voltak az általad említett csoportoknak.
A legnagyobb ilyen csoport a Kádár rendszerben létezett, ahol gyakorlatilag 0 munkavégzéssel volt állásod, tehát naplopó voltál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!