Miért mondják, hogy a mai nyugdíjasok keményen végigdolgozták az életüket, mikor a többség a legszebb, leglazább kádári évtizedekben dolgozott aktívként?
Aktívak is akkor voltak, amikor legkönnyebb volt az élet, meg most nyugdíjasként is minden létező kedvezményt, állandó nyugdíjemelést is megkapnak, merthogy "ők már végigdolgozták az életüket".
Csak én érzek itt igazságtalanságot meg ellentmondást? Már bocsi, nem akarok bántani senkit, de mégis fura szerintem ez az érvelés.
Utolsó válaszoló!
Minden tiszteletem a Tiéd, édesanyám is boltos volt hasonló körülmények között.(falusi "bót")
A " kedveskérdezőnek" viszont mintha nem lenne mondandója.
Pedig többen faggattuk...
Jajj de viccesek vagytok :)
Dolgozom és adót, járulékot fizetek rendesen, egyébként pedig nem tartok majd igényt semmiféle nyugdíjra, ennyit közölhetek.
Nem fogom elvenni az ételt a gyerekeim, unokáim tányérjáról, toporzékolva, hogy nekem jár, jár jár, jár!!!!
"nem fogom elvenni...stb" ja, majd inkább éhezel mi?
Gondold át még egyszer-kétszer!
Te ezzel szórakozol, hogy a nyugdíjasok ellen uszítasz? Fizetnek érte?
A legszebb kádári években valóban senki nem dolgozott, az embereknek a sült galamb a szájukba esett, valamint idepotyogott az Ikarusz, a Videoton, Bábolna, a Globus, a magyar mezőgazdaság (igen, volt ilyen) világhírű volt, hihetetlen termésátlagokkal.
De ehhez a mosti nyugdíjasoknak semmi közük nem volt. Ahogy ahhoz sem, hogy a tanulmányi világversenyeken Japán és még valami ázsiai ország után harmadikként a magyarok jöttek a természettudományos tárgyakban, hogy magyar zenészekért külföldről jöttek, és még valaki ránkejtett egy atomerőművet is.
Szóval, éltünk ebben a jó világban, most meg elvárjuk, hogy a fent említett, mára eltűnt dolgokért nyugdíjat kapjanak az idősek?
YEEEES, we do.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!