Miért mondják, hogy a mai nyugdíjasok keményen végigdolgozták az életüket, mikor a többség a legszebb, leglazább kádári évtizedekben dolgozott aktívként?
Aktívak is akkor voltak, amikor legkönnyebb volt az élet, meg most nyugdíjasként is minden létező kedvezményt, állandó nyugdíjemelést is megkapnak, merthogy "ők már végigdolgozták az életüket".
Csak én érzek itt igazságtalanságot meg ellentmondást? Már bocsi, nem akarok bántani senkit, de mégis fura szerintem ez az érvelés.
Kérdező!
Pillanatnyilag mi hasznos dolgot művelsz???
Kíváncsi lennék hogy a kérdező mit dolgozik..: ) Már ha egyáltalán dolgozik már, és még nem iskolapadból akarja megmagyarázni az életet..
És ezt a kifejezést nem hiszem hogy szószerint kellene venni. Aki ledolgozott 40 évet - teljesen mindegy hogy mit, de dolgozott,és ha naponta csak 10 csomag szeget is, de termelt - , az megérdemli szerintem hogy munkájához mérten nyugdíjat kapjon, és ha már 40 éven át használta a tömegközlekedés, fizette az adót, tett ezt azt az állami kasszába, akkor had használja ingyen a tömegközlekedést...
Az állandó nyugdíjemelésről meg csak annyit, hogy amennyivel emelik általában, annyival gyengül a forint, tehát nem élnek jobban sokkal..
18:35
"Aki ledolgozott 40 évet -..."
A mai nyugdíjasok többsége nem dolgozott itt le 40 évet :)
# 8/9
Ma emberek többsége sem dolgozik becsületesen bejelentve 8 órába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!