Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbánék országa: Minden...

Orbánék országa: Minden harmadik diák külföldre spriccelhet Lehet hinni a felméréseknek, vagy ez egy enyhe túlzás?

Figyelt kérdés
[link]
2013. okt. 29. 13:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi ez a sok meglepett arc?:O Oda megy az ember dolgozni, ahol a munka van!

Ha multikból vásárolunk német/osztrák/holland ... termékeket akkor nyilván ott kell a munkaerő. Ezért menekülnek kelet-európából, de megjegyzem Nyugat-európa is bajban van, ott is erős a kivándorlási hajlam, csak ők a gazdagabb (lehetőségek) országaiba vándorolnak ki. ( arab, kínai befektetők tárt karokkal várják a nyugati kapcsolatokat) Ott is elég jelentős már a angol, német diaszpóra, akik megtelepedtek és hirdetik a jól fizető állásokat válságtól távolabbi országokban.

2013. okt. 29. 14:24
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Én nem tapasztalom azt hogy akik kint megszedik magukat hazajönnének vállalkozni. Itthon vállalkozást indítani halott dolog, még ha valakinek viszonylag megy is a bót akkor is olyan kemény adókat meg járulékokat kell fizetni hogy lehetetlen profitot termelni. Nekem sok ismerősöm inkább külföldön fogott bele valamibe mert ott ilyen téren jobb a helyzet. Itthon is inkább könnyíteni kéne a vállalkozások terhein nem pedig még jobban kizsigerelni őket mert láthatóan az állam nem tud munkát adni, akkor meg valamit csinálni kéne mert a jelen állapot tarthatatlan. Nem lehet mind az 5 millió munkaképes korú ember közmunkán.
2013. okt. 29. 14:47
 13/15 A kérdező kommentje:
12: szerintem bőven belefér még a közmunkaprogramba párszázezer ember. A többi meg majd elszegődik valamelyik földesúrhoz.
2013. okt. 29. 15:12
 14/15 anonim ***** válasza:

persze meg akkor már a nyugdíjakat is lehetne duplázni nem végül is annyi lóvéja van az államnak hogy futja rá.

2013. okt. 29. 15:30
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

Diák vagyok (egyetemista), itthon tanulok saját pénzen munka mellett.

őszinte válaszom: Pénz az Isten. Ott vagyunk, ahol nagy a fizetés. Mivel külföldön nagyságrendekkel nagyobb mint itt, így nem kérdés, hogy mi a célunk.

2013. okt. 29. 19:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!