Orbánék országa: Minden harmadik diák külföldre spriccelhet Lehet hinni a felméréseknek, vagy ez egy enyhe túlzás?
Lehet, én most fogok érettségizni. 34 fős osztályom van. Az osztályomból rajtam kívül 28-an akarnak külföldre menni, 8-an külföldre mennek egyetemre is.
Volt a suliban egy felmérés, a 4 végzős osztály 140 tanulójából 121 külföldre fog élni.
A mi iskolánkban ez 85-86%-os arány. Szép jövő elé néz Magyarország.
És rengetegen vannak akik hazatérnek miután összeszedték magukat külföldön és céget alapítanak, saját vállalkozást indítanak, befektetnek. Én is sok ilyet ismerek.
Mert ok hogy otthonról úgy tűnik hogy milyen rózsaszín idekint minden, de itt élve látja az ember az árnyoldalát is.
Nálunk 32 emberből, végül 20 ment ki és 15 jött vissza. 1 valaki már ott is maradt, 3 munkanélküliként él kint 1 pedig alkalmi munkákból él. 11 éve érettségiztünk.
Sokan élvezték a kint létet jól is kerestek, de még se tudták elképzelni ott a jövőjüket, inkább gyűjtöttek pénzt és haza jöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!