Jobbikosok! Szerintetek ki volt a nagyobb költő, Petőfi Sándor vagy József Attila?
Mi az, hogy a jobbikosok szerint?!?
Mert ha egy A-pártszimpatizáns mondja, hogy X nagyobb költő, mint Y, akkor az nem ugyanaz, mintha egy B-pártszimpatizáns mondja?
Vagy ha egy nem poliizélő irodalomtudós mondja, az nem ér annyit, mint egy nyolcosztályt is épphogy végzett C-pártszimpatizáns álláspontja?
Hú de nem érdemelte meg ez a kérdés, hogy érdemben válaszoltak rá néhányan!
Miért kell ebbe is belekeverni a politikát???
Mellesleg nekem Petőfi a kedvencem az összes költő közül. De ez szubjektív dolog.
petőfi (általában) közérthetőbb, népszerűbb, radikálisabb
én petőfi fan vagyok :)
noha azt hogy
nem nem soha (trianon)
józsef attila találta ki
Pedig szerintem Ady egész aktuális. :)
"Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy üresek és könnyűk vagyunk, [...] ha egy kicsit már józanodni kezdünk, rögtön sietünk felkortyantani bizonyos ezeréves múlt kiszínezett dicsőségének édes italából, látják, hogy semmittevők és mihasznák vagyunk, nagy népek sziklavára, a parlament, nekünk csak arra jó, hogy lejárassuk."
Ez nem szépirodalmi mű, ez egy politikai tárca, amit Ady politikai céllal publikált egy akkori folyóiratban.
Én nem használtam politikai célokra, mégcsak nem is kommentáltam, csak beidéztem.
Úgyhogy nyugi srácok.
Mi az,hogy nyugi srácok!
Te nyiltan jobbikosokat gyalázol a rettenetes nagy eszeddel. Ki súg neked ott a messze távolban?
Mellesleg ismersz-é nagyobb költőt az egyetemes középkorban Balassi Bálintnál?
Ha kérdésedre is adhatok egyfajta választ, József Attila magasabb volt mint Petőfi Sándor! És mindketten magyarul fejezték ki gondolataikat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!