Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg így kell gondolkodni?

Gauldoth kérdése:

Tényleg így kell gondolkodni?

Figyelt kérdés
Ha felteszek egy kérdést, ahol szidom a jobb oldal fejét, akkor balos vagyok mindenki szerint. Ha felteszek egy kérdést, ahol a baloldali pártokat szidom, akkor mindenki szerint Fideszes vagyok. Ha egy kérdésben egyszerre szidom a Fideszes és balos embereket, akkor Jobbikosnak hisznek. De ha már nem megy semmi más, akkor LMP-s. Az soha senkinek nem fordul meg a fejében, hogy egyik pártért sem dobog a szívem a jelenlévők közül.

2013. okt. 24. 06:13
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
0%
Remélem a lepontozók kapnak puszit gyurcsánytól.
2013. okt. 24. 13:03
 12/17 bumbi02 ***** válasza:
48%

Nyugi engem "fő-gyurcsányistát" is lepontoztak..: ) Van akit ez nyugtat meg, ha már véleménye nincs..:)

"Szerintem valami olyan oka lehet, hogy ha az ember teljesen független, akkor nem fog 4 hosszú bekezdésben a szabadidejében 1 db pártot folyamatosan ócsárolni."

Ehhez meg hozzátenném, hogy vegyétek észre, az, hogy valaki független, nem azt jelenti hogy nem támad egy pártot se, hanem azt, hogy nem úgy kritizálja a Fideszt, hogy ő közben MSZP-s... Vagy úgy az MSZP-t hogy közben Jobbikos...Hanem egyszerűen kritizál mindent, amit ő rossznak talál.. Én legalább ugyanolyan rossz ellenzéknek tartom az ellenzékünket, mint amilyen rossz kormánynak a kormányunkat...

2013. okt. 24. 15:11
 13/17 anonim ***** válasza:
48%
Fú, én nem tudtam, hogy já érte puszi Gyurcsánytól (<3), ugye ha most gyorsan lepontozlak, még kaphatok? És kérhetek nyelveset is...oda, ahova csak szeretném?:$
2013. okt. 24. 16:54
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Így működik.

Véleményt alkotni, újragondolni, módosítani fáradságos meló... egyszerűbb a betanult sablonokat alkalmazni. A másik egy hülye libsi / büdös turbómagyar / agymosott fideszes / szocializmusban szocializálódott nyugger, tehát a véleményem már kész is van, ezt a vitát már ezerszer lejátszottam, csukott szemmel is "nyerek". Olyan okos vagyok, hogy ezek semmi újat nem tudnak mondani nekem, soha nem tudnak rámcáfolni!

Pont, pont, pont...

Ha mindenáron célba akarsz juttatni valami tartalmat, a legfontosabb dolgod, hogy megakadályozd a beskatulyázásodat (amihez sajnos sokszor az első két mondatod is bőven elég). Például: kezdd azzal a mondandódat, hogy hangsúlyozod, miben értesz egyet a másikkal. Ekkor már "hiba van a mátrixban", nem tudják rádhúzni a betanult sablonjaikat, kénytelenek elgondolkodni, vagy legrosszabb esetben is szemet hunyni a véleményed felett.

2013. okt. 25. 01:20
 15/17 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó válasz tetszik. Köszönöm.
2013. okt. 25. 05:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Mindegy milyen beállítottságú vagy de ha választani mész józanul gondolkodj.Pár éve sajnos ezt sokan nem így tették.Sok naív embert ismerek aki már megbánta.
2013. okt. 25. 09:48
 17/17 anonim ***** válasza:

Véleményt alkotni valóban fáradságos. Ez bizony akadályozhat sokakat. Még többeket csak az, ha nincs miért fáradozni, mert nincs muníció.

Tökéletesen egyetértek azzal, hogy - majdnem - minden megnyilvánulásban van valami, amivel többé kevésbé lehet azonosulni (na jó, legalább nem ellenezni). A gondom a folytatással van. (Már) nem hiszek abban, hogy ez eredményre vezet. Feltételezi ugyanis, hogy elolvassák, megértik, és zavarba jönnek. A gondolkodó ember valóban így jár (el). A vakhitű számára azonban nem kell gondolat, mert tudjuk, a hívő hisz, és amíg hisz, semmiféle érv nem rengeti meg. Ő változatlanul becsmérel, számára ez az élvezet, más sajnos nem tud jutni neki.

Gyakoriak itt különböző valláskritikai viták. Szomorú nézni, hogyan beszélnek el még jó szándékkal is emberek, mert az egyik a hitét, a másik a tudományát hozza fel érvként. Mindenekelőtt pedig abban kellene megegyezniük, milyen célt akarnak elérni, és mit fogadnak el egymástól érvként. De ehhez engedni kell a görcsös ragaszkodásokból. Ugyanez a helyzet a pártokkal. Nincs csak jó és csak rossz párt, kivéve, ha a politika rovat egyes válaszait nézzük. Akik mocskolódnak, bármilyen nyomós ok kevés, hogy elfogadják az általuk utált szervezet egyetlen pozitív tettét is. Nem hibájuk ez, hiszen képtelenek rá. Mint ahogy hiába kötelezünk egy gépkocsit vezetni nem tudó embert, hogy vezessen egy szerpentinen akár 100 métert.

2013. okt. 25. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!