Mit szólnál hozzá, ha a nyugdíjasoknak általános tömegközlekedési bérlet lenne, mondjuk havi 3000 Ft-ért?
Én inkább valami olyasmit támogatnék, hogy reggel 7-9 között csak buszjeggyel közlekedhessenek.
Akkor nagyon megszűnne a tömeg nyomor reggelenként. Az meg, hogy a délutáni üres járatokon 2 vagy 4 nagyival megy kicsit sem érdekel.
Szerintem inkább nekik is 50 százalékos kedvezmény kellene a jegyekre.Annyit kibírnának.
Sokszor látom, hogy némelyik egy pohár tejfölért 40 kilométert utazik, de nem azért mert olcsóbb, hanem mert unatkozik és utazás közben tud beszélgetni.
Nagyon sok nyugdíjas NEM bírna ki ennyit. Sokan azért utaznak messzebbre, mert nekik az a pár forint is számít: Legalább is itt, vidéken.
De a nyugdíjasok megdolgoztak a kedvezményért, a magyar igazolványos külföldiek viszont nem tettek semmit a 90 %-os kedvezményükért.
Aki az időkorlátozást írta, annak igaza van. A csúcsidőkre nem kellene senkinek kedvezményt adni, csak a diákoknak és a munkába járóknak.
A MÁV pedig nem azért áll rosszul, mert a nyugdíjasoknak bérlete van.
Hanem azért, mert a sok ZRT stb. vezérigazgatója és a stábja milliókat vesz fel.
Egyetértenék vele, én egyszerűen ugyanazt a díjszabást számolnám nekik is, mint a diákoknak (félár), max lenne évi 1-2 alkalom olcsóbban vagy ingyen, hogy azért ne ezen múljon h pl elmegy-e a kórházba.
Egyébként a 65 éven aluli nyugdíjasoknak most is valami hasonló van, annyi különbséggel, hogy nem korlátlan az 50 %-os kedvezmény helyközin, viszont van évi 1 vagy 2 90 %-os is. Ezt is ki lehetne terjeszteni minden nyugdíjasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!