Miért emelhetik a BKV árakat, ha a fizetések 10 éve ugyanazok?
A közalkalmazottak bére változatlan 6-8-10 éve. A BKV bérletek árát persze igazíthatják az inflációhoz. 2010-ben még a Fidesz az emelés ellen szavazott, most gondolom nem fog.
Ez így rendjén van? :(
Most is emelni akarják, azt hiszem, 12.000-re az egyesített budapestit. (Tudom, hogy már nem ez a neve, de sosem tudom, hogy mi...)
Igazából az emelés érthető, hiszen tényleg "túlélt" már ez a mostani, 9800-as ár több évet, meg ÁFA-emelést is...
De attól függetlenül, hogy megértem, én is, mint mindenki, rettegek, mert egyelőre el sem tudom képzelni, hogyan fogom kifizetni. Az én fizetésem ugyanis semmit sem nőtt, és nem is fog a közeljövőben. :(
Szóval egy dolog közgazdasági szempontból megérteni valamit, és más dolog, hogy nagyon-nagyon félek. :(
A bérek és a BKV jegyek árai között nincs semmiféle összefüggés, hacsak az nem, hogy mindkettő - közvetve, vagy közvetlenül - kormányzati felelősség.
A valóságtól elrugaszkodott költségvetés és pazarló gazdálkodás, továbbá a lenyúlások olyan hiányokat generálnak, amit csak áremeléssel tudnak kezelni. Ugyanez az ok a közigazgatás fizetéseinél is, ezért nem emelnek. Ennek természetesen semmi köze a racionalitáshoz, ennek kizárólag ahhoz van köze, hogy megtehetik dilettáns működtetést, a pénzek hatalmi célokra történő kiszivattyúzását, a kapkodást és más, a gazdálkodást rontó tevékenységeket.
Hát amilyen színvonalú a BKV , én egy fillért nem fizetek érte 0 színvonalért 0 fizetés.Inkább járok autóval még ha kicsit többe is kerül.
nyugati szintű árakért és adókért balkáni színvonal?Itt valami nagyon stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!