Hányszor kötelezhetnek közmunkára?
Hű, én most kezem a (téli) közmunkát :( Ennyire sz@r? :((( Még nem mondták hol és mit kel csinálnom, ma intéztem az orvosi igazolást.
Ha nem lennének iskolás gyerekeim, akkor mennék külföldre. Te nem gondolkoztál ezen?
Nem csodálom, hogy meguntad, ez már kizsákmányolás :( havi 35 ezer arra sem elég, hogy a rezsit kifizessem, nemhogy a lakbért.
A közmunka-program egy lehetőség. Egy jobb lehetőség az aktívkorúak ellátási segélyezésétől, mert ilyenkor több pénzt kap az ember pl. Nem arról beszélek, hogy akár a 30-40 e Ft körüli összeg elég lenne! Arról beszélek, hogy ez még mindig több a 22800 Ft-nál. Ha már nem sikerült munkát találnod, akkor addig ezt érdemes elvállalnod, amíg nem lesz egy számodra megfelelő, hiszen felmondhatod jogkövetkezmények nélkül a közmunkát, mint azt olvashattad is, ha sikerül bemutatnod egy munkaszerződést.
Nem szeretnék belemenni a politikába nagyon, csak annyira hogy az állam / hivatalok /cégek tényleg megnehezíthetik az emberek életét és nem vagy nem könnyű állást találni ezek miatt sem. Ha ezt félretesszük (mert nem a problémával érdemes foglalkozni, hanem a megoldásokkal), akkor az állam még mindig a segítői oldalon van, hiszen többet ajánl a közmunka programmal az Álláskeresői segélyezésnél. Van nekem is egy halom végzettségem. Nő létemre pl. lapátoltam - számomra - hosszú ideig. Eldönthettem, hogy mérgelődök vagy ha már így alakult, akkor kihozom belőle a legjobbat. A kihozás mellett döntöttem. Hasznos is volt a munka, amit csináltunk, még sportolásnak is megfelelő volt stb. stb. Elhiszem, hogy bosszantó, szomorú, kiábrándító lehet, ha egy X végzettségűnek végzettség nélküli munkát kell elvégeznie, de nem a bosszankodással érdemes foglalkozni, mert az nem visz előre, hanem azzal, hogyan hozzuk ki a legjobbat belőle. Ha idegesek vagyunk, az nekünk sem jó, a családunknak sem jó és senki másnak sem. Nem célszerű ráterhelnünk senkire sem a feszkónkat, mert attól még rosszabb lehet minden. Nekünk kell a munkát felkutatnunk. Ha már nem találunk, akkor érdemes elfogadnunk az ő támogatási rendszerét addig, amíg nem tudunk mást tenni. Vidámságot, felszabadultságot és egy jó munkára találást is kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!