Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért bántjátok a Fideszt?

Miért bántjátok a Fideszt?

Figyelt kérdés

Anyukám mindig azt mondja, hogy a Fidesz párt megnövelte a fizetését, miattuk élünk sokkal jobban.

Karácsonyra is sokkal több dolgot kaptunk.

Anyu szerint, a baloldali MSZP párt bántani akarja a magyarokat, meg nem tisztel minket és elakarja venni a család jövedelemét.

2013. okt. 15. 15:44
1 2 3
 21/23 Macungo ***** válasza:
0%

"Magyarázd már meg kérlek, hogy ahol szinte csak fizetős helyek vannak (kell 480 pont az 500-ból, köszi), és olyan túltermelés van ezeken a helyeken, akkor miért ott taníttatja Orbán a pici lányát? :D Rosszat akar a saját gyerekének? Netán mégsincs olyan nagy túltermelés"

Ezt kérdezd, tőle, de lehe talán a pici lánya megütötte a szintet, vagy apa kifizeti neki a tandíjat... Ettől még szar a felsőoktatás és túljelentkezés van egyes szakokon.

2013. okt. 19. 20:43
 22/23 anonim ***** válasza:
0%

Köszi a linket! Majd ha olyan intézkedést hozol, amivel egyetértek, akkor egyet fogok érteni. (Lejjebb sikerül.) Csak azért nem, mert te elfogadtad a 27%-os ÁFÁ-t...

"Egyépként pont nem érdekel, hogy mit gondolsz az értelmi képességeimről, én tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok agytröszt, amikor ezt szóvátettem a stílusodra akartam a figyelmedet felhívni.."

Nem tudom, hol szidtam az értelmi képességeidet, én a logikátlan érvelésedre hívtam fel a figyelmet.

"A főldmutyi az mi ??? Tudja azt valaki,hogy mire mondják, van rá bizonyíték? Csak ismételni tudom magam, tegyenek feljelentést..."

Google: földmutyi. Ezt tudom neked javasolni. Egyrészt támogatások haveroknak osztása, másrészt haveroknak pályázati úton juttatott földek. Rögtön az első találatok között van ám szó bíróságról! ;)

"intézményesített korrupció" ezt honnan veszitek, mitől intézményesített??? Konkrét példát légyszi??"

Vegyük példának az információszabadságot korlátozó törvényt! Mi a lófsz célja van annak, hogy nem lehet kikérni eddig nyilvános gazdálkodási adatokat? Jaa, hogy így nem kell bevallani a tízszeresen túlárazott "pályázatokat"?! Ha feltételezzük, hogy az MSZP idejében tömegével voltak korrupt pályázatok (mivel ugye a független ügyészség ill. bíróság nem sok ügyet csinált), akkor most miért ne lennének?

"A magánnyugdíjpénzeket az IMF-nél tessék keresni, mivel az MSZP elintézte, hogy a túlzott deficiteljárás a Fideszen csapódjon és 2010-ben nem engedték, hogy a hiányt növeljék a hitel kifizetése érdekében, más megoldált kellett, találni."

ELINTÉZTE?????? Hű, ha ezt az EU-nál megtudják... És akkor megoldás 3000 milliárd forint félretett pénz "átcsoportosítása". Bár azt mondták, ez a pénz nincs meg, mivel eltőzsdézték. Meg azt, hogy mindenki megtakarított pénzét egyéni számlákra helyezik. Annak ellenére, hogy eltőzsdézték, elég sokan kaptak százezres nagyságrendű összegeket, amikor visszaléptek. Vagy sokat hazudozott ekörül (is) a Fidesz, vagy mérhetetlenül ostobák.

" Az MSZP meg károgott, hogy ha nem veszik fel tönkremegyünk. Ozt azóta is.."

A 3000 milliárdos lenyúlás aztán tényleg jó választás volt!

"Nyugaton nincs kötelező magánnyugdíjpénztár"

De van. ec.europa.eu/social/BlobServlet?docId=4853&langId=hu

"ezzel óriási hiányt keletkeztetett, nyugdíjat fizetni kellett, de nyugdíjbevétel egy részét nem az állam kapta a dolgozóktól.."

Hanem valami olyan cég, ami nem csökkentette a befizetett pénzed értékét, hanem még növelte is.

"Most ezzel egykis nyugdíjreform is lett, hisz mostmár minden pénz a nyugdíjkasszába került, így a nyugdíjemelés is könnyebben ment. "

Reform?!?! Ezt fideszes még csak megszorításra mondta... :D Végülis teljesen találó. Nagyon fog ez a pénz hiányozni azoknak, akik mondjuk 20 év múlva nyugdíjba mennek... Inflációt meghaladó mértékű nyugdíjemelés recesszióban. Aki ennek tapsol, az nagy valószínűséggel nem normális. Várjunk csak, mi is van a dolgozókkal? Ja, hogy a reálbérek csökkennek? Nem baj, a nyugdíjasok majd ránk szavaznak!

"Bankadó, multiadó, telekomadó": amit rohadtul ránk terhelnek. Persze megy közben a propaganda, hogy neeem tehetik meg. A lószart nem.

"IMF hitel visszafizetése, stratégiai cégek visszavsárlása (MOL,E-on)"

Az olcsó hitel kiváltására és "csak úgy" is felvettünk drága hitelt (állampapír). Fasza döntés volt! Hogy miért kellett? Az IMF-nek nem tetszett a pazarlás, mint pl a stadionok. Ment a propaganda mindenhol, hogy nem engedünk az IMF-nek! Kár, hogy amit a hirdetésekbe beleírtak, SEMMIT sem követelt közülük az IMF. Na mindegy. Legalább hazudoztak egy jót. A stratégiai cégeket sikerült olyan magas áron visszavásárolni, hogy naaagyon megérje nekünk. Az E-ON megvételéből feljelentés is született... :)

"három csapás törvény, fémtolvajok teroristák, a börtönben kötelező dolgozni, hogy ne az adófizetők fizessék, a betörőt agyonüthetem," "tilos a szórakozóhelyeken dohányozni"

Na végre hoztál valami normálisat! A szándékot értékelem, némelyik megvalósítása viszont egyrészt az ő hibájukból másrészt a dolgok természetéből fakadóan nehézkes. Pl. a börtönökben eddig is kevesebben dolgoztak, mint akartak. Gondolom ha valaki egy helyre be van zárva évekig, kicsit jobban tudja értékelni a munkát... Az egyébként illúzió, hogy kitermelik a saját költségeiket, nincs ilyen hely a világon. A bűnözés sajnos a szigorítások ellenére is nő. Hiszen általában a felderítési arány elrettentő, nem a büntetési tétel. A rendőrség meg nem áll túlzottan a helyzet magaslatán.

"kamat csökkentés"

A két fő cél talán a gazdasági növekedés beindítása és az olcsó hitelezés lett volna. A régióban a gazdaságunk sereghajtó, a hitelek meg még mindig drágák.

Ez a nagy devizahiteles mentés 1.0 gyönyörűen megszívatta a bankokat (nyeljék csak le a veszteséget!), és a kevesebb ember baromsága (=nem olvasták el a szerződést, majd megszavazták a Fideszt, aki 2 hét után bedöntötte a Forintot, de ezt már linkeltem) miatt szívjon az összes többi. A visszafizetés csak azoknak kedvezett, akiknek alapból volt többmilliója, a gyűjtőszámlázás meg baromság, hiszen később ugyanúgy vissza kell fizetni a különbözetet. Akkor már kifizetődőbb a banktól átütemezést kérni.

"Végre van egy miniszterelnökünk, aki megvédi magát és az országot, ha beszolnak külföldön és nem lógatva a fejét eloldalog."

De szép hangzatos szavak, kár, hogy ezt a mi kis Putyinunkat a saját hatalmán kívül más nem is érdekel.

"Végre valaki hozzá mert nyúlni a felsőoktatáshoz"

Emlékszel a decemberi eseményekre? Bejelentik, hogy 10480-an tanulhatnak mostantól ingyen. Tüntetések, majd jön a bejelentés, hogy nincsenek keretszámok. (A kicsit furán néző fideszfanok erre megnyugodnak, és ellentámadásba lendülnek, hogy 12 évig ingyen tanuló ostoba barom az összes hallgató.) Végül is kiderül, hogy mégis vannak keretszámok, ugyanúgy a kormány mondja meg, hányan tanulhatnak az egyes helyeken. Normális embernek az jön le, hogy az évekkel ezelőtt a tandíj ellen küzdő Orbán most be akarta vezetni a tandíjat, tehát egy hazug ember. A nagy hozzányúlásból annyi lett, hogy nem sok olyan ember él a Földön, aki az országban ingyen tanulhat jogi és gazdasági szakon. Amiből NINCS túlképzés. Vagy esetleg mutatnál olyan statisztikát, ami szerint van? Van egy EU 2020 nevű vállalásunk, miszerint növelnünk kell a diplomások arányát. Ez nem éppen annak az útja... Ha esetleg a jövőben nem Európa összeszerelő üzemeként szeretnénk létezni, az oktatás, illetve a K+F támogatása ehhez kiutat nyújthatna. De úgy látszik, Orbánnak elég a gyáravatósdi. 2010-ben 140 ezren jelentkeztek, idén 95 ezren. Nyilván ez is csak a demográfia... Már egyszer linkeltem ezt az oldalt: [link] A 2013-as költségvetés szerint FELEANNYIT költünk a felsőoktatásra, mint 2005-ben. Gyönyörű. Meg az is, hogy még mindig vannak szavazóik.

"Nyugdíjak vásárlóerejét megtartották (szüleim nyugdíjasok és végig minden évben kaptak emelést, volt az elején, hogy kétszer is)"

Hiszen van rá fedezet! És a fizetések is nőttek! Ja nem, de a nyugdíjasok mindigg jól jönnek a választásokon...

2013. okt. 20. 20:42
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

"Az EU soros elnöksége példaértékű volt az EU is elismerte."

Beleolvastam az értékelésébe. Azt hozza az első "eredménynek", hogy megállapodtak a válságból való kilábalás menetében. Ahaaa, akkor ők azért jönnek már ki a válságból, és mi azért nem, mert ők ezt véghez is viszik. Mi pedig utáljuk az EU-t. Vagy mégsem? Az elnökség után egy évvel már nem lehetett EU-barát hangokat hallani a Fidesztől... Nem sikerült elérni Románia és Bulgária csatlakozását a schengeni övezethez, pedig ennek lehet örült volna pár romániai magyar... (De hát Orbánnak nem az a célja, hogy a kintieknek jó legyen, hanem hogy azok tőle függjenek. Például miért indít és támogat a népszerű RMDSZ ellen egy törpepártot?)

"A segélyért végre dolgozni is kell és egyes gyerekek látják munkába menni a szüleiket."

Kár, hogy ezt csak a foglalkoztatottsági statisztikák kozmetikázására találták ki. De hogy közmunkán nem folyik értékteremtő munka, az biztos.

"Kikerültünk a túlzott deficiteljárás alól."

Mivel stadionokat azt feltétlenül kell építeni, hány új adót is vezettek be, ami végül az átlagos embereken csattan?! Így tényleg könnyű tartani a hiánycélt!

"Energiaitalok, chipsek megadóztatása, egészségesebb összetevők kerültek bele." "Transz-zsírok betiltása." "Egészséges menza."

És ezért rögtön ki is rúgtak vagy 1000 embert az országban, cégeket szüntettek meg. A nyilvánvalóan kommunista Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége szerint. Normális helyen ezt úgy csinálják, hogy már az óvodában elmondják, hogy a chips az szar. Dániában el is törölték ezt az adót, mert náluk is nemzetgazdasági károkat okozott. Nem, ez itt nem működhet, hiszen abból nem lesz bevétel. Nyári hír, hogy a tavalyi visszaesés után most már negyedével több energiaital fogy. Úgy tűnik, mindenki elfelejtette, milyen egészségtelen is az... [link] Amúgy az egyik ismeretlen nevű összetevőnél a másik ismeretlen eredetű összetevő tényleg egészségesebb az energiaitalokban... Vagy éppen nem, legfeljebb nincs rajta a tiltólistán... Pont mint a drogoknál a C-lista: úgyis csinálnak valami újat, ami nincs rajta. A transz-zsírsavak betiltása jó dolog, csak az árnyékolja be, hogy ezt is a fideszes hozzánemértés vezérli. Ahol eddig bevezették, ott az állam támogatta az új alapanyagokra, technológiákra való átállást. Természetesen itthonról nem olvastam ilyen híreket... Egészséges menza... Majd a rendelettől egy csapásra megoldódnak a minőségi problémák, ugyebár az étkeztetés maradt az önkormányzatok hatáskörében, ám pluszpénzt erre sem kapnak. Nem csodálkoznék, ha egy jövő évi OÉTI felmérés nem mutatna ki a rendelettől elvárható javulást...

"Egészségügyben béremelések, oktatásban béremelések."

Az bizony kellett, mivel elég sok orvos letétbe helyezte a felmondólevelét... Ha utánaolvasol, egyébként a szimpla ápolóknak 10 000-et emeltek. Ugye a fizetést bruttóban szokták megadni, tehát a 100 ezres bruttójukból lett 110. Nettóban plusz havi 6000, tényleg ki vannak segítve. De hát ők nem zsaroltak (egyébként jogosan), nekik nem is kell annyi pénz... A tanárok fizetésemelése meg jó párszor kiderült, hogy kacsa. Miért volt arról vita, hogy mi legyen azokkal, akik a fizetésEMELÉS miatt KEVESEBBET keresnének? :D Persze, nőttek a fizetések, de nőtt a kötelező óraszám, és nincsenek pótlékok. Probléma megoldva...

"Minimálbér emelés."

A más faxával a csalánt tipikus esete. Megadóztatták, ezért a vállalkozó több adót fizet, másrészt a dolgozó is kevesebbet kap. Reálértéken természetesen elég sokat csökkent az értéke... [link]

"Nekem tetszik, hogy a kölykök iskolaidőben nem lehetnek a plázában, nem vehetnek cigit és hittant vagy erkölcstant kell tanulniuk, plusz minden nap tesióra van."

Majd ha nem nő a bűncselekmények száma, akkor adhatunk ilyen feladatokat a rendőröknek. Ha egyszer sem lógtál még életedben, akkor tudom elfogadni, hogy elítéled a lógást. A cigihez ugyanúgy hozzájutnak, maximum megkérnek valakit, hogy vegye meg nekik. De ezt már legalább 2x leírtam neked. A hittant bevezetni a világi iskolákban gusztustalan. Akinek ez kell, vigye egyházi iskolába a gyerekét! Az erkölcsökről talán nem a fideszeseknek kéne papolni. Talán nem olyan erkölcstankönyv kéne, amiben ötödikeseknek elmondják, hogy a rohadt románok meg szlovákok miatt volt Trianon. Ha ez a kötelező erkölcs, akkor örömmel vállalom az erkölcstelenséget. A mindennapos testnevelés rohadt jó dolog ám, hiszen minden folyosót úgy építettek meg, hogy azon lehessen testmozogni! Az a 3 milliárd forint majd nyilván megoldja az egész országban ezeket a gondokat. :D

"Családi adókedvezmény"

Hogyne... Ha eléred a bruttó 125 ezres álom fizetést, már csak 3 gyerek után kaphatsz pénzt. Hiszen annyi sokgyerekes család él Magyarországon!

"Aki rosszul járt közalkalmazott a egykulcsos miatt azt kompenzálták és kényszerítették a vállalkozásokat is, mert különben kizárták volna őket a közbeszerzésekből."

Tehát mégis rosszul jártak egyesek az egykulcsossal? :D Kényszerítették: nekik egy tollvonás volt. Vajon hány dolgozónak kell azóta nem hivatalosan túlóráznia, hogy megkapja a "fizetésemelését"?

"És a létező még ha pár ezer forintig is rezsicsökkentés, de valószínűleg, ha az MSZP lenne kormányon emlkedtek volna az árak."

Egyrészt: az energia ára nagyban függ a világpiaci ártól. Másrészt: a Fidesz az energiaszolgáltatók profitján spórol, nem az állam profitján. Senkinek nem sikerült még megmagyaráznia, hogy létezik az extraprofit fogalma. Szerintem az azt jelent, hogy az a profit, ami nem tetszik a miniszterelnökúrnak... Miért nem az adót csökkentették? Jaa, akkor kevesebb bevételünk lenne. Egyszerűbb a szolgáltatás biztonságát kockáztatni... 1 kWh áramból, ami kb 40 Ft, 1.23 Ft-ot "tesz el" az áramszolgáltató. Ja nem, mert ebből fizeti az üzemeltetést. Fúj, extraprofit, fúj! (És persze fúj MSZP...)

"Tetszik a szelektívhulladék gyűlytő kuka.."

Egy csomó helyen már bevonták a gyűjtőszigeteket, de még nem osztották ki a házi kukákat. És ez miért is a Fidesz érdeme?

"Tetszik, hogy lehet tüntetni és senkinek nem lövik ki a szemét.."

Látod, az ilyen érvelésed a szánalmas.

2006: autók és kukák felgyújtása, súlyosan sérült rendőrök, barikádok építése -> 1 db szemkilövés

2012: a legagresszívebb cselekmény: híd ill. kereszteződés elfoglalása -> 0 db szemkilövetés

Ha szerinted a Fidesz-kormány miatt nem lövik ki senkinek a szemét, akkor menthetetlen vagy, és nem értem miért állok veled szóba...

"Tetszik, ha tüntetnek, az orvosok, diákok, tanárok mindig elérnek valamit a kormánynál.."

Mindig elérnek? :D Ha az orvosok nem kapják meg az emelést, akkor összeomlott volna az egészségügy... Így már csak a kórházak adósságállományával van gond, ami az istennek nem akar csökkenni! Meg persze a várólistákkal, hogy a mélyfideszes Heti Válasz szerint sem voltak még soha ilyen hosszú várólisták... Ha nem visszakoznak a keretszámcsökkentéstől, akkor az könnyen a választások elvesztését eredményezhette volna. Úgy nagyjából mindenkinek van egyetemista a családjában. De így, hogy a kis lurkóknak mégsem kell fizetniük, az olyan érvek, mint az eszméletlen forráskivonások egy fideszest nem hatnak meg. A tanárok "fizetésemelését" már kitárgyaltam. ;)

"Egyébként te írtál nekem privátban??? Ha igen akkor válaszoltam."

Nem, nekem nem szokásom. Ez egy nyilvános fórum, és mindenki előtt intézem a vitáim.

"A visszamenőleges törvénykezés a 3 millió feletti végkielégítések 98% megadóztatása volt csak..

Az emberek attól, hogy nem túl EU komform és a jogbiztonságot egyetértenek vele... Erkölcsileg helyes döntés lenne.."

Meg a rokkantnyugdíjasok, meg a korkedvezményes szolgálati nyugdíjasok... Valahogy nem tudom sajnálni az 50 éves bányászoktól a rokkantnyugdíjukat, meg nem szeretné, hogy ennyi idős mesterlövészek szolgáljanak a rendőrségnél vagy ilyen korú tűzoltó mentsen ki egy tűzből. Attól, hogy az általad leírttal nem nem ért egyet a többség, akkor már át lehet hágni a demokratikus jogalkotás egy alapvető szabályát? (És csodálkoztok, ha valaki diktatúrát emleget?!) Olyan nincs, hogy egyszer fontos ez a szabály, máskor nem... Ha egyetértesz a visszamenőlegességgel, akkor gondolom nincs elvi kifogásod az ellen, hogyha a nyugdíjba vonulásod másnapján hoznak egy törvényt, hogy visszamenőleg felemelik 5 évvel a korhatárt. Mehetsz dolgozni, ha nem óhajtasz éhen halni. Vagy esetleg hozhatnának olyan törvényt, hogy aki a rendszerváltás előtt komcsik közelében volt, az nem politizálhat... Szegény Orbán, Kövér, Matolcsy, Hoffmann stb. stb. stb... Nem létezhet olyan erkölcsileg helyes döntés, ami bárkit alapjogaiban sért. Tehát erkölcsileg NEM helyes.

"Ezt kérdezd, tőle, de lehe talán a pici lánya megütötte a szintet, vagy apa kifizeti neki a tandíjat... Ettől még szar a felsőoktatás és túljelentkezés van egyes szakokon."

Ne bújj ki a válasz alól! Ez rohadtul nem magyarázat semmire. Miért taníttatja olyan szakon, ahol ÁLLÍTÓLAG túlképzés van? Évekig tartó álláskeresésre kárhoztatja szegény lányát, vagy a túlképzés egy szimpla hazugság?! Ha nem hozol nekem hiteles statisztikát (=/= Bayer-féle fröcsögés), akkor gyanítom, az utóbbi igaz... A szintet egyébként megüti, hiszen szakdolgozatával pályázatot is nyert! Az, hogy a zsűriben ott ült a saját témavezetője, az nyilvánvalóan hazugság, és nem befolyásolta a díj kiosztásában a zsűrit...

2013. okt. 20. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!