Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért bántjátok a Fideszt?

Miért bántjátok a Fideszt?

Figyelt kérdés

Anyukám mindig azt mondja, hogy a Fidesz párt megnövelte a fizetését, miattuk élünk sokkal jobban.

Karácsonyra is sokkal több dolgot kaptunk.

Anyu szerint, a baloldali MSZP párt bántani akarja a magyarokat, meg nem tisztel minket és elakarja venni a család jövedelemét.

2013. okt. 15. 15:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

Drága Macungo!

Mit szólsz ahhoz, hogy sok helyen a Fidesz-frakciók döntöttek arról, hogy ők maguk nyithassanak trafikot? Kérdezd csak meg Hadházit! ;) Mit gondolsz arról, hogy nem csak megháromszorozták a haszonkulcsot, de még ugyanazt is árulhatják, mint korábban egy trafik? Nem sok ez a kettő így együtt?!

A példád egy baromság, mivel neked a munkahelyedet a kormány adta és vette is el. A régi trafikosok nem tőlük kapták, de ők vették el. Te elhitted, hogy a gyerekek védelmében csinálják ezt? Vagy hogy kismamák kapnak majd koncessziót? Miért titkolják a pályázatokat?? Miért nem zavar téged egytetlen furcsaság sem?

2013. okt. 16. 13:37
 12/23 Macungo ***** válasza:
0%

Mert úgy gondolom, hogy méltánytalan azokkal szemben akiknek nincs hátszele, nem mondom, hogy nem lehet, hogy sok Fideszes kapott trafikot, de nem adóforintokat osztottak maguk között szét, hanem egy piacot...

Egyébként mivel a cél az volt, hogy 40.000 trafikból 4000 helyen lehessen cigarettát kapni, nyilván sokan megsínylik ezt, hisz töredke.. Az hogy a gyerekek miatt csinálták-e vagy sem, de nem tudnak venni cigit és ez a lényeg.. Több száz probavásárlásból 1-2 helyen adtak el kiskorúnak cigit, meg is büntették őket, régen erről csak álmodhattunk volna.

Sajnálom, de sokan vesztettek el állást ebben az országban 2008 óta, de senki nem sírt értük... Egyébként azt hallottam, hogy azok akik bizonyítottan 20 éve trafikoztak és nem kaptak konszessziót jelentkezzen és biztosítani fogják a megélhetését. Részleteket nem mondtak... Állítólag azért olyan sokan nem jelentkeztek.

2013. okt. 17. 21:04
 13/23 Macungo ***** válasza:
0%

Kedves kérdező!

Anyukád régebben is trafikos volt??? Ismer valakit az Önkormányzatnál, aki segített megnyerni a trafik jogokat??

2013. okt. 17. 21:05
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kőfideszes macungo:

Az APJA trafikos a kérdezőnek, ha nem tudnál olvasni, az anyja munkáját nem írta.

2013. okt. 18. 05:06
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"nem mondom, hogy nem lehet, hogy sok Fideszes kapott trafikot"

Tehát megmagyarázod, hogy nincs ezzel bajod. Atyaég...

"nem tudnak venni cigit és ez a lényeg.."

Ugyanúgy hozzájutnak, mint eddig. Mondjuk megkérnek valakit, hogy vegye meg nekik? :D Nem, ez már túl bonyolult szituáció lenne...

"Több száz probavásárlásból 1-2 helyen adtak el kiskorúnak cigit, meg is büntették őket, régen erről csak álmodhattunk volna."

Jajaja, persze, régen sosem büntettek meg senkit ilyenért! Ez is Viktor érdeme!

" Egyébként azt hallottam, " blablablabla

A te hallásod kontra trafikosok állításai. Nem egy kategória a kettő.

2013. okt. 19. 01:30
 16/23 Macungo ***** válasza:
0%

Régóta próbálok itt vitázni baloldali emberekkel, akik persze mindig elmondják, hogy nem MSZP-sek meg a Gyurcsány is rossz volt, de igazából most rossz minden...

Szóval azt tapasztaltam, hogy inkább a gyülölet van bennetek... Érvekkel igen kevesen tudtok dobálózni, csak azzal amit az MSZP kitalál, mert nem sok mindent tud a Fidesz ellenében felhozni.. Orbánoztok, és persze lepontoztok mindenkit aki mást gondol, továbbá kigúnyoljátok és lehülyézitek.. Gratulálok.

Jöttök a Trafikokkal meg a stadionnal, és hogy tönkre tették az országot, még a felsőoktatási is szóba jön általában ozt ennyi...

Trafikok egy dohányzáselleni intzkedés sorozat részeként történt átszervezés volt.. Történetesen jobb megélhetést biztosít azoknak akik elnyerték, de őszintén az emberek többségét nem érinti ez és mivel nem adóforintokról van szó és olyan intézkedést nem lehet hozni ami mindenkinek jó lenne nem igazán értem, hogy miért gondoljátok, hogy ez majd a többi ezer jó intézkedés mellett elég, hogy az ember egy MSZP-t visszasírjon.

Korrupciót meg nem lehet 0-ra szórítani, mert a legjobb országoknál is jelen van, nem lehet minden ember mellett ott állni, hogy ne lopjon.

Voltam közalkalmazott, láttam, hogy nem feltétlen politikai kérdés a korrupció.

Arról miért nem beszéltek, hogy a vidékfejlesztési minisztériumban bilincsben vittek el helyettes-államtitkárt még a pénz kiutalása előtt hűtlenkezelés miatt.

Régen lenyúlt pénzek után sem vittek el mindenkit bilincsben az MSZP körmeszakadtáig küzdött és feljelentést saját emberük ellen nem nagyon tettek, itt pedig a kormány saját maga vetette ki a korrupt vezetőt magából..

A felsőoktatásunk sz@r és nincs elég diák már és nincs szükség ennyi diplomásra, főleg olyan sz@r diplomákra ami minden másodikat jellemzi. Aki igazán tud az be fog jutni akár melyik egyetemre ingyen is. Talán emeli ez a színvonalat.

A stadionok, építése szintén nem izgatja annyira az embereket, mert ez is eltörpül a 3,5 éves munkájuk mellett. Egyébként, ha ők a sportba akarnak befektetni hosszútávon, mert nem csak stadionból épül 3 db ebből a pénzből amit emlegettek, hanem több száz tornaterem és tanuszoda is. És nem nekünk, hanem a gyerekeinknek az utánpotlásnak készül, talán 20 év múlva meg lesz az eredménye és a ma születettek fognak sikereket hozni a fociban... Vagy más sprotban. A Fidesz az egyetlen aki valamit tett a magyar emberek életmódjáért, egészségéért.

Na hurrogjatok és pontozzatok le.. De az biztos, hogy olyat még egyikőtök sem tudott érvként felhozni, ami értelmes és elgondolkodtató volt és ne tudtam volna rá reagálni, hogy mit miért..

Sajnálom, hogy a gyülölet és az agresszivitás ilyen nagy nálatok a jobbikosok eltörtülnek egy ballib fröcsögése mellett.

A vérfideszes duma meg nevettséges, én MSZP-re is szavaztam már. Azért mert nem tudsz olyat mondani amivel másokat elgondolkodtatnál... Ti vagytok vérorbán utálók. Nekem mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány és hogy ki mit igér, én a tettek alapján itélkezem, és eddig a Fideszkormány többet tett ezért az országért, mint bármelyik másik kormány.

Nem tökéletes, nem oldott még meg minden égető problémát és van korrupció is, de még akkor is jobb mint az eddigiek. Bár alacsonyan van a léc, nem nehéz túlszárnyalni Gyurcsányékat.

Hidd el, ha olyat tennének akkor az első lennék aki átszavaz egy másik pártra, de nem az MSZP-re.. De eddig még a mérleg nyelve több jó felé hajlik. És 2014 tavaszán meglátjuk kivel ért egyet a többség.

2013. okt. 19. 07:17
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

"Szóval azt tapasztaltam, hogy inkább a gyülölet van bennetek... Érvekkel igen kevesen tudtok dobálózni, csak azzal amit az MSZP kitalál, mert nem sok mindent tud a Fidesz ellenében felhozni.. Orbánoztok, és persze lepontoztok mindenkit aki mást gondol, továbbá kigúnyoljátok és lehülyézitek.. Gratulálok."

Mondja egy vérfideszes. Aaaaaaz szép! Szerintem akkor lesz jogod érveket követelni (amit eddig kb. mindenkitől megkaptál), ha nem azzal rázol le magadról egy csomó kínos kérdést, hogy "ballib média, én most bedurcizok, és nem vagyok hajlandó elolvasni!"... Ha valaki nem látja a fától az erdőt, vagy ugyan látja, de helyesli a fideszes mocsokságokat, az méltó a kigúnyolásra és a lehülyézésre. Gratulálok.

"Jöttök a Trafikokkal meg a stadionnal, és hogy tönkre tették az országot, még a felsőoktatási is szóba jön általában ozt ennyi..."

Kórházak? Közoktatás? Földmutyi? Visszamenőleges törvénykezés? Bíróságok alárendelése egy nyíltan fideszes kötődésű szervnek? Egyházak? Vagy 20 új, ránk áthárított adó? Közmunkával történő statisztikaszépítés? Rezsi"csökkentés"? Közmédia kifizetőhellyé alakítása (ez a Fidesz BKV-ja, csak kicsit drágábban...)? Magánnyugdíjpénztári (ellopott!!!) vagyon értelmetlen elköltése? Munka törvénykönyve?

Mindet az MSZP találta ki, ugye? Elég egy szánalmas ez az érvelés... Nem tudsz mondani semmit, akkor támadd a személyt!

"Trafikok egy dohányzáselleni intzkedés sorozat részeként történt átszervezés volt.."

Nem, az a betiltósdi. Ez szimpla lenyúlás.

"Történetesen jobb megélhetést biztosít azoknak akik elnyerték"

De nem zavar, hiszen nem az MSZP csinálja. Gratulálok. Ismered a kettős mérce fogalmát?

"a többi ezer jó intézkedés"

XDDDDDD Sorolnád, kérlek?

"Korrupciót meg nem lehet 0-ra szórítani, mert a legjobb országoknál is jelen van, nem lehet minden ember mellett ott állni, hogy ne lopjon."

Ezért írjuk bele törvényekbe. Úgy biztosan nem lehet visszaszorítani. De hát nem is az a cél... Biztos azért csúszunk egyre lejjebb a korrupciós listákon, mert annyira küzd ellene a kormány! Szerinted sem akar küzdeni, vagy csak ennyire béna?

"Arról miért nem beszéltek, hogy a vidékfejlesztési minisztériumban bilincsben vittek el helyettes-államtitkárt még a pénz kiutalása előtt hűtlenkezelés miatt.

Régen lenyúlt pénzek után sem vittek el mindenkit bilincsben az MSZP körmeszakadtáig küzdött és feljelentést saját emberük ellen nem nagyon tettek, itt pedig a kormány saját maga vetette ki a korrupt vezetőt magából.."

Mert nem ismerem a történetet, legyél szíves belinkelni! Amúgy nem tűnt fel, hogy eddig bíróságra talán csak olyan MSZP-sek ügyei kerültek, akiket a kormányváltás ELŐTT jelentettek fel? Hogy lehet, hogy a kormánybiztos senkit sem számoltatott el? :D Amúgy azt sugallod, hogy most MINDENKIT bilincsben visznek el. Hű, ha te ezt tényleg el is hiszed...

"A felsőoktatásunk sz@r és nincs elég diák már és nincs szükség ennyi diplomásra, főleg olyan sz@r diplomákra ami minden másodikat jellemzi. Aki igazán tud az be fog jutni akár melyik egyetemre ingyen is. Talán emeli ez a színvonalat."

Magyarázd már meg kérlek, hogy ahol szinte csak fizetős helyek vannak (kell 480 pont az 500-ból, köszi), és olyan túltermelés van ezeken a helyeken, akkor miért ott taníttatja Orbán a pici lányát? :D Rosszat akar a saját gyerekének? Netán mégsincs olyan nagy túltermelés?

"A stadionok, építése szintén nem izgatja annyira az embereket, mert ez is eltörpül a 3,5 éves munkájuk mellett. Egyébként, ha ők a sportba akarnak befektetni hosszútávon, mert nem csak stadionból épül 3 db ebből a pénzből amit emlegettek, hanem több száz tornaterem és tanuszoda is."

Az áldásos munkájukat feljebb már leírtam... :D 160 milliárdos sportköltségvetésből 3-3 milliárd megy el tornateremre és uszodára. Nem lehet túl sok pénz, hiszen a komplett testnevelési stratégiát Orbán haverja 2,2 milliárdból csinálja meg... És mint köztudott (neked), fideszeseknél nem szokás picit túlárazni a tanulmányokat.

"A Fidesz az egyetlen aki valamit tett a magyar emberek életmódjáért, egészségéért."

Ja, akit a Fidesz különadói miatt rúgtak ki a szemétláda multiktól, és még nem talált állást, az biztos fogyott egy picit...

"Na hurrogjatok és pontozzatok le.. De az biztos, hogy olyat még egyikőtök sem tudott érvként felhozni, ami értelmes és elgondolkodtató volt és ne tudtam volna rá reagálni, hogy mit miért.."

Figyelj már! Te még a fideszes korrupcióról is megmagyarázod, hogy az egyrészt nem korrupció, másrészt az MSZP csinálta, harmadrészt te különben is jobban élsz, és a fideszre szavazol. Miről is beszélünk? Más szemében a szálkát, a sajátodban meg a gerendát... Az írásaid hemzsegnek a hibás érvelésektől...

"Sajnálom, hogy a gyülölet és az agresszivitás ilyen nagy nálatok a jobbikosok eltörtülnek egy ballib fröcsögése mellett."

Idézzél már néhány fröcsögést, amit nem támasztottunk alá TÉ-NYEK-KEL! :D

"A vérfideszes duma meg nevettséges, én MSZP-re is szavaztam már."

Tehát ez kizárja a vérfideszességet. Mondanám, hogy ez a logikus érvelés csúcsa, de nem mondom, mert ez baromság.

"Ti vagytok vérorbán utálók. Nekem mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány és hogy ki mit igér, én a tettek alapján itélkezem, és eddig a Fideszkormány többet tett ezért az országért, mint bármelyik másik kormány."

Tudod, mi TÉNYLEG a tettek alapján ítélkezünk. Mi nem dőlünk be annak, hogy a "kormány emelte a fizetésem". Te bedőlsz. Más faxával könnyű verni a csalánt, ugye? Miért nem adócsökkentéssel valósították meg a te fizetésemelésed? Akkor esetleg kevesebb cég menne csődbe... Miért növekszik a kórházak adósságállománya? Gyurcsány megpróbálta megoldani, nem hagyták, most itt a kétharmad, itt a lehetőség, akkor miért nem oldják meg? Beígérték az egyszeri nagyarányú adócsökkentést, ez hol is van?! Egymillió új munkahely (na persze nem közmunkásokból!)?

"Hidd el, ha olyat tennének akkor az első lennék aki átszavaz egy másik pártra, de nem az MSZP-re.. De eddig még a mérleg nyelve több jó felé hajlik. És 2014 tavaszán meglátjuk kivel ért egyet a többség."

Mit kéne tenniük? Tőled lopjanak személyesen? Fogadjunk, ha a cégednek több adót kellene fizetnie, és ezért kirúgnának, még az sem a kormány hibája lenne! Aki a közvélemény-kutatásokan válaszol a kormányváltós kérdésre, azok 60%-a bizony akarja azt.

2013. okt. 19. 17:44
 18/23 Macungo ***** válasza:
0%

[link]

Kedves előttem szól! Én nem tudom mikor beszélek veled vagy mikor mással,csak Te tudod, hogy velem beszélsz.. Én elismertem, nem biztos, hogy itt az ÁFA emelés nagy kicseszés a Fidesztől, de értem, hogy ez egy biztos bevétel az államkasszába. Te mikor ismertél el valamit????

Egyépként pont nem érdekel, hogy mit gondolsz az értelmi képességeimről, én tisztában vagyok azzal, hogy nem vagyok agytröszt, amikor ezt szóvátettem a stílusodra akartam a figyelmedet felhívni..

Végül tudtommal reagáltam a témákra amit belinkeltél, mivel egy másik linket is elküldtél :)

A főldmutyi az mi ??? Tudja azt valaki,hogy mire mondják, van rá bizonyíték? Csak ismételni tudom magam, tegyenek feljelentést...

"intézményesített korrupció" ezt honnan veszitek, mitől intézményesített??? Konkrét példát légyszi??

A magánnyugdíjpénzeket az IMF-nél tessék keresni, mivel az MSZP elintézte, hogy a túlzott deficiteljárás a Fideszen csapódjon és 2010-ben nem engedték, hogy a hiányt növeljék a hitel kifizetése érdekében, más megoldált kellett, találni. Az MSZP-nek valószínűleg tovább engedték volna a hiányt elszálni és a visszafizetési határidőt is tólták volna, de a Fidesznek nem és a Forintot is szépen támadták, próbálták rávenni a kormányt, hogy felvegyék az új IMF hitelt. Az MSZP meg károgott, hogy ha nem veszik fel tönkremegyünk. Ozt azóta is.. SZóval így kellett hirtelen sok pénz a nyugdíjpénztárak bánták ami a nyugdíjad 20 %-át tette volna ki a többit akkor is az államtól kaptad volna. Nyugaton nincs kötelező magánnyugdíjpénztár, csak a közép-kelet európai országokra kényszerítette rá az EU, ezzel óriási hiányt keletkeztetett, nyugdíjat fizetni kellett, de nyugdíjbevétel egy részét nem az állam kapta a dolgozóktól.. Most ezzel egykis nyugdíjreform is lett, hisz mostmár minden pénz a nyugdíjkasszába került, így a nyugdíjemelés is könnyebben ment.

Fidesz pozitív tettek:

Bankadó, multiadó, telekomadó, IMF hitel visszafizetése, stratégiai cégek visszavsárlása (MOL,E-on), három csapás törvény, fémtolvajok teroristák, a börtönben kötelező dolgozni, hogy ne az adófizetők fizessék, a betörőt agyonüthetem, tarthatok budapesten csirkét, ha van kertem, tilos a szórakozóhelyeken dohányozni, kamat csökkentés, devizakitettség csökkentése, devizahitel rögzített árfolyamon visszafizethető volt, árfolyamgát, ezeket bármennyire is mondják, hogy nem ér semmit, de sokan igénybevették nekem nincs olyan ismerősöm aki valamelyikkel ne élt volna. Végre van egy miniszterelnökünk, aki megvédi magát és az országot, ha beszolnak külföldön és nem lógatva a fejét eloldalog. Végre valaki hozzá mert nyúlni a felsőoktatáshoz [link] .

Nyugdíjak vásárlóerejét megtartották (szüleim nyugdíjasok és végig minden évben kaptak emelést, volt az elején, hogy kétszer is)Az EU soros elnöksége példaértékű volt az EU is elismerte. A segélyért végre dolgozni is kell és egyes gyerekek látják munkába menni a szüleiket. Kikerültünk a túlzott deficiteljárás alól. Energiaitalok, chipsek megadóztatása, egészségesebb összetevők kerültek bele.

Transz-zsírok betiltása. Gárda betíltása. Egészséges menza. Egészségügyben béremelések, oktatásban béremelések. Minimálbér emelés. Nekem tetszik, hogy a kölykök iskolaidőben nem lehetnek a plázában, nem vehetnek cigit és hittant vagy erkölcstant kell tanulniuk, plusz minden nap tesióra van.

Családi adókedvezmény. Aki rosszul járt közalkalmazott a egykulcsos miatt azt kompenzálták és kényszerítették a vállalkozásokat is, mert különben kizárták volna őket a közbeszerzésekből. És a létező még ha pár ezer forintig is rezsicsökkentés, de valószínűleg, ha az MSZP lenne kormányon emlkedtek volna az árak. Tetszik a szelektívhulladék gyűlytő kuka.. Tetszik, hogy lehet tüntetni és senkinek nem lövik ki a szemét.. Tetszik, ha tüntetnek, az orvosok, diákok, tanárok mindig elérnek valamit a kormánynál..

Ha kevés még írok, csak most nem vagyok a toppon.

2013. okt. 19. 20:31
 19/23 Macungo ***** válasza:
0%

Jah egyébként a családi adókedvezménnyel emelték a fizetésemet adócsökkentéssel...

Egyébként te írtál nekem privátban??? Ha igen akkor válaszoltam.

2013. okt. 19. 20:33
 20/23 Macungo ***** válasza:
0%

A visszamenőleges törvénykezés a 3 millió feletti végkielégítések 98% megadóztatása volt csak..

Az emberek attól, hogy nem túl EU komform és a jogbiztonságot egyetértenek vele... Erkölcsileg helyes döntés lenne..

2013. okt. 19. 20:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!