Elemzők szerint is, beindult a gazdaság, mit szóltok?
És nem "holmi" 0,1 tized százalékkal, hanem 2%, vagy annál is többel, amely az évek során még több lehet.
HA KÉRHETEK MINDENKIT, AKKOR KERÜLJÜK AZ ORBÁN EGY ILYEN, A GYURCSÁNY EGY OLYAN....,tehát a sértő megjegyzéseket, csak a véleményetek érdekelni, amit persze mindenki leírhat, csak kérem kulturáltan tegye, KÖSZÖNÖM.
Varga megint félrebeszél! A vállalatok, szolgáltatók osztalékot CSAK az év végi zárás után osztanak! Tehát most nem látható sehol, hogy mennyi lesz az osztalékuk.
Azt pedig, hogy 2014-ben lesz-e növekedés, senki nem tudja megmondani.
Örülök neki.
Ez a 2 százalék körüli éves növekedés, ami szerintem középtávon is reálisan fenntartható. A 2007 előtti évi 4% csak a nagy eladósodásnak és a nemzetközi konjunktúrának volt köszönhető.
Hosszabb távon, ahogy felgyorsul a népességcsökkenés, a társadalom elöregedése és már kicsit fejlettebb lesz az ország, már csak 1% körüli átlagos növekedés várható.
Én 2014-ről beszéltem. :)
Mondom a GKI szerint is picike kis 1,3%-os növekedés lesz jövőre. A kormány számítása 2%, egyes külföldi elemzők szerint, vagy talán az Unio szerint is: 2,6%.
Reméljük. :D
Meglódul a jegybanki beavatkozás lendületétől valamennyivel, de aztán megakad, vagy akár vissza is eshet, mert a tartós növekedés feltételeit nem lehet hazárdjátékkal megteremteni:
"Meglódul a jegybanki beavatkozás lendületétől valamennyivel, de aztán megakad, vagy akár vissza is eshet, mert a tartós növekedés feltételeit nem lehet hazárdjátékkal megteremteni: "
Ha előbb azok a "vádak" hangoztak el, hogy ezek Fideszes mérések, akkor erre meg azt kell mondjam, hogy baloldali mérés. El kell olvasni a cikket, ezt az intézetet BAJNAIÉK TÁMOGATJÁK! :)
Erre azért reflektálnék néhány mondatban:
"Ha előbb azok a "vádak" hangoztak el, hogy ezek Fideszes mérések, akkor erre meg azt kell mondjam, hogy baloldali mérés. El kell olvasni a cikket, ezt az intézetet BAJNAIÉK TÁMOGATJÁK! :)"
Akkor viszont hallgatlak, hogyan fog a kormány gazdasági növekedést tartósan elérni? Milyen hosszút távú befektetéseket eszközölt a kormány, vagy hogyan ösztönzött erre másokat? A rezsidémon ellen sem lehet már sokkal tovább harcolni és a jegybank eszközei is végesek, ráadásul, igen könnyen pénzügyi addikcióhoz vezethet a dolog, ami összedönti a gazdaságot ha elfogy a szétosztogatandó pénz. Az olyan banális dolgokról nem is beszélve, mint az Alaptörvényhez hasonló szilárdságú éves költségvetés.
Kedves Utolsó előtti válaszoló!
Nekem ezt nem kell tudnom, nem vagyok politikus, főleg nem közgazdász, áltatnám magam, ha tudnám. De akik jönnek a trakikmutyival, meg hasonlóval, azok többsége utálja ezt a kormányt, tehát természetes, hogy minden jó hírben talál valami rosszat. Bele sem merek gondolni, ha jövőre nem 1,3-2-2,6%-os növekedés lenne, hanem mínusz 2,3%, akkor miket írnának ide, ha most 2%-ra csupa negatívum van. Ez esetben kíváncsi vagyok, hogy az MSZP kormány ideje alatt is, ilyen kritikusak voltak-e ezek a kedves hozzászólok?. :)
Össz:
A Fidesz annyi hibát és rossz döntést hozott, hogy azt kár lenne felsorolni, de hülye lennék nem örülni, egy gazdasági növekedésnek. Ezt a politikai fanboyok csinálják, hogy mindenben belekötnek, amit látnak. Ha most mszp kormány lenne, és lenne növekedés, én ÖRÜLNÉK neki! De hát ki hogyan vélekedik, és én ezt elfogadom. :d
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!