Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Elemzők szerint is, beindult...

Elemzők szerint is, beindult a gazdaság, mit szóltok?

Figyelt kérdés

És nem "holmi" 0,1 tized százalékkal, hanem 2%, vagy annál is többel, amely az évek során még több lehet.

HA KÉRHETEK MINDENKIT, AKKOR KERÜLJÜK AZ ORBÁN EGY ILYEN, A GYURCSÁNY EGY OLYAN....,tehát a sértő megjegyzéseket, csak a véleményetek érdekelni, amit persze mindenki leírhat, csak kérem kulturáltan tegye, KÖSZÖNÖM.

2013. okt. 12. 16:48
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Varga megint félrebeszél! A vállalatok, szolgáltatók osztalékot CSAK az év végi zárás után osztanak! Tehát most nem látható sehol, hogy mennyi lesz az osztalékuk.

Azt pedig, hogy 2014-ben lesz-e növekedés, senki nem tudja megmondani.

2013. okt. 12. 17:41
 12/23 anonim ***** válasza:

Örülök neki.

Ez a 2 százalék körüli éves növekedés, ami szerintem középtávon is reálisan fenntartható. A 2007 előtti évi 4% csak a nagy eladósodásnak és a nemzetközi konjunktúrának volt köszönhető.

Hosszabb távon, ahogy felgyorsul a népességcsökkenés, a társadalom elöregedése és már kicsit fejlettebb lesz az ország, már csak 1% körüli átlagos növekedés várható.

2013. okt. 12. 17:51
 13/23 anonim ***** válasza:
2013. okt. 12. 20:07
 14/23 A kérdező kommentje:

Én 2014-ről beszéltem. :)

Mondom a GKI szerint is picike kis 1,3%-os növekedés lesz jövőre. A kormány számítása 2%, egyes külföldi elemzők szerint, vagy talán az Unio szerint is: 2,6%.

Reméljük. :D

2013. okt. 12. 20:55
 15/23 anonim ***** válasza:

Meglódul a jegybanki beavatkozás lendületétől valamennyivel, de aztán megakad, vagy akár vissza is eshet, mert a tartós növekedés feltételeit nem lehet hazárdjátékkal megteremteni:

[link]

2013. okt. 12. 20:59
 16/23 A kérdező kommentje:

"Meglódul a jegybanki beavatkozás lendületétől valamennyivel, de aztán megakad, vagy akár vissza is eshet, mert a tartós növekedés feltételeit nem lehet hazárdjátékkal megteremteni: "

Ha előbb azok a "vádak" hangoztak el, hogy ezek Fideszes mérések, akkor erre meg azt kell mondjam, hogy baloldali mérés. El kell olvasni a cikket, ezt az intézetet BAJNAIÉK TÁMOGATJÁK! :)

2013. okt. 12. 21:29
 17/23 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, és szerinted mi hozza a gazdasági fellendülést? A trafikmutyi, hogy töredék annyi ember juttat az állam zsebébe 500-600 ft-okat (amennyi áfa, és egyéb adó volt a cigarettán), vagy a húskombinátok fennmaradásának állandó kételyben tartása, esetleg a Dunaferr leépítése (az állam is el akar küldeni 1000 embert, ha átveszi), netán a stadionok fognak pénzenergiát generálni?
2013. okt. 13. 06:51
 18/23 anonim ***** válasza:

Erre azért reflektálnék néhány mondatban:

"Ha előbb azok a "vádak" hangoztak el, hogy ezek Fideszes mérések, akkor erre meg azt kell mondjam, hogy baloldali mérés. El kell olvasni a cikket, ezt az intézetet BAJNAIÉK TÁMOGATJÁK! :)"

Akkor viszont hallgatlak, hogyan fog a kormány gazdasági növekedést tartósan elérni? Milyen hosszút távú befektetéseket eszközölt a kormány, vagy hogyan ösztönzött erre másokat? A rezsidémon ellen sem lehet már sokkal tovább harcolni és a jegybank eszközei is végesek, ráadásul, igen könnyen pénzügyi addikcióhoz vezethet a dolog, ami összedönti a gazdaságot ha elfogy a szétosztogatandó pénz. Az olyan banális dolgokról nem is beszélve, mint az Alaptörvényhez hasonló szilárdságú éves költségvetés.

2013. okt. 13. 08:53
 19/23 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó előtti válaszoló!

Nekem ezt nem kell tudnom, nem vagyok politikus, főleg nem közgazdász, áltatnám magam, ha tudnám. De akik jönnek a trakikmutyival, meg hasonlóval, azok többsége utálja ezt a kormányt, tehát természetes, hogy minden jó hírben talál valami rosszat. Bele sem merek gondolni, ha jövőre nem 1,3-2-2,6%-os növekedés lenne, hanem mínusz 2,3%, akkor miket írnának ide, ha most 2%-ra csupa negatívum van. Ez esetben kíváncsi vagyok, hogy az MSZP kormány ideje alatt is, ilyen kritikusak voltak-e ezek a kedves hozzászólok?. :)

Össz:

A Fidesz annyi hibát és rossz döntést hozott, hogy azt kár lenne felsorolni, de hülye lennék nem örülni, egy gazdasági növekedésnek. Ezt a politikai fanboyok csinálják, hogy mindenben belekötnek, amit látnak. Ha most mszp kormány lenne, és lenne növekedés, én ÖRÜLNÉK neki! De hát ki hogyan vélekedik, és én ezt elfogadom. :d

2013. okt. 13. 11:22
 20/23 A kérdező kommentje:
JA ÉS ADOM A ZÖLD KEZEKET, ÉS MINDENKINEK KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT! :)
2013. okt. 13. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!