Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek Trianon vagy a...

Szerintetek Trianon vagy a holokauszt volt a nagyobb trauma Magyarországnak?

Figyelt kérdés

A kolozsvári származású magyar külügyminiszter, Martonyi János kijelentette:

"A holokauszt a legnagyobb nemzeti trauma számunkra "

Mindkettő nagyon súlyos veszteség volt, csak megfigyelhető egy kettős mérce:

A balliberálisok szerint már ideje lenne túllépni Trianonon, nem kellene vele foglalkozni, ezzel szemben a holokausztról nem szabad megfeledkezni, évente legalább 5-6 megemlékezést kell tartani és állandóan emlékeztetni kell a magyarságot erre.

A szélsőjobboldalon a holokauszt szorul háttérbe, viszont nagyon erősen jelen van a trianoni veszteség a tudatukban, politikájukban. A Fidesz politikájában mindkettő jelen van.

2013. okt. 4. 15:05
1 2 3 4
 31/33 anonim ***** válasza:

Én remélem is,hogy ezek a beteg,ostoba népek eltűnnek majd.

Itt csak a szegények kizsákmányolása a cél,nem több.

És a buta emberek meg is szavazzák újra meg újra.

2014. szept. 4. 16:50
 32/33 anonim ***** válasza:
89%

"Szerintem sokkal jobb,egyszerűbb lesz a világ,ha nem lesznek ennyiféle kultúrák,népek.Jobban megértik majd egymást az emberek."

Ja, csak ki tűnjön el? Sokan nem akarnak majd, akiket te "kihalásra ítélsz"

"Lesz pár nyelv.

Angol,német,spanyol,francia,esetleg olasz."

Ha ennyi lesz, lesz több is.

"A skandinán népek talán nem fognak eltűnni,mert ott jólét van,onnan nem mennek el az emberek,hanem oda mennek,oda olvadnak be."

Ez nem egészen így van. Rengeteg a bevándorló, akiknek eszük ágában sincs beolvadni.

"De mi haszna van,hogy legyenek magyar,román,szlovák,horvát,albán,szerb és egyéb elmaradott népek?"

Elmaradott? Ezt fejtsd ki, milyen értelemben elmaradott. Megbocsáss, de én magyarként nem érzem magam annak. A többi nép és kultúra is fontos része a műveltségnek, Európának, pont erről papolnak a nagy européerek negyedszázada.

"Szerintem pár 100 év és ezeken a területeken olyan lesz az élet,mint Afrikában."

Eddig sem lett, pedig voltak zivataros idők, a cseh, a lengyel, a magyar ezer éve létező népek, államok.

"És lesz majd Nyugat-Európa,ahol kevesebb,de jólétben fognak élni.A kis nemzetek beleolvadnak a nagyok közé."

Pont az ellenkezője figyelhető meg, mindenki egyre inkább igyekszik meghatározni a saját identitását. Még a német nyelvű, kultúrájú Ausztria sem olvadna bele Németországba. Még az egyazon Belgiumban élő flamandok és vallonok sincsenek nagyon jóban.

"Sajnos a jelenlegi kormányzás egy Oroszországhoz hasonló diktatúrát akar kiépíteni,ahol van egy felső 5-10% akik királyok módjára élnek,és a maradék szolganép."

Marhaság, itt nincs diktatúra, de szoros értelemben véve Oroszországban sem. És bár nem nyugati szinten, de az orosz nép ma sokkal jobban él, mint Putyin előtt.

"De ez mindenhol így van,a balkánon is.Akik tehetik menekülnek egy sokkal kiegyensúlyozottabb társadalom felé."

A jobb kereset felé. Letojják ők a nagy eszméket.

"Az Európaiakkal nincs is gond,mert nagyjából egyformák és befogadóképesek.Egy kelet-európai hamar tud és akar alkalmazkodni a nyugathoz,azokhoz az értékekhez."

Kérdés kell - e és akar -e alkalmazkodni? Én pl. nem nagyon. Kint melózom osztrák cégnek, jól keresek, de amúgy nagyon sokra nem tartom őket. És nem akarok - isten őrizz - osztrák vagy német, vagy bármi más lenni.

"A baj az ázsiaiakkal,arabokkal van.Őket nem szabad beengedni,mert teljesen civilizálatlanok."

Csak épp az a gond, hogy pont a haladó nyugati nagy eszmék teszik lehetővé, hogy a ázsiaiak letelepedjenek Nyugat - Európában. Amúgy az arab és kínai kultúra sokkal régebbi, mint jó pár nyugati.

2014. szept. 4. 16:56
 33/33 anonim ***** válasza:
0%
Mert Trianonnak hamarosan már nem lesz jelentősége (Ha minden jól megy akkor még szorosabb kapcsolata lesz a z európai országoknak.), ellenben a halottakat senki nem hozza vissza (Tudom, hogy Trianon után is sokan megahaltak, de (szerencsére) kevesebben. Róluk is ezt gondolom.).
2017. márc. 4. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!