Akik szerint azért felesleges a Holokausztra való emlékezés (és költés), mert történelmi esemény és ezer fontosabb problémánk van, azok ugyanezt gondolják 1848-ról, az aradi vértanúkról és Trianonról is?
Elvégre ha a Holokauszt egy régmúlt, mögöttünk lévő esemény, melynek elszenvedői közül alig él már valaki és aminél ezer égetőbb kurrens problémája van a nemzetnek, akkor ezeket nem tudom minek lehet hívni...
Egyedül Trianon kapcsán élhet párszáz olyan valaki, aki pelenkás kisgyerek volt, amikor az megtörtént.
Nem fölösleges.
Tisztelettel, kegyelettel, méltósággal kell emlékezni erre a tragédiára.
Ami fölösleges:
Az év 365 nap 24 órájában erről beszélni, vitázni, zokogni, csapból folyatni. Ez pont a méltóságát veszi el, a kegyeletet rombolja le.
Ideje van az megemlékezésnek, ünnepeknek. Ezt kellene figyelembe venni minden megemlékezés során.
Én úgy tudom, hogy az utóbbiakért nem kért az ország kártérítést.
Mind sajnálatos és szomorú esemény volt, de azért ez már visszatetsző ha anyagiakra használják fel!
A Holokauszt nem a mi fájdalmunk? 600 000 magyar halott nem a mi fájdalmunk? Ez egy elég érdekes értelmezés.
Évi 365 napon, napi 24 órában meg egyedül ezen az oldalon ömlik a téma, ahol frusztrált kistinik napi 3 kérdést írnak ki trollkodó-kötözködő stílusban róla.
Zsidók a Holokausztról akkor beszélnek, amikor aktuális nekik: az emléknapon meg esetleg olyan különleges alkalmakkor, mint a most megszavazott emlékműépítés.
Eddig is a csapból fojt, de jövőre holokauszt emlékév! lesz.
Gondolhatod, reggeltől estig nyomják tv-ben, rádióban.
Na, pont ez vesz el a komolyságából. Trianon emlékév mikor lesz? Az antant mikor óhajt kártérítést fizetni a magyar nemzetnek?
Egyáltalán hogy hasonlíthatod össze a kettőt?
"Szegény" zsidók mit művelnek épp most is palesztinában?
Mi melyik népet irtottuk ki, hogy ide telepedhessünk?
Ez a föld, bárhogy is próbálnak ferdíteni, régészeti bizonyítékokkal alátámasztott tény, hogy MINDIG a magyaroké volt. Pofátlanul ellopták, tán pont azok a háttérből ügyködők, akik megszervezték a holokausztot is...
Mindenkinek a maga nemzetének vesztesége fáj leginkább. Én személy szerint sajnálom a szerencsétlen becsületes elhurcolt zsidó embereket is, de magyarként, bocsásd már meg, Trianon ezerszer jobban fáj.
Ha meghal a szomszédod gyereke, sajnálod és együttérzel, de soha nem fogod azt a fájdalmat érezni, mint ha a tiéd hal meg. És ez az erőltettt emlékezés olyan, mintha a szomszédod azt akarná, hogy az ő gyerekét jobban gyászold a magadénál.
"reggeltől estig nyomják tv-ben, rádióban. "
Pont ez az amit sehol sem vettem észre, a napi szintű szélsőjobbos megvádolásokon kívül sehol. Tudsz valami forráslistát erre? Minden tévé, rádió évekre visszanézhető online, nem olyan nehéz.
Ami be is kerül a hírekbe az esetek 90%-ban szélsőjobbos, jobbikos felszólalásra, beszólásra, tüntetésre, támadásra, stb. reakció az érintettek részéről. Maguktól évi 1-2x ha a hírekbe kerülnek az emléknapon kívül.
ez a holokauszt tili-toli baromi unalmas
mondja meg már nekem valaki mi a franc közöm van nekem ehhez?
az őseim ősei vasutikocsikerék kalapáló volt ? ezért
vagy szakadjon meg a dédapám mert vasat bányászott amiből birkenau kerítéskapuja lett
ez a kisebbség történelme amit a többségre erőszakolnak feltűnési viszketegségből
én sem emlékszem meg a tatárok kina felett aratott győzelméről mert pont semmi közöm hozzá ugyan úgy mint ehhez az erőltetett, slágernépirtásról
nem egy nem kettő és nem 100 népirtás volt az emberiség történelmébe mégis a csapból is a holokauszt folyik
Unjuk. Lehetett volna ezt kulturáltan csinál, de az a hajó már elment. '90 óta nyomják, a vízcsapból is ez folyik, és meguntuk. Gyarló az ember, amit nagyon tömnek a szájába, azt előbb - utóbb megutálja. És valóban, van sok olyan magyar történelmi esemény, ami jóval kevesebb nyilvánosságot kapott, jóval kevesebbet áldozott rá a mindenkori kormány, hovatovább, aki "trianonozik" egyesek azt szélsőségesnek tartják. A liberálisok szemében az a demokrácia, amit ők annak gondolnak. Fájdalommal emlékeznek a Holokausztra, emléknapot szentelnek neki, milliárdokat költenek rá. Aki pedig Trianonra, a délvidéki magyarok lemészárlására, uram bocsá' a doni tragédiára emlékezik, emlékeztet, az azzal játszik, hogy múltba révedőnek, sovinisztának, sőt, akár nácinak minősítik.
Volt szerencsém találkozni, beszélni még Pongrátz Gergellyel, aki Kiskunmajsán egy '56 - os múzeumot hozott létre. Egyebek mellet elmondta, hogy a '90 - es évek elején - többek között - Demszkynél is érdeklődött némi támogatásért. Orrára koppintottak, "miért ás árkokat". "A jövőbe kell nézni a múlt helyett". "eljött a megbékélés ideje". Egyik kormány sem segítette.
Rövidre zárva a dolgot, itt is, mint oly sok esetben a kettős mércével van a baj. Aki a Holokausztra emlékszik, ír róla, filmet forgat, az előtt minden kapu és pénztárca nyitva áll. Más - és nemcsak magyar, gondoljunk az örmények kiirtására - tragédiák jóval kevesebb publicitást kaptak, kapnak. És ez sok embert zavar. Az állandó holokausztozás kontraproduktív, nem éri el a célját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!