Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Pár napja volt a nagy Kossuth...

Pár napja volt a nagy Kossuth emlékezés, normális az ilyen ember?

Figyelt kérdés

Van egy ismerősöm. Nő, 65 éves. Elég szépen élnek.

Őt nem szavzna egyik pártra sem, legutóbb se szavazott,de ez a Gyurcsány Feri egy nagyon művlet okos ember. ÉS kifejezetten tetszett neki a böszme beszéd is! Ő legalább beismerte!! (majdnem elájultam közben) Aztán napokkal később Ép Orbánról értekezett, hogy minden intézkedése látszat intézkedés, egy nagy lófityula az egész s közben a rádióban mondják a Kossuthos programokat,mire felháborodottan odadobja elém: Jah , meg a nagy francokat! Az is csak egy szélhámos volt! Aki ismeri az igazi történelmet az tudja, hogy egy semmirekellő ember volt az is! Normális az ilyen ember? Én teljesen elhülve hallgattam,mert köpni nyelni nem tudtam. Az ilyen embernek szerintem még Petőfi,de még a Szózat vagy a Himnusz sem szent, vagy mi? Talán jobb is,ha nem megy szavazni!

2012. szept. 21. 23:23
1 2
 1/18 Shai-Hulud ***** válasza:
74%

Ha jól látom, neki már nincsenek illúziói.

Viszont neked még igen.

A fene se tudja, lehet, hogy neki van igaza.

Bár azért még reménykedem, hogy nem.

2012. szept. 21. 23:33
 2/18 anonim ***** válasza:
80%
Őszintén én sem vagyok oda Kossuthért. Több olyan tette is volt, ami eléggé vitatható. A Görgey-Kossuth vitában én egyértelműen Görgey mellett vagyok. Már az árvapénz-ügy sem szépíti a szememben a megítélését. Egyébként utólag, nagyon szeretjük idealizálni a történelmi személyeket. Zrínyiről nem is beszélve, akitől egyszerűen undorodom, bár lehet, hogy akkoriban ez normális volt, amiért ma börtön járna.
2012. szept. 21. 23:34
 3/18 anonim ***** válasza:
56%
Aztán mi a fene bajod van Zrinyível és melyikkel?
2012. szept. 21. 23:47
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
Kossuth még érthető, de Zrínyitől? Miért?
2012. szept. 21. 23:49
 5/18 anonim ***** válasza:
73%
A hadvezér Zrínyi. Nem tanítják az iskolában, de ha utána olvasol, kiderül, hogy nem volt, hogy is mondjam szent életű sem a nőkkel (erőszak), sem pedig a rablógyilkos viselkedése. Bár akkoriban meg volt a joga a nemeseknek a hasonló dolgokhoz. Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy az utókor szereti megszépíteni és mondákat fűzni bizonyos személyekhez, lásd Mátyás király mende-monda és a valóság.
2012. szept. 21. 23:54
 6/18 anonim ***** válasza:
61%
Zrinyi életét adta az országért! Ha egy csöpp esze is van valakinek akkor ezt tudja súlyozni!Semilyen alapon nem lehet degradálni!
2012. szept. 22. 00:10
 7/18 anonim ***** válasza:
71%
Egy politikusnak nem kell szerzetesi erényeket csillogtatnia. Ahogy egy költőnek vagy egy focistának sem kell feddhetetlen embernek lennie, nem attól lesz jó költő vagy jó focista. Ady alkoholista volt, C. Ronaldo meg egy beképzelt f*sz, de attól még nagy költő az egyik, és jó focista a másik. A politikusokat is csak a politikai teljesítményük alapján lehet megítélni.
2012. szept. 22. 00:16
 8/18 bumbi02 ***** válasza:
82%

Az én szememben se sokkal több Kossuth, mint az ismerősödében. Az a baj, hogy 1848 hallatán két név ugrik be az embereknek: Petőfi és Kossuth.

1. Petőfinek nagyjából semmi köze nem volt az egészhez. (még az se biztos hogy elszavalta a verset, meg igazából hangosítás nélkül érdekelne hogy tudta elszavalni annyi ember előtt)

2. Kossuth ott hagyta Görgeyt nyakig a ....-ban. Majd emigrált, és kintről magyarázgatta, mit is kéne tenni. Szerintem 1848 hallatán nem ezt a kettő embert kéne isteníteni, hanem Görgeyt. Aki itt maradt. Ennek ellenére Kossuth le árulózta. Nos, az én szememben ezért nem sok Kossuth. Elmenekül, majd Vidinből árulózza azt, aki ott maradt.

Kossuth és Petőfi is egy a sok túlmisztifikált történelmi személyünk közül. Annyi történelmi "hősünk" van, akit joggal lehetne ünnepelni, utcákat elnevezni róluk, hősnek nevezni őket, de se Kossuth, se Petőfi nem ez a kategória szerintem. Petőfit egyedül költészete miatt szeretem, mert azt meg kell hagyni, hogy az jó volt. Az 1848-as eseményeknél viszont "említésre se méltó". Szerintem.

2012. szept. 22. 00:59
 9/18 anonim ***** válasza:
90%
Petőfi sem a jóisten volt, és a Himnusz és a Szózat nem szentek. Kossuth sem volt az, hanem ugyanolyan emberi lény, mint a mostani politikusaink. Neki is voltak elvei, amikkel nem mindenki értett egyet, és persze hibái is voltak. A saját korában is így volt ez, és így jó pár generációval később sem kötelező mindenkinek egyetértenie a nézeteivel.
2012. szept. 22. 01:06
 10/18 anonim ***** válasza:
26%
Annak hogy Kossuth magyarországon marad mi értelme lett volna? Semmi!Zrinyi harcban halt meg nem adta meg magát Kossutnak feláldozni magát nem lett volna értelme!
2012. szept. 22. 01:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!