Pár napja volt a nagy Kossuth emlékezés, normális az ilyen ember?
Van egy ismerősöm. Nő, 65 éves. Elég szépen élnek.
Őt nem szavzna egyik pártra sem, legutóbb se szavazott,de ez a Gyurcsány Feri egy nagyon művlet okos ember. ÉS kifejezetten tetszett neki a böszme beszéd is! Ő legalább beismerte!! (majdnem elájultam közben) Aztán napokkal később Ép Orbánról értekezett, hogy minden intézkedése látszat intézkedés, egy nagy lófityula az egész s közben a rádióban mondják a Kossuthos programokat,mire felháborodottan odadobja elém: Jah , meg a nagy francokat! Az is csak egy szélhámos volt! Aki ismeri az igazi történelmet az tudja, hogy egy semmirekellő ember volt az is! Normális az ilyen ember? Én teljesen elhülve hallgattam,mert köpni nyelni nem tudtam. Az ilyen embernek szerintem még Petőfi,de még a Szózat vagy a Himnusz sem szent, vagy mi? Talán jobb is,ha nem megy szavazni!
Hogy őszinte legyek. Az én szememben Deák tette az egyik legtöbbet! Pont azért mert egy megvalósítható elképzeléssel állt elő és azt sikeresen végig is vitte!
És valljuk be, utána a boldog békeidőkben elég jól szépült az ország és gyarapodtunk!
Ha példaképet kéne választanom, én bizony nem a harcosokat hanem Deákot választanám(persze nem csak ő volt benne de ő jelképezi ezt az utat).
Most is ilyen ember kéne aki nem 4 évre gondolkozik és nem csak az embereit akarja bedugdosni a jó helyekre.
Deák!!!
"Ő legalább beismerte!! "
Elmebeteg az (is), aki szerint az beismerés volt. Beismerte, de nem neked, nekem, vagy a szomszédodnak ismerte be, hanem a hazugsággyári semmittevő (beismerte!) társainak. Ha nem szivárog ki, akkor a mai napig nem tud a szomszédod a beismerésről...
Szóval lehet, hogy szar ember volt, de zseniális politikus, aki fanatikusan küzdött a magyar szabadságért. És mégegyszer mondom, nincsenek feddhetetlen emberek, Kossuth sem volt az, de ettől még ő a 19. század legnagyobb magyar politikusa
Politikusnak se mondanám zseniálisnak, szerintem a Habsburg ház trónfosztásának kikiáltása elhamarkodott volt, illetve, ha jó politikus, és a magyar szabadságot tartja szem előtt, akkor a hadvezetést ráhagyja a katonákra, ergo Görgeyre, és hagyja hogy külön-külön vegye fel a harcot az osztrákokkal, és oroszokkal, ne pedig hülye módon megvárja míg egyesül a két sereg.
Kossuth egy rohadt csaló, rabló, gazember volt aki ellopta az árvák pénzét mikor ügyvéd bojtár volt. A nagy szabadság harcában "valahogy" nagyon meggazdagodott, és mikor sz@rban hagyta Görgeyt lelépett és vidáman vajh milyen pénzből jól élt Amerikában. Kicsit utána kellene néznetek a történelem könyvekben meg a levéltárban. És persze kellenek hősök, de nem ilyenek. Egyszer felkapták még a szocik Kossuth-ot. Hisz Kossuth díjakat osztogattak azóta soha senki nem meri azt kimondani mi az igazság.
Kossuth elleni eljárás iratait Barta István találta meg Zemplén megye Levéltárában a közgyűlési iratok között. Ezek szerint a vád Kossuth ellen a Reviczky árvák vagyonának gondatlan kezelése volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!