Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogy is van ez? A Holokauszton...

Hogy is van ez? A Holokauszton és 600e magyar halálán lépjünk túl, mert ideje van már, de a 25 évvel korábbi Trianont sose felejtsük el?

Figyelt kérdés

Miért is? Csak mert pár hangoskodó tini mást se tanult egész életében csak a fújfújzsidó fújfújcigány, "ők nem is magyarok" retorikát? Észérvekkel, ha kérhetném. Az, hogy a zsidók nem magyarok nem az.

Gondolom a nekik szánt 50 milliárdnyi stadionépítés abszolút nem felháborító és teljesen elfogadható népegészségügyi beruházás, bezzeg az eseti egyszámjegyű milliárdos beruházás zsidóknak és az évi kártérítés (1,5mrd), na az ellen tiltakozni kell! Elvégre biztos mennyi új izgalmas sörcsapot lehetett volna abból venni a DVTK-stadionba, nem?

Nevetséges a logikát és objektivitást teljesen mellőző érvelésetek, ti csak utálkozni akartok, mert csak ez van a szívetek és agyatok helyén.

2013. okt. 3. 10:12
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:

Az ugye megvan okoskák, hogy 600.000 MAGYAR halt meg a Holokausztban? Főleg zsidó magyarok, de last time I checked a zsidó nem állampolgárság, ahogy a cigány, meg a homoszexuális és az értelmiségi sem az.

Az érv, hogy Trianon az egész magyarságot érinti, a Holokauszt pedig csak egy részünket? Ez maximum a te fejedben óriási különbség. Ennyi erővel átfogalmazhatjuk Trianont is úgy, hogy csak azokat érintette, akik az elcsatolt területeken élnek, minket nem. Már ha az idióta kocsmalogikát követjük, amiben semmi objektivitás nem engedélyezett, ugyebár. Nektek fáj felfogni, hogy a zsidó és a magyar két egymást ki nem záró dolog?

A világbajnok állítás meg az, hogy zsidók Izraelben élnek, máshol nem. Izraelben izraeliek élnek, akik lehetnek zsidók. Meg lehetnek skót zsidók is, kanadai zsidók és dél-koreai zsidók is. Az meg csak a tudatlanságodat mutatja, 72%, hogy azt hiszed, hogy az amerikai indiánok nem kapnak kártérítést, mert bőven de. A japánok azért nem kapnak kártérítést, mert ők támadtak először, te nagyonhülye. A zsidókat egyszerűen dolfika kipécézte magának, mert feküdt a populizmusának, ami ideológia most is kezd nagyon népszerű lenni a magyar politikában.

#1-nek meg #2-nek igazat adok, nem is tudom miért hiszem még azt, hogy a GYK egy fokkal is jobb akármelyik vérpistike-sámándobos gyülekezőhely szélsőjobbos oldalnál.

2013. okt. 3. 11:29
 12/27 A kérdező kommentje:

"a pénz pedig a magyar családok kasszájába kerül. "

Igen, szörnyen örülök annak, hogy a Közgép vagy valamelyik klónjának az igazgatótanácsának a családjait támogathatjuk, akiknek így 5mrd helyett 5,2 lesz a vagyonuk.

Nem tudom milyen megtérülési rátát képzelsz el egy ilyen beruházásra, de hogy te meg én már rég a föld alatt leszünk, amikor a sokmilliárdos stadion ára visszajön a virsli meg a sör adójából meg ilyen hülyeségekből az tuti.

A legjobb az egészben az, hogy nem is úgy újítják fel a stadionokat, hogy atlétikaversenyeket lehessen tartani, kizárólag az aktuális focicsapatnak jó.

2013. okt. 3. 11:35
 13/27 anonim ***** válasza:
66%

"Az ugye megvan okoskák, hogy 600.000 MAGYAR halt meg a Holokausztban? Főleg zsidó magyarok, de last time I checked a zsidó nem állampolgárság, ahogy a cigány, meg a homoszexuális és az értelmiségi sem az."

A két világháború alatt pedig 830.000 MAGYAR katona halt hősi halált, rájuk mégsem emlékszünk kitüntetett figyelemmel.

A probléma veled van. Te azért akarsz rájuk emlékezni mert ők zsidók voltak, te arra a 600.000 emberre akarsz emlékezni, és ezt akarod ránk erőszakolni, mi viszont nem azért akarunk emlékezni rájuk mert zsidók, és nem erre a 600.000 emberre akarunk, hanem arra a 950.000 -re akik a háború áldozatai tartozzon akármelyik valláshoz/rasszhoz/stb. Te kifejezetten etnikai hovatartozás miatt különböztetsz meg áldozatokat, mi pedig nem szeretnénk ezt, mi azt szeretnénk, hogy ha már az áldozatokra tekintünk akkor 950.000 MAGYAR áldozatról beszéljünk, vagy a két világháború alatt 830.000 hősi halált halt magyar katonáról, ne pedig x000 zsidóról, hiszen mindeki más pont ugyanúgy meghalt.

2013. okt. 3. 11:38
 14/27 anonim ***** válasza:

13:

Nem a közgép építi a ftc és a loki stadion se, hanem pl a loki stadiont egy hely cég építi több 100 munkással.

Atlétikai pálya eddig se volt a stadionokba, pedig a régi fradi pályát 40 éve építették...

Nem kell visszatérülnie mivel legutóbb elég rég építettek ilyeneket, szóval a pénz amiből építik azt már rég megtermelték a klubok adók formájában.

2013. okt. 3. 11:41
 15/27 anonim ***** válasza:
60%

Trianon nem csak az elcsatolások miatt jelentős.

Az elcsatolásokat követően több száz , több ezer magyar is lemészároltak ,csak mert magyarok voltak.

Nem beszélve a Benes dekrétumokról a II. vh után.

Persze, ezeket nem tanulják olyan részletesen az emberek ,nem hangsúlyozzák ezeket a történelemoktatásban.

Pedig ezek is megtörtént esetek.

A holokausztot pedig gyakorlatilag propagandálják, állandóan emlegetik.

2013. okt. 3. 12:00
 16/27 anonim ***** válasza:
58%
És mennyi magyar halt meg a második világháborúban?... Na mondjad! Ne csak állandóan a zsidók miatt rinyálj... Valahogy meg érdekes, hogy mindenhonnan a zsidókat és a cigányokat utálják ki.. miért nem mondjuk a svédeket? A stadionépítés meg szerintem is hülyeség, ahogy már valaki írta... az infrastruktúra fejlesztésre elég nagy szükség lenne.
2013. okt. 3. 12:07
 17/27 A kérdező kommentje:

#14: mégis milyen jogon feltételezgetsz dolgokat? A világháború katonai áldozatai ugyanúgy megérdemlik az emlékezést. A gond ott van, hogy az egyik mondatodban rossz a szavak sorrendje. Ezt írtad:

mi viszont nem azért akarunk emlékezni rájuk mert zsidók, és nem erre a 600.000 emberre akarunk, hanem arra a 950.000 -re akik a háború áldozatai tartozzon akármelyik valláshoz/rasszhoz/stb."

de így hangzik helyesen a jobbos körökben:

"mi viszont nem akarunk emlékezni rájuk mert zsidók, és nem erre a 600.000 emberre akarunk, hanem arra a 950.000 -re akik a háború áldozatai"

Körülbelül reálisan így hangzik a mondat a mai jobboldalt ismerve. A katonai áldozatok neve azért nem forog a médiában, mert senki se kérdőjelezi meg az áldozatuk fontosságát, ellenben 2013-ban is tele vannak online "híroldalak" azzal, hogy hol vannak a számszerű bizonyítékok, hogy vajon 6 millió vagy netán csak 5.942.000 zsidó halt-e meg.

A katonákra emlékezünk, ahogy emlékezünk 1956-ra is, semmi kérdés nincs annak kapcsán.

#15: nem tudom nagyságrendileg mennyi adót fizet egy futballklub, de szerintem nem olyan sokat, hogy kiadná a kiadásokat. De ha netán közelítene is sem lenne ez érv erre. Mi se követelhetjük, hogy a mi adónkat csak és kizárólagosan a számunkra jövedelmező dolgokra költsék, a nekünk nem tetszőkre meg nem. De szerintem lehetetlen, hogy évi 15-18 hazai meccsel és 6-8 ezres átlagos nézőszámmal annyi járulékot fizethessenek a mindig csődközeli állapotokról síró focisták, hogy akár csak közelítőleg is hasonló összeget tegyenek vissza a költségvetésbe, mint amit mostanság kapnak belőle. Na de ez totál off, csak mellékesen említettem.

#16: ezek nem Trianon miatt történtek meg, egyszerűen kihasználták az elkövetők, hogy immár megtehetik azt, amit korábban nem. Természetesen az erre való emlékezésre is van hely, még akkor is, ha tudtommal az ilyen halottak száma pár ezer (ami nem kisebbíti a tragédiát).

A Holokauszt propagálásáról mindig próbálok forrásokat kérni, de sosem kapok. Minden TV évekre visszanézhető online, híroldalak, újságok szintúgy, ha ennyire felháborítóan propagálják, akkor valaki felháborodott igazán rászánhatna némi időt, hogy egy hiteles forráslistát összeállítson erről.

Én személyesen azt látom, hogy a "Holokauszt-emlegetések" jó 90%-a vagy egyenesen a szélsőjobbtól érkezik vagy pedig szélsőjobbos támadásra, beszólásra, tüntetésre, stb. való válasz és reakció, ami az eredeti szélsőjobbos kiváltó ok létezése nélkül nem jönne létre.

#17: igazi vérpistike vagy, tessék egy kupica kevert, hogy még nagyobbnak érezhesd a tököd!

2013. okt. 3. 12:35
 18/27 anonim ***** válasza:
73%

"mi viszont nem akarunk emlékezni rájuk mert zsidók, és nem erre a 600.000 emberre akarunk, hanem arra a 950.000 -re akik a háború áldozatai"

Ne adj szavakat a számba. Te pusztán etnikai alapon kiemelsz 950.000 emberből egy csoportot, mi pedig kollektívan kezeljük a halottakat. A te hozzáállásod (amikor pusztán faji/etnikai/vallási/nemi/szexuális orientáltság alapján emelsz ki csoportokat) a köznyelv -még ha az értelmező szótárat végiglapozva nem lesz helyes - rasszizmusnak hívja. Az van, hogy a te kirekesztő hozzáállásod elfelejti a többi áldozatot, és egy csoportra koncentrál, mi pedig nem erre a csoportra akarunk emlékezni, és főleg nem azért mert ők zsidók, hanem kollektívan mindenkire.

Az, hogy külön megpróbálsz a számba adni a dolgokat illetve átírod és átfogalmazod amit én írtam elég gyenge próbálkozás egy olyan vitában amire nem tudsz észérvekkel reagálni. Én azt mondtam, hogy engem baromira nem érdekel, hogy a 950.000 ember közül mennyi volt cigány, mennyi zsidó, mennyi katolikus, mennyi páneurópai, mennyi féllábú, mennyi hosszúhajú, stb, és mivel ez nem érdekel ezért nem akarok csak és kizárólag egy etnikai hovatartozás alapján kiválasztott random csoportra vonatkoztatva kollektív bűnösként kezelve emlékezni. Ha emlékezünk akkor kollektívan tegyük, ha nem emlékezünk akkor pedig egy csoportot se emeljünk ki.

2013. okt. 3. 12:55
 19/27 Andizsuzsi ***** válasza:
0%

"Úgy is fellehet fogni, hogy a labdarúgást szeretők adójából épülnek a stadionok, amik pluszba a magyar ipart segítik."

Akkor én kérhetném, hogy az én adómból olyan sportágaknak építsenek stadiont/pályát/medencét, akik valamit le is tudtak tenni az asztalra az elmúlt 30 év alatt? Nevetséges, hogy olimpiai bajnok lövész többek között azért nem tudott felkészülni a következő megmérettetésre, mert nem volt lőtér, ahol edzhetett volna.

2013. okt. 3. 14:48
 20/27 anonim ***** válasza:
91%

Mi van kérdező a másik kérdéssel nem tudtál mit kezdeni, ezért indítottál egy újat?

Had ne másolgassa már be ide is a válaszokat onnan.

A zsidók csak magyarul beszélnek és itt élnek, ezen kívül önálló nemzet saját országgal mindennel.

És az nem 600e magyar, hanem 600e zsidó.

Mivel céltudatosan zsidókat vittek oda, ezért nyugodtan lehet mondani hogy csak zsidók haltak meg, ebből következik hogy 600e tisztán zsidó volt az a szám.

Innentől kezdve nektek jogotok sincs ledegradálni a MI nemzeti tragédiánkat, és a TIÉTEKET fölébe helyezni.

De azt se hogy ott mire költünk.

Ez itt még mindig Magyarország és nem Izrael, ha kell valami otthon arról emlékeztek meg amiről akartok, annyi csilliárdból amennyit rá áldoloztok.

2013. okt. 4. 00:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!