Mit gondoltok, nem kellene egy új Himnusz?
A Sabaton nevű svéd rockegyüttest nagyon szeretem és a lent lévő számukban van egy dallam, ami felkeltette az érdeklődésemet.
http://www.youtube.com/watch?v=JzL4h1qveLU
03:00 perctől hallható a bizonyos dallam és egészen 03:56-ig tart, majd a végén 04:52-től ismét beadják a svéd nyelvű Mi Atyánk szövegével.
Képzeljétek el a dallamot a rockzene és minden egyéb más nélkül. A gregoriánra hajazó, ritmusos és emelkedett énekstílus nekem például tetszik, az maradhatna az új himnuszunk szövegénél is.
Szerintem mégiscsak jobb lenne a mostaninál, mert ez elég gyászos és reménytelenséget sugároz.
Miért szitkozódnának?
Mégiscsak jobb lenne, egy reményt és szép jövőt sugárzó Himnusz, ezt nekik is be kell látniuk. Ezt nekik kellene a legjobban tudniuk, hiszen ők is ezt a kettőt akarják.
Szerintem is kellene egy normálisabb, jókedvű, ritmusosabb, ne ilyen emo-s hulladék érfelvágós bocsánatkérős siratózene.
Már látom előre... 0% :D
Na megérkezett az első... Véleménye mindenkinek lehet szabadon...
Amúgy Welcome from Österreich
A német himnusz első versszakát szépnek tartom.
Igazi dicsőséges.
Kár, hogy nem éneklik ezt a versszakot...
A lényeg, hogy minden nemzetnek íródott egyszer egy himnusza.Ez nem olyan, mint a frizura váltás , vagy, hogy lecseréled a kocsidat.
Manapság nem szokták új himnuszokat írni, mert a régi nem tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!