Mit gondoltok az izraeli himnuszról? Szerintetek is nagyon hasonlít a székely himnuszra mind zenére, mind szövegre?
Az, hogy a szoveg teljesen mas, az elozo mar bebizonyitotta.
Ami az izraeli himnusz ZENEJET illeti, az egy regi ladino (spanyol zsido)dallam. A zeneszerzo Izraelben talalkozott vele, igy lett a himnusz alapdallama.
Erdekessegkent megjegyzem, hogy miutan 1492-ben kiuztek a zsidokat Spanyolorszagbol, egy csoport a mai Bulgaria teruletere kerult. A kornyezo falvak is atvettek a dallamot, Smetana igy talalkozott vele, es beleszotte szinfonikus koltemenyebe "Moldva" c.
Leginkább azt, hogy ti elborult mélymagyarok már abban is a zsidókat látjátok, ha esik az eső és nincs nálatok esernyő :DDDDD
Annyira hihetetlen mókásak vagytok ezzel a mumusrettegésetekkel. Mondjuk én ovi után kinőttem belőle, dehát nem vagyunk egyenlőek :)
Jobboldali vagyok, de nem vagyok mélymagyar, meg semmilyen szélsőséges eszme híve, azért tettem fel a kérdést, mert youtube-on nézegettem különféle országok himnuszát, és észrevettem, hogy az izraeli hasonlít a székelyre, aztán eszembe jutott, hogy nem is csoda, mert a két nép hasonló sorsot élt meg a történelem folyamán.
Simán behelyettesíthetjük egyik nép nevét a másik himnuszába és normális szöveg jön ki pl. "Maroknyi zsidó porlik, mint a szikla" meg "Ne hagyd elveszni, Ziont, Istenünk!"
"Isten ald meg a zsidot,
Jokedvvel, boseggel,
...
Megszenvedte mar e nep
A multat s jovendot"
Gondolom az olyan apróságok, minthogy a Hatikva szövegét már 1878-ban megírták, míg a Székely Himnuszét csak 1921-ben az nem számít.
Gondolom az az apróság, hogy a Hatikva teljesen más előjegyzésben és teljesen más hangnemben írodott mint a Székely Himnusz, az nem számít.
Ezen felül az, hogy még dallamilag se hasonlít a kettő... Gondolom az se számít.
Ezeket leszámítva (dallam,szöveg,írás időpontja), tényleg minden arra utal, hogy a zsidók ezt is ellopták tőlünk..
Bár tudnám hogy a zsidók miért mindig Magyarországot támadják, mikor gazdaságilag semmit se érünk, és hát politikai súlyunk is mint egy lepkéé:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!