Mit gondoltok az izraeli himnuszról? Szerintetek is nagyon hasonlít a székely himnuszra mind zenére, mind szövegre?
#3 válasza az izraeli himnuszt illetõen teljesen pontos, nemtom miért nem kapott 100%-ot?
A kérdezõ szerintem sem állított semmi roszat, csak azt, h SZERINTE hasonlít. A kisebbségi lét hasonlóságában meg igaza van.
Nemtom mé kell minjá mindenen kiakadni?
Egyébként szerintem nem hasonlít. Még hangulatában sem. ( Sztem ez a Magyarság legnagyobb problémája ) Mert:
Izrael himnuszának címe Hatikva, vagyis "A remény" és ezt fejezi ki a szöveg. Nincs benne, hogy hogyan, mitõl ( kitõl ) teljesül, igaz, Izrael esetében a válasz természetes.
A székely himunsz segítségért kiált, de nem hallom benne a bizalmat, reményt, hogy meg is kapja.
-"koolod balevav penimah
nefesh yehudi homiyah
ulefate mizrah kadimah
ayin l'tzion tsofiyah
od lo avda tikvatenu
hatikva bat ma'snot alpayim
liyot an khofsi beartznu
eretz tzion yirusalaim!
-----------------------------
HATIKVAH!
-------------------------------
ennek mi koze lenne a "szekelyhimnusznak" csufolt mudalhoz???
mert volt szekely ill. erdelyi himnusz csak az ugy kezdodott,;
"elhangzott a szo zeng az indulo gyoztesek megint regi zaszlaink!
fent a hargitan nepe jajjszavat...."
a refren meg az volt,;
"edes erdely itt vagyunk ertyed elunk es halunk gyoz a szittya fergeteg a rohano sereg!!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!