A kifizethető nyugdíj összegének szabnátok felső határt?
A mai nyugdíjak eléggé igazságtalanok, hiszen megkülönbözteti a nyugdíjasokat korábbi életük szerint.
Vegyünk két szélsőséget:
Egy ember pl. gazdasági igazgatóként dolgozott 40 évig egy nagy cégnél, nyilván végig jó magas volt a fizetése.
Egy másik ember a szalagon dolgozott 40 évig, minimálbér körül.
Tehát, mindkét esetben a fizetés tükrözte a munkáját.
Azonban ha mindketten nyugdíjba mennek, a volt vezetőnek magas, a volt dolgozónak alacsony lesz a nyugdíja.
De miért? Ha mindketten nyugdíjasok, akkor már mindketten egyformák, a volt vezető már nem tesz le az asztalra semmi olyat, amitől magas nyugdíj illeti meg. Amíg dolgozott, sok pénzt kapott, mostmár nem dolgozik, nem kell h magasabb legyen a nyugdíja mint annak, aki egyszerű munkás volt.
A nyugdíjakat kéne ilyen szempontból felül vizsgálni, és mindenkinek a minimálbért adni nyugdíjnak. Sokkal igazságosabb rendszer lenne.
# 2/6
Igen csak nem mindegy, hogy az egyik 40 évig havi 70 ezret tesz a közösbe vagy 10 ezret.
Szerintem 200 ezer körül már bőven lehet egy határ, mondjuk azért annyit elenyésző ember kap.
Nem. Se a fizetésnek, se a tb-befizetésnek nincs felső határa. Ennek milyen alapon lenne?
Igazságos nyugdírendszer meg csak az lenne, ha nyugdíjbavonuláskor visszakapnád a befizetett pénzedet kamatostul.
Én érintett vagyok ebben a kérdésben.
Egy magyar munkahelyen dolgoztam napi nyolc órát,a kollégám hajlandó volt az állandó túlórázásra (szombat, vasárnap is), jelenleg majdnem kétszer annyi a nyugdíja mint nekem.
Ez szerintem tökéletesen természetes.
Tehát semmilyen felső limitet nem szabnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!