Mit gondoltok róla, hogy Bajnai Gordon visszaállítaná a nyugdíj melletti munkát? Támogatjátok?
Ennyire támogatja a fiatalokat.
(Hiszen ők nem olyan hülyék,hogy rá szavazzanak, így a másik végletet kell meggyőzni)
Sok nyugdíjasnak tényleg elég alacsony a nyugdíja...
Viszont ahogy én látom, ma is sokuk dolgozik nyugdíj mellett.
Sok nyugdíjas tanár is dolgozik, magánórákat ad.
Hidd el nekem a melós nyugdíjas amint tudja, leadja a lantot de nem is ők számítanak ebben a témában.
Hanem azok akik több százezret keresnének és még mellé a legalább százezres nyugdíj.
Mert ezek fogják a helyet, a fiatalok elől.
Egyébként az ilyenek pl orvosok is a legtöbb esetben csesznek rendesen dolgozni, huzzák a szájukat ha valamit csinálni kell. Nagyanyám is megmondta hogy kerüli a korosztálya orvosokat mert azok csak a pénzre mennek, és még akkor se csinálnak semmit se, ellenben még egy naiv fiatallal akit még ezek az öregek nem rontottak el. Velük még az is a baj hogy nem hagyják a fiatalokat érvényesülni, mindenhol próbálják őket elnyomni, pontosan azért hogy ne hogy konkurencia legyen belőle később.
Bajnai is demagóg populista, hiába akarja az a kisebbség fényezni, minden réteget megcéloznak akivel Orbánék kicsesztek. Ha holnap a szakácsokat adóztatnák meg, Bajnai kitalálná a szakács támogatást.
Én nem támogatom. A fiataloknak így sincs munkahelye, még az kéne, hogy a maradékot is elvegyék a nyuggerek.
Egyébként is azok csak spórolnak, tehát nem élénkítik a gazdaságot.
Amúgy meg nem volt megtiltva eddig se, csak választani kellett, hogy bér, vagy nyugdíj.
Megint baloldali média....
Bajnai is beszáll a nyuggerlicitbe... :(
Vagy nyugdíj, vagy munka. Tessék eldönteni. Ennyi. Lenne. Normális országban. De ez itt nyuggerisztán...
Hiányszakmákban esetleg...ahol a tapasztalataikat átadhatnák a fiatalabbaknak, amíg nem nevelnek ki újabb szakembereket.
Húsz éven keresztül számtalan nyugdíjassal dolgoztam együtt. Feltűnt, hogy a 99%-uk nem a csórók közül került ki hanem az olyanok közül, akik eleve sokat kerestek és nem voltak hajlandóak egy kicsit alább adni az amúgy is magasröptű igényeiket
.
Szinte majdnem mindegyiknek nagyobb volta nyugdíja, mint az én fizetésem /ami nem minimál bér volt!/ egyeseknek majdnem a duplája!!
És úgy kapaszkodtak az állásaikba, mintha a megélhetésük függne tőle. Némelyiknek még mellék állása is volt.
Lakás-nyaraló-kocsi évente 2-3 hét a tengerparton...
Csak foglalták a helyet a semmivel sem rendelkező, nyaralásról csak álmodozó fiatalok elől.
Pont egy ilyennek sikerült majdnem kitúrnia az állásomból ha nem kapom le a fejét időben még tényleg kitúr. Úgy be volt rezelve a leépítésektől majd belehalt pedig a két pénzforrás mellé még jött az özvegyi nyugdíj is. Hát az ilyen elküldeném a bányába 12 órára, minimálbérért aztán meg tudná becsülni a békés nyugdíjas éveket.
Ráadásul sok mindenben le vannak maradva és nem viselik el ha egy fiatalabb nyikhaj a főnökük és persze mindent jobban tudnak.
Én azt mondom, hogy alaposan át kell gondolni ezt.
Bizonyos összeghatár felett nem engedném és kész.
Akinek százezres nyugdíja van maradjon a fenekén sokan örülnének, ha a fizetésük akkora lenne.
Vannak olyanok, akik végig gürcölték az életüket és felháborító összegekkel szúrják ki a szemüket és nem azért mert elcsalták a befizetéseket, hanem azért mert a fizikai, gyári kulimunka ennyit ért de valakinek ez is meg kellett csinálni.
Nekik nem könnyű tőlük nem kell sajnálni. Max. napi 4-6 órában engedném azért már kapnak egy rezsire elég pénzt. A szegényektől nem kell sajnálni az élet nekik is sokba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!