Mit számit az hogy magyar vagy? Ez egy összefoglaló név egy kultúrai tömbről, mint ahogy más is. Mért nem azt nézzük hogy emberek vagyunk és azon belül jó vagy rossz?
Alapból az lenne jó a nemzettudatban, hogy egy közösséghez tartozunk, ezáltal még ha amúgy a másikat egy s*ggfejnek is tartanám, vagy csak szimplán egyes dolgokban nem értenék egyet, akkor is abban egyetértenénk, hogy magyarok vagyunk, így még mindig együtt tudnánk dolgozni a közös célokért.
Ellenben ma ilyen nincs, amióta bejött a divatba, hogy ha bajom van a másikkal, akkor nem les*ggfejezem, vagy az anyukáját szidom, hanem ehelyett ma már kapásból lehazaárulózom - és ami a legszomorúbb, emberek ezt komolyan el is hiszik-, azóta ez előrevivő erő már megszűnt, sőt visszatartóvá vált, mert a gyűlölködés és megosztás eszközévé vált.
És így már tényleg nincs értelme.
Persze hogy számít!
Magyarok a szüleim,a nagyszüleim,a dédszüleim,az ükszüleim.
Magyarul énekeltek nekem a bölcsőben,magyar mondákon nőttem fel.
Nekem a magyar a legszebb nyelv,ami valljuk be nem könnyű,ez a kérdésen is látszik.
Szeretem a népzenét,a magyarkonyhát.Sőt a soproni sör reklámját is.
Nagyon sok ember kutatja a múltat(régészek,népkutatók,még Kodály is!)vajon az ő munkájuk felesleges?
Illyés Gyulát megcáfolva azt mondom nem csak az számít hová mész,hanem az is,hogy honnan jössz.
e elvileg már vagyunk annyira civilizáltak, hogy tényleg elég a jóember-rosszember skatulya.
Ok, Akkor menj ki most Angliába és legyél jó ember.
Mond meg hogy te oda szeretnél költözni , dolgozni stb aztán meglátod hogy mit kapsz az Angoloktól!
Annyira elvannak varázsolva a liberális felfogásúak! Nem értik hogy nem olyan naiv a világ, és hogy máshol sokkal ÖSSZEHASONLÍTHATATLNÚL nagyobb a nacionalizmus mint itt.
Ki mégy az Eu ba dolgozni és 1 perc alatt megkapod hogy ha nem tetszik valami akkor mehetsz haza mert senki nem kérte hogy ide gyere. NEM LÁTNAK SZÍVESEN csak te ezt nem tudod, és olyat vársz el a magyaroktól, ami teljesen ellentétes azzal ahogyan velünk bánnak külföldön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!