Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországban miért csak az...

Magyarországban miért csak az árak EU-sok és a fizetések nem? A többi lent.

Figyelt kérdés
Kezdve az üzemanyagárakkal amiket nem sok ország tud túlszárnyalni,az autópályadíjak is itt a legdrágábbak,majdnem minden itt a legdrágább,miközben sok ember a minimálbérért vagy annál picit többért küzd minden nap.ami kb.250-300 euró.abszurd ez a jUnioskodás,nem igaz?

2013. szept. 27. 22:11
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
36%
a kérdésed alapján te sem jártál még Nyugaton, ha szerinted Magyarországon nyugati árak vannak! a bérek alacsonyak, valóban, de az árak sem nyugatiak, az is biztos.
2013. szept. 27. 22:17
 2/25 anonim ***** válasza:

Az unió nyugati felén nagyon magasak az ingatlanárak.

A lakás bérlése is, a megvétele meg különösen.

Sokan egész életükben bérelt lakásban élnek.

2013. szept. 27. 22:20
 3/25 anonim ***** válasza:

Nincsenek EU-s árak. Világpiaci árak vannak, ahol ugyanaz a termék és szolgáltatás nem sokban tér el különböző helyeken. A fizetések persze különböznek...

"sok ember a minimálbérért vagy annál picit többért küzd minden nap.ami kb.250-300 euró.abszurd ez a jUnioskodás,nem igaz?"

Ez van. Rossz helyre is kell születnie valakinek. Az is kérdés, hogy miért keres valaki 300 eurót abban az országban, ahol sokan keresnek 1000 eurókat is. De általában már úgyis mindegy annak az embernek, aki 300-at keres, az ő élete egy olyan ponton ment félre, amin már nem tud, talán soha nem is volt lehetősége változtatni.

2013. szept. 27. 22:21
 4/25 anonim ***** válasza:
0%

"az autópályadíjak is itt a legdrágábbak,majdnem minden itt a legdrágább"

Menj ki egy hétig és vásárolj, tankolj, egyél Ausztriában. Garantálom, hogy meg fogod gondolni magad! Nekem egyébként semmi bajom az itthoni árakkal, pláne azóta, hogy megtörtént a rezsicsökkentés, ami Európában egyedülállónak mondható. Végre egy párt, ami a saját nemzetének tagjainak az érdekét nézi és nem a tőkésekét!

2013. szept. 27. 22:24
 5/25 anonim ***** válasza:
79%

4-es!

TE VAGY VIKTOR??

2013. szept. 27. 22:35
 6/25 A kérdező kommentje:
# 4/4 de hát az osztrákoknál 10 napra az útdíj 8.3 euro,itt meg 3000 ft. az majdnem 10 euro.úgy van igazad ,ha a kis magyar keresetedet ott költögeted akkor egy hét valószínűleg a csőddel egyenlő,mondjuk az is kérdés ki mit ,hol szeret inni-enni. lakni.
2013. szept. 27. 22:38
 7/25 anonim ***** válasza:
3%
Nem, csupán egy vagyok a felelős, megfontolt választók közül, akiknek a jólétet köszönheted. Megnézném, hogy bírnád az MSZP-t, csak megszorításokat voltak képesek csinálni...
2013. szept. 27. 22:39
 8/25 anonim ***** válasza:
91%

...éppen 1 hete vettünk Németországban osztrák pályamatricát, 8.30 volt, aztán amint átléptük az osztrák-magyar határt, megvettük a magyar matricát. Ha euroban fizettünk volna, 13 euro fölött fizettünk volna, forintban 2975 volt.

Vagy például Kölnnél 1,719 EUR/L-ért tankoltunk, míg Magyarországon 491,90 Ft/L... És mindemellett Németországban nincs pályadíj...

2013. szept. 27. 22:44
 9/25 anonim ***** válasza:
83%

A fizetések azért alacsonyabbak, mert rosszabb a gazdaság versenyképessége, a munkaerő termelékenysége.

Ahogy előttem is írták az áruk (például üzemanyag, élelmiszer, tartós fogyasztási cikkek) árát főleg a világpiac határozza meg, ezt az ÁFA is befolyásolhatja.

A szolgáltatások (pl. szállás, fodrász, étterem, orvosi ellátás) árát általában a fizetések befolyásolják, ezért ezek nyugaton sokkal drágábbak.

2013. szept. 27. 22:47
 10/25 A kérdező kommentje:
# 3/6 jajj istenem :) nem mondod komolyan a magyar átlagfizetés 1000 euro,azaz 310.000 kemény forintos?! te nem itt élsz jóember én az átlag népről beszélek akik többségben vannak,azt tudom vannak jól keresők is vagy lehet már csak azok vannak?,nem is tudom, mert egyre nehezebb munkát találni.most ne hülyéskedjünk én a megélhetésről beszélek az életszínvonalról, csak úgy elmondom azoknak akik nem értették a kérdést.Az ingatlan az stim az nem is érdekli a civilizációban az embereket,ők máshoz szoktak,nem akarnak rögtön egy fedelet venni a fejük fölé de viszont a megélhetésük az biztosabb.még csak annyi,szóval aki nem keres 1000 eurot annak már az elején félrement az élete?te nagyon el vagy tévedve ebben az országban.
2013. szept. 27. 22:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!