Morvai Krisztina miért ennyire buta? Nem értem hogy az EU-t miért piszkálja olyan belpolitikai kérdésekkel melyekben nem járhatnak el.
Morvai nem csak buta,de sok kárt okoz az országnak is az ostoba beszédeivel.(Nem ő az egyetlen politikus ).A kutya sem törődik azzal,amit mond
Tudod érdekes amit mondasz.
De akkor nagyon sürgősen ki kell hogy lépjünk, mert ha nem érdekli őket az ami az egyik bizottságuk alap feladatához tartozó, probléma, ellentmondás, akkor mi magyarok, miért is érdekelnénk őket?
Miért is foglalkoznának a mi problémáinkkal?
Ezzel kb azt állitod: hogy a magyar soha nem lop, soha nem csal, soha nem gyilkol, soha nem büdôs, stb. és ezek csakis cigányok által gerjesztett problémák. Én biztos vagyok benne hogy van jjó néhány magyar ember aki az egyiket már csinálta de ettôl még mi magyarok nem leszünk rögtön bünözök...
Uhh! De furcsa értelmezésed van neked?
Van egy cigányok által gerjesztett probléma!......... szedjük szét…………….
Hol van az a mondatban, hogy minden cigányra érvényes? Sehol…..
Hol van az a mondatban hogy nem cigány „ egyéb „ emberek nem gerjeszthetik? Sehol…
Csak az állapítható meg hogy cigányok gerjesztik az az rájuk jellemző.
Ez is egyfajta elhallgatás „ a szavak mögébújásnak a strucc politikája.
A hogy a törvényeknek az eszmeiségébe rejlik az erejük, és nem a betűibe, hiszen a társadalom által elítélendő dolgok halmaza és rendszere a törvény, és csak az írott változat az etikai megfogalmazásnak.
Azzal hogy azt irod - cigányok által gerjesztett próbléma - ezzel asszociálod az embercsoportot egy általad feltételezett magatartással.
Miért nem irod azt hogy van egy magyarok és cigányok által gerjesztett próbléma? Mert persze magyarként még véletlenül se szeretnél beletartozni?
Vagy még jobb, van egy emberek által gerjesztett próbléma, hogy túl sokat lopnak? Vagy ez túl általános? Ezzel nem lehet senkit felelôsségre vonni abban igazad van, de azzal nem tudok egyet érteni hogy egy egész emberi csoportot elitélsz azon bûnök alapjan melyet néhányan elkövetnek...
Na jó!
Akkor szedjük még jobban szét a dolgot.
Nem azt írtam hogy a cigányok lopnak, markecolnak, ölekednek, stb.
Hanem hogy gerjesztik a problémát. Még csak a probléma tartalmát sem fogalmaztam meg.
Csak azt hogy van egy jellemző probléma, amit nem nevezhetek magyarnak, vagy emberinek, vagy nem sorolhatok más főnévi besorolás alá, csak akikre jellemző. Az az cigány!
Ezzel senkit nem pecsételek meg, csak egy sor felesleges magyarázatot spórolok és egyértelművé teszek egy megnevezést, szűkítek egy halmazt, és nem véleményezek.
Egy embercsoportot próblémával asszociálsz, az nem zavar? PÉLDÁUL: Tetszene ha Európában mindenki egy általános magyar próblémaról beszélne? Van Európának egy próblémája melyet magyarok gerjesztenek... - Ne mondd azt hogy ez ne lenne sértô és lenézô
Ha pld A korrupciót lehetne így megfogalmazni, amihez gyakorlatilag elég lenne az olaszokat lehúzni a listáról, akkor nem. Mert tisztában vagyok a helyzettel, és nem harcolok az igazság ellen.
Pld Ha a magyar öngyilkosságokat említenék szinonimaként, „ magyar halálnak” ez van.
Bár ez sem lenne reális az adott esetben. Persze volt példa, amikor a sógorok kiírták hogy ne lopjunk!
Megjegyeztük de nem volt belőle gond, tudta mindenki hogy van is igaza és nincs is.
És szégyenkeztünk is és igyekeztünk tenni is a vélekedés ellen, de NEM HÁBORODTUNK az igazságért, és nem vártuk el az osztrákoktól hogy úgy írják már ha lehet hogy” ne lopjatok, bizonyos magyarok”
Vedd már észre hogy nem a betűk jelentik a bajt és nem is oldanak meg semmit, csak érthetően megnevezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!