Baloldaliak! Van olyan Fidesz intézkedés az elmúlt 3 évben, amivel egyetértettetek?
Van. Például a hallgatói szerződés létjogosultságát abszolút megértem, és annak ellenére is támogatom, hogy engem személy szerint hátrányosan érint. A médiatörvény egyes pontjaival is egyet tudok érteni. Bár elég hiányosnak tartom az ezirányú intézkedéseket, de egyes helyeken tényleg több a rendőr és így biztonságosabb hely lett. Most ennyi jutott eszembe, de biztos van más is.
Szóval azért nem vagyok nagyon elvetemült, de van néhány nagyon komoly problémám a kormányzásukkal:
1) nem foglalkoznak az igazi problémákkal. Az egyetemisták röghöz kötése csak felületi kezelés. Az elcigányosodott és lepukkant területekre több rendőrt vezényelni szintén csak felületi kezelés. Nem az elvándorlást kell megtiltani, hanem az országot élhetőbbé tenni. Nem a bűnözőket kell üldözni (persze azt is), hanem a bűnözés okait megszüntetni.
2) Rengeteg teljesen értelmetlen dologba ölnek milliárdokat. Stadionok, trafikok, egykulcsos adó, mind rengeteg pénzt vett el tőlünk.
3) Olyan idegesítően lekezelően állnak minden kritikához, mintha nem látnák, hogy az ország egy villám sebességével dübörög az összeomlás és kipusztulás felé. Vagy hogy az ország jelentős részében ismeretlen fogalom a létbiztonság. Vagy hogy az egykulcsos gazdaságélénkítés teljesen sikertelen volt. stb. A szavazóik meg átveszik ezt a lekezelő, minden önkritikát nélkülöző stílust.
4) Olyan pofátlanul hazudnak, hogy rossz hallgatni. Tudom, mindenki hazudik, főleg a politikus, de naponta hallani, hogy csökkent az államadósság miközben nőtt egy kicsit zavaró.
Tudom, hogy a válaszom nagyrésze off, de főleg a 3) pont miatt nagyon erős késztetést érzek, hogy ott kritizáljam a Fideszt, ahol lehet.
"Egykulcsos adó. Más nem nagyon."
Ez a kormány egyetlen jobboldali reformja, elég furcsa, ha egy baloldali pont ezt támogatja és mást nem :)
Nem vagyok baloldali, de egyetlen olyan intézkedése sincs, ami jó lenne.
Az egykulcsos adó csak a magas jövedelműeknek kedvez, másnak csak kára van belőle.
A Média törvény is az egypárt rendszerre hasonlít. A többiről nem is beszélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!