MI értelme van a szociális temetésnek? És az nem megalázó az embereknek? Ennél undorítóbb dolgot hallottatok?
Amíg adót fizetett addig jó volt...
Szerintem is az államnak kéne gondoskodni a hallotjairól, ha család nehéz körülmények között van.
A történet megalázó, de rohadtul nem azért, mert megadják ennek a lehetőségét az intézmény megteremtésével, hanem hogy rá is kényszerítenek más lehetőségnek a beszüntetésével (ez utóbbiról egyébként kevés szó esett).
Tehat az a fura helyzet állt elő, hogy valójában jogos lenne a felháborodás, DE ennek ellenére a felháborodottak többsége csak "hé, miezmár?" alapon happog, miközben gőze sincs az egészről.
Csak egy kis érdekesség.
Meg, még egy.
Hallottam valahol, hogy 3 nagy dologból lehet igazán pénzt csinálni és az a születés, házasság és a halál.
Gusztustalannak tartom, hogyha az embernek egy forintja nincs (épp, hogy ki tudja fizetni a számlákat, esetleg vesz egy kis kaját, de hónap végén éhezik) akkor hogy tudja kifizetni a temetés árát? Aki nem tudja kifizetni, annak a saját szerettét kell öltöztetni, elásni, stb.?? Én nem tudnám a halott anyukámat felöltöztetni, elásni, csakhogy ne kerüljön pénzbe a temetés. Egyszerűen nem lenne hozzá lelkierőm, márpedig így előre megjósolva pénzem se lesz eltemetni.
A másik: Ha kéred a szociális temetést és nem tudod teljesíteni a feladatot, akkor hagyatéki teherként róják rád.... Ez is undorító.
""És az nem megalázó az embereknek""
Nem a szociális temetés mellet vagyok de le kell, hogy írjam ez a dolog létezett a 60-as 70-es években is.
Nagyapámat úgy temeték el,hogy a nem közvetlen rokonság ásta meg a nyughelyet és az öltöztetést is ők végezték.
Egyébként régebben szinte minden temetést így végeztek ez néhány régi Magyar filmben is megelevenítették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!