Szociális fóbiások! Nektek oldott a szorongáson a gyógyszeres kezelés? Van értelme elkezdeni?
Szia, saját tapasztalatomat írom le:
6 éve kezdődött egy munkahelyváltással, valahogy minden rosszra fordult körülöttem, elkezdtem az élő fától is szorongni ... nem részletezem.
Semmi, de semmi nem használt - gyógyszer főleg, mert egy ponton túl attól szorongtam, mi lesz, ha elfogy a gyógyszer, mi lesz velem.
Amikor már az alvásomat is kikezdte - szorongtam attól is, hogy jön az este, aludni "KELL", jöttek a szívrohamszerű tünetek, amik jó fél évig tartottak, egy ismerősöm azt mondta: "VALERIANA" FORTE (délelőtt 2, este 2), ezt többféle cég gyártja, macskagyökér, komlótoboz és társai alkotják.
Az első lépés nálam az volt, hogy tudtam aludni, sokkal könnyebb volt a harmadik naptól minden.
Aztán rájöttem, Cola és kávé teljes mellőzése nálam alapkövetelmény, mert a szívverésemet nagyon megdobják, ami nálam eszembe juttatja a szorongásos tüneteimet, amitől szorongni kezdek, hogy jaj, nehogy megint elkezdődjön ... és akkor már nyakig benne vagyok.
Szóval ezek a legális izgató szerek az ellenségeim.
Ha valamit, akkor fekete teát iszom, de ebből is többféle van, nekem a Twinings Earl Grey vált be, ebből is a füves, nem a filteres. De inkább csak reggel, délelőtt javasolt inni, mivel az esti alvás, ha borul, akkor kezdődik a szorongásos roham.
Ha mégis rám tör valami formában valamitől a régi érzés és nincs nálam valeriana, a napokban olvastam, hogy a fájdalomcsillapító is kitűnő, én egy enyhe nurofent veszek be és használ. Amióta nem szorongok, hogy a gyógyszerek is csak ártanak, sokkal kevesebb kell, majd fél éve nem vettem be valeriánát, és csak 2x kellett nurofen.
Szóval nálam az izgatószerek kiiktatása, a pihentető alvás és annak elfogadása segített, hogy ha mégis rám tör az ismerős érés, nem kell pánikolni, bekapok egy nurofent és megyek tovább, sokkal könnyebbé tették a mindennapjaimat.
Sport és segítő könyvek, pszichológus ezután még hatékonyabb kiegészítő kezelések voltak, nekem ezen lépések nélkül nem használtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!