Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van bajuk sokaknak a...

Miért van bajuk sokaknak a hit és erkölcstannal?

Figyelt kérdés
Szerintem nem árt, ha ilyet is tanulnak a gyerekek, van sokkal több ennél fölöslegesebb dolog is amit megtaníttatnak velük. Az erkölcsi morál meg tudjuk hol van mostanában a gyerekek között (is).
2013. szept. 4. 11:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Elég baj hogy sok szülö ilyen olyan vallásba kényszeriti a gyereket az állam meg aszisztál hozzá, majd felnöt fejel dönt hogy miben hisz.

Az erkölcs meg nem tanitható még családban sem az ember alap személyiség jegyeitől függ menyire lesz erkölcsös.

Hiába látja sok ember gyerekkorában hogy a szülei kidolgozák a belüket érte ha önző nem fogja érdekelni hogy a nyugdijas szülei nyomorognak mert alapból csak a saját napi kényelme érdekli.

2013. szept. 4. 23:51
 12/14 anonim ***** válasza:

"Amikor átkerültem másik középiskolába, az olyan volt utolsó évben hogy kötelező volt bejárni matekra, irodalomra, magyar nyelvtanra, angolra vagy németre, történelemre és még arra a tantárgyra amiből érettségizni szeretnél, a többire csak akkor mentél be ha akartál."

Bocs, de ez elég valószínűtlennek tűnik. Minden tárgyra be kell járni, az órák számának 1/3-ánál többet nem szabad hiányozni, függetlenül attól, hogy érettségizel belőle, vagy sem. Különben is év végi jegyet kell mindenből szerezni és csak úgy mehetsz érettségizni. Hogyan lett meg akkor a jegy? Vagy nektek lepapírozták a tanárok? Mert az elég gáz.

Valamint! Az érettségire február 15-ig kell jelentkezni. Mi van, ha valaki időközben meggondolja magát és mégsem ebből érettségizik, hanem abból? Ezt akár február 14-én is módosíthatja. De mi van, ha addig az órákra se járt, mert nem volt kötelező?

Hm...remélem érthetően írtam.

2013. szept. 5. 00:11
 13/14 anonim ***** válasza:

A hittanról nem beszélek most, mert szerintem köze nincs az erkölcshöz.

Az erkölcstanítás érdekes, nem tudom, hogyan gondolták.

Az erkölcs viszont egy kulturális rendszer, aminek az ismerete egyértelműen fontos ahhoz, hogy az _adott_ kultúrában tudjon valaki érvényesülni. létezni.

Mivel kulturális rendszer, iskolai tanórán biztos nem lehet jól megtanítani, az élet tanítja, és aki életrevaló, az megtanulja.

Az iskolában minden valószínűség szerint nem azt az erkölcsöt tanítanák, ami alapján ma normális életet tud élni valaki, hanem egy fiktív bullshitet, ami alapján még soha nem élt senki, de legalább bűntudatkeltésre alkalmas. Kísérd át a vak nénit az úttesten, csak szerelemből szexelj stb.

Aminek lenne értelme, hogy korról korra haladva jelentősebb filozófusok és kultúrák erkölcsi rendszerét tanítsák meg, de ebbe egy általános iskolás belehalna az unalomtól.

Meg ebből is kihagynának fontos erkölcsi rendszereket, pl Dzsingisz káné, Hitleré, Sztáliné... ők saját maguk szerint nagyon erkölcsösek voltak, tehát igenis van egy - mai nézeteinkkel összeegyeztethetetlen- kódexük.

Különösen azért lenne jó róluk megemlékezni, mert minden háború és gyűlölet alapja az erkölcs. Ha én erkölcsös vagyok, akkor nyilván utálom az erkölcstelen ellenséget. Ő ugyanezért engem.

Meg sem próbálom megérteni a másik nézeteit, hiszen megtanultam erkölcsórán, hogy azok tévesek, én vagyok a jó, ő a rossz.

Az erkölcstelen ember ezzel szemben képes kedvesen leülni, és gyilkolás helyett beszélgetni, megérteni a másik erkölcsiségét, nem kirekeszteni.

Ezért mondom azt, hogy náci krvákat szeretnék etikatanárnak, és erkölcstelen fiatalokat az utcára! És gyűlölet helyett megértést.

2013. szept. 5. 09:44
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert teletömik mindennel a gyerekek fejét. Mint a média a felnőttek fejét. És agyhalottak leszünk, akiket úgy irányítanak majd, ahogy csak akarnak.
2013. szept. 10. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!