Miért szavaznak még ennyien is a baloldalra?
Ha megnézzük, hogy hova jutottunk (és még száguldunk tovább, öles léptekkel...), akkor nem értem a kérdést, inkább úgy tenném fel, hogy
"Miért szavaz még bárki is a jobboldalra?"
(Persze tudjuk, hogy nem látja mindenki, hogy mi történik, tehát végül is érthető, sajnos.)
Melyik balra gondoltok?
Az MSZP-re?
Nem bonyolult.
A környezetemben olyanok szavaznak az MSZP-re, akik visszavárják a Kádár rendszert,meg az 5 forintos kiflit, 10 forintos tejet.
Ezek a a nagy emeszpések errefelé , mind nagy pártemberek tanácselnökök voltak, meg az akkori rendszer elkötelezett hívei.
Ezek az emberek főleg idősek és késő középkorúak.
Sokan az MSZP-ben még mindig Kádár utódját látják.
Persze, vannak azok is akik a Fidesz ellen szavaznak és ezért voksolnak az MSZP-re.
A Fidesz is megbukott 2002-ben, és 2006-ban is.
Na és?
Aztán 8 évi hazudozást és blöffölést követően meg kormányra kerültek 2010-ben, történetesen 2/3-dal (ne részletezzük, hogy emögött a társadalomnak valójában a töredéke áll).
Mit valósított meg a Fidesz abból, amit az elmúltnyolcévben annyira hirdetett? Szólt egy szót is korábban arról, amit megválasztása után azonnal megtett (Alkotmány újraírása, határon túliak szavazati joga, magánnyugdíj pénztári vagyon ellopása stb.)?
Jobban él a többség ma, mint 4 éve? Nem. Fejlődik az ország? Nem. Itthon maradnak a fiatalok? Nem. Menekülnek nyugatra, mert idehaza semmi perspektívájuk.
A 2006-os tüntetésnek, a Fidesz-közeli fradista futballhuligánok ámokfutásának mi köze az MSZP-hez? A rendőrség helyében sokkal keményebben léptem volna fel.
Én most elmondom itt mindenkinek (és valószínűleg ezzel vagy lezárom a vitát vagy még nagyobbat gyártok), hogy a Fidesz és az MSZP jóformán ugyan az egyik nagyobb kárt tesz mint a másik...1940 óta csúszunk lefelé de 1989 óta ez a folyamat háromszor ilyen gyorsan történik és kik miatt?
Időrendben:
-Rákosi
-Kádár
-MDF
-SZDSZ
-MSZP
-Fidesz
Ez az összes egy nagy szar hazug és hitvány!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!