Mért hiszik eggyesek azt hogy akik a Jobbikra szavaztak azok 2014ben a baloldali pártokra szavaznak? Mivel elég világos a Jobbik programja, akinek nem tetszik a közbiztosnság mért szavazna a baloldalra?
Ezt az MSZP szokta mondogatni.
Mert az MSZP szerint a Jobbik szavazótábora baloldaliakból áll, aki kiábrándultak az MSZP-ből.
A Fidesz szerint meg ,a Jobbik kiábrándult Fideszesekből áll.
Az MSZP mit sem változott.
Beismerték többször a hibáikat ,de mi a bizonyíték, hogy "megjavultak"?
Mi a bizonyíték, hogy a magyarság érdekeit fogják nézni?
Miért higgyünk nekik, hogyha annyiszor átvertek minket?
Még én sem hallottam sohasem ilyet. De egyértelmű, hogy aki bármilyen okból a Jobbikra szavazott az biztos, hogy nemfog a baloldalra szavazni, mert az tűz és víz kb. Mint te is írtad a Jobbik erővel lépne fel a közbiztonság megteremtéséért. Ezzel szemben baloldal meg mindig is bűnözők pártját fogta. Szerintem tuti törvénybe iktatnák, hogy nem szabad bezárni az ajtódat éjszakára, nehogy a betörő kezének bármi baja essen az ajtód felfeszítése közben.
A Jobbikra pedig nem az MSZP, vagy a Fideszből kiábrándultak szavaznak, hanem a politikából kiábrándult emberek. Mint például én is. Akik megunták a 23 éves MSZP-Fidesz pingpongot, amit mindig a tisztességesen dolgozó emberek sz**nak be.
Én minden választás előtt figyelni szoktak napi 10 percben legalább egy-egy párt megnyilvánulásait, honlapjain célkitűzéseit, szóval hidd el, képben vagyok. :)
A Jobbik "értékei" a szavazók szerint elsősorban rasszizmus, idegengyűlölet és homofóbia.
Amúgy valóban igaz, hogy a Jobbikra szavazók nagy többsége a cigányok miatt szavaz rá, szóval baloldalra biztos nem szavaznának, ha egyszer már a Jobbikra szavaztak a cigányprobléma miatt.
Bár egyik rokonom is nagy baloldali harcos és gyurcsányfan, miközben utálja a cigányokat, szóval itt bőven van fából vaskarika, ami nem világos a józan paraszti ésszel megáldott ember számára...
Sokan nem veszik figyelembe, hogy mivel 10 millió különböző véleményre alig tucatnyi számottevő ismertséggel bíró párt van, ezért az emberek általában valamilyen nagyon egyszerű és jól körülhatárolható ok alapján - és nem pedig átható megfontolás alapján döntenek a pártpreferenciájukról. Ez azzal jár, hogy a párt programjának nagy részét csak elfogadható kompromisszumnak tekinti, esetleg nem is informálódik kellőképpen. Vannak, akik körültekintően tájékozódnak, viszont rengetegen néhány mondat alapján választják ki preferenciájukat - akkor is, ha a párt teljes programjának néhány százalékát ismerik csak.
Sok Jobbikos ismerősöm van, és csak az igazán elvakultak értenek egyet a párt programjával. A többség nem azért támogatja a pártot, mert egyetért a programjával. Ez csak egy illúzió. Egyébként a többi párt esetében is így van.
Nem olyan nagy ellentmondás tehát, ha eszmeiségében különböző pártok között vált az ember, feltéve, hogy nem az eszmeiség volt a döntő, vagy pedig az eszmeiségnek csupán egy részét vette figyelembe.
"Értem akkor gondolom olyan emberek véleményére adtam akik el se olvasták a pártok célkitűzéseit , én a liberálisok személyeskedését nem szeretem ha elmondom a véleményem egyből náci jelzőt kapok na igaz mit várunk a nyuger komunistáktól :D ! Na majd meglássuk ki nyeri a választásokat én nem hiszek a közvélemény kutatásokban mert eléggé elvannak ferditve. Amugy"
A közvélemény kutatásban én sem hiszek, szerintem ez is a tömeg egyfajta manipulálása, ahogy azt a hírek elferdítésével is teszik. Félrevezetés. A Jobbikkal kapcsolatban ami már jó ideje kérdés, hogy mennyi a "rejtőzködő" szavazók száma. Bárki mondhat bármit, a lényeg hogy mit X-el.
Itt arra gondolok, hogy Miskolcon jó pár hónapja akartak cigány kulturális központot vagy mit csinálni, a Fidesz akarta idehozni. Minden egyes képviselő megszavazta, kivéve a Jobbikosokat. Ők indítottak egy petíciót, hogy ne itt legyen a kulturális központ. És nagy balhévolt utána, hogy a köztisztviselőket megfenyegették itt, a - persze Fideszes - főnökök, hogy aki aláírja ki van rúgva. Persze ki a franc akarna cigány kulturális központot a városába, aki alá akarta írni se engedték ott.
Szóval az ilyen emberek is, de van sok ember is aki mást mond de Jobbikra szavaz. Mint fent is írtam a média addig ferdít, hogy a Jobbik ki lett nevezve rasszista, náci pártnak a médiában. Szóval azokkal az emberekkel sem számolnak aki amúgy Jobbikra fognak szavazni, de ezt nem feltétlen mondanák el egy közvélemény kutatáson sem. Merthogy még a végén lenácizzák az agytrösztök akiket áttudott verni a média. A baloldal ezt nagyon jól kitalálta, így bármikor meglehet kongatni a rasszista harangot, ha nem tetszik nekik valami. Sőt mint láttuk dolgozni sem engedik már a Jobbikosokat, bármit rálehet fogni bármire.
És tudod mit mondanak, a negatív reklám is reklám:) Ha a mostani leszerepelt kormány, vagy egy már leszerepelt párt próbálja lejáratni az vicc, hiteltelen, sőt valakinek imponáló. Nagyapám azt mondta annyira utálja a politikusokat, hogy azért szavaz a Jobbikra, mert a parlamenti közvetítéseken is látni, hogy a Jobbik szálka a többi politikus szemében, és hagy szúrja csak:D:D Na meg persze a cigánykérdés, ami itt nagy probléma, de lassan már mindenhol. Úgyhogy nácizzanak csak, úgy is jönnek majd szavazók, tuti van olyan aki ezért jön, mint előttem is írták:D
Szerinted van olyan ember, aki leül elolvassa az pl. az MSZP programját, elhiszi, és azt gondolja hogy: hu de jó program, adócsökkentés, nyugdíj és fizetés emelés, 124. havi nyugdíj, és rezsicsökkentés... hmm én rájuk szavazok.
Van ilyen ember? Akinek 23 év után se esik le, hogy a program negáltját kell nézni, van aki nem tudja azt, hogy a leírtakból nem az hogy nem valósul meg semmi, de épphogy az ellenkezője fog megvalósulni?
Ezért nem értek veled egyet. Az ember nem olvassa már el a programokat, nem hisz már sok ember a politikában. A választható pártokat a Jobbik kivételével már mindenki látta "működés" (országrombolás, eladás, rablás) közben. Mindenki tudja hogy mit várhat.
Énszerintem inkább a bosszú miatt van az elmúlt 23 év is. Sz*rvolt az MSZP legyen a Fidesz á sz*rvolt a Fidesz MSZP, á sz*rvolt az MSZP legyen Fidesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!