Vannak még itt rajtam kívül olyanok, akiknek a világos bőr tetszik, és nem a szolis barnaság? 24/F
Persze,én is undorodom az agyon szolizott pipiktől/fiúktól(ha már lehet az ilyet fiúnak nevezni...)
Szerintem is szép a fehér bőr,de nem mindenkinek áll jól :) viszont a természetes bőr a legszebb ha szépen van ápolva és rendbe tartják. btw ha már barnítják magukat akkor ne szoliban hanem napon,ezzel csak tönkre teszik a bőrüket és még csúnya is.(y)
Hol divat a szoli?
Úgy 10 éve inkább az volt.
Most már viszont csak a nagyon tudatlanok, vagy a "nekem már mindegy"-típusúak járnak.
Egyébként 18 alatt tilos is, és nem a semmiért.
Elmondok egy mesét:
Régen a földesurak és parasztok világban, ahol a napszámos dolgozott reggeltől mikulásig, a szép paraszt lányok szép barna bőrrel rendelkeztek köszönhető a szabad levegőn töltött munkának. Aki gazdag leány volt, az megtehette, hogy egész nap benn kuksol a négy fal között. Ezért lett a divat és az úri módi a porcelán fehér bőr.
De aztán változtak a viszonyok, az ipar fejlődésnek indult és a napszámos leányok be kerültek a gyárakba a férfiak meg a bányába. Ennek az életmódnak a hatására már a sima munkás lány is kifakult, bőre szép világos lehetett. Így már nem volt érdekes a mutatvány. Hanem akkoriban is kezdtek az életmód magazinok elterjedni, és akkor a szintén a vagyonosabb hölgyek tájékozódhattak. Nagyon felkapott lett a szabad életmód, a sport, a mozgás, a kertészkedés. Így hát a nők azon része, aki megengedhette, hogy kövesse a divatot, az mind kiment a levegőre és persze barnult is.
Hát ennyi lenne a mese mára.
Ui.: a szoli roncsolja a bőr irha rétegét, aminek a következménye a kollagén vesztés, aminek a hiányában beindul az öregedés. Tartja az új keletű mondás: aki szolizik hamar megöregszik :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!