Szeretnéd ha Trianont nemzeti gyásznappá (emléknappá) nyilvánítanák?
Ezen az oldalon van egy aláírásgyűjtés erről,azért jutott eszembe.
Kíváncsi vagyok hány ember szeretné hogy nemzetünk legnagyobb tragédiájának a Trianoni békeszerződés megkötésének a napját(június 4)államilag elismert gyásznappá(emléknappá)nyilvánítsák.
Vagy inkább csak a holokausztról és a szovjet "felszabadításról" emlékezzünk meg?
ma 23:57
Szerintem nem írtam olyat, hogy mindenért mások a felelősek. Ha figyelmesen elolvasod.
Érdekesek ezek a magyar állami ünnepek.
Mindig olyan dolgokat ünneplünk, aminek azért elég rossz vége lett. 48: végül sajnos elbuktunk, 56: végül sajnos elbuktunk. Trianon: tönkretettek minket.
Szerintem alapvető szemléletváltásra lenne szükség. Nem (újabb) gyásznapok kellenének, hanem olyan ünnepek, amikor örülhetünk annak a kevésnek, ami tényleg jól sikerült. Mert azért van olyan is: volt egy elég menő honfoglalásunk, Nándorfehérvári diadal, volt egy elég korrekt reformkorunk, a reálpolitika csúcsa, hogy összehoztuk a kiegyezést, egyebek.
Mi lenne, ha változatosság kedvéért nem szomorkodnánk az ünnepen, azaz sírva vigadnánk magyar szokás szerint? Az egészséges nemzettudat nem a gyűlölet az idegenek iránt, nem (csak) a sérelmek számbavétele, és az önsajnálat.
Egy kis nyugalom. Örülni valaminek.
Mi a véleményetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!