Szeretnéd ha Trianont nemzeti gyásznappá (emléknappá) nyilvánítanák?
Ezen az oldalon van egy aláírásgyűjtés erről,azért jutott eszembe.
Kíváncsi vagyok hány ember szeretné hogy nemzetünk legnagyobb tragédiájának a Trianoni békeszerződés megkötésének a napját(június 4)államilag elismert gyásznappá(emléknappá)nyilvánítsák.
Vagy inkább csak a holokausztról és a szovjet "felszabadításról" emlékezzünk meg?
nem értem, hogy a történelmi emléknapokat miért kell összekeverni az aktuális (gazdaság-)politikával?
A kettő kizárja egymást??
Ha holnaptól nincs március 15., aug. 20., okt. 23, mennyivel fog nőni szerintetek a GDP???
Ha valaki valóban egyetért az írja alá az általam belinkelt oldalon található petíciót.Én már megtettem.
Arra a kommentre ami azt írja Trianonra hogy felesleges még1 emléknap csak annyit tudok írni hogy szánalmas és undorító hozzászólás.
Szerintem meg kellene róla emlékezni, lehetne az "Elb.szott magyar politika emléknapja" például. El lehetne rajta legalább évente egyszer tanakodni, hogy hogy a túróba' tudtuk mi azt megcsinálni, hogy Deák Ferenc óta alig volt normális, magyar politikus, hogy mindig rossz oldalra állították az országot, hogy mindig volt olyan, aki odaállt az aktuálisan bevonuló megszállók oldalára, és elkezdte akasztani a honfitársait. Ennek a szimbóluma lehetne leginkább Trianon, mert ahhoz 100%-ban a rossz politikusaink rossz munkája vezetett.
El kellene tudnunk ismerni, hogy Trianonhoz az kellett, hogy az országunkban élő kisebbségek olyan elnyomóknak érezzék a magyarokat, amilyeneknek mi látjuk a mostani szlovákokat, románokat. Be kellene látni, hogy Trianonhoz a politika népszerű nacionalista, populista irányvonala vezetett. Ha a nagy Magyarország minden polgára teljes jogú, magyar állampolgárnak érezhette volna magát akkor lehet, hogy nem kellett volna darabokra szakadnia az országnak. Ha ezt végiggondoljuk, akkor láthatjuk, hogy az országot jelenleg is végletesen megosztó politikusaink sajnos ma is ugyanolyan inkompetens tökfilkók, mint akik tevékenysége Trianonhoz, és a töbi nemzeti katasztrófához (Tanácsköztársaság, nyilasok, holokauszt, 56, gengszterváltás, stb.) vezetett.
Erről kellene megemlékezni.
NEM! Mert ez még nem egy lezárt ügy!
És nem szomorkodni akarok felette, hanem tenni valamit a helyrehozására!
Gyászolni halott dolgokat kell, én hiszem, hogy ez még nem egy halott ügy!
miért kell mindenbe belekeverni a holokausztot???
ha jól rémlik, itt most Trianonról van szó...
azért, hogy 100 %-ig mi tehetünk róla, háát, finoman szólva is gyenge történelemismeretre vall
mint az is, hogy itt volt a legsanyarúbb szegény nemzetiségek sora (persze máshol nem is nagyon voltak, hacsak a cári Oroszországben nem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!