Miért különbözünk ennyire? (jobb-bal? )
Az elején ki szeretném hangúlyozni, hogy a jobbos, balos kifejezést nem pártokra értem, hanem az emberi felfogásra, viselkedésre, értékrendre.
Azt vettem észre: 1. a fiatalok körében nem divat az egészséges nacionalizmus, és a hagyományok, ősi értékek tisztelete. Divat viszont amerikai-fan elhizott, mérgeken élő, Guettát hallgató tudatlannak lenni. Ja, és lenézni azt, aki eltér ettől. Mert ugye, aki magyar, és még büszke is arra, az már nem ember.
2. Egyes régiók között is óriási az eltérés. Míg Erdélyben a magyarok inkább jobb oldali beállitódásúak, és értékrendjük is annak megfelelő, én a Délvidéken azt tapasztalom, hogy itt a forditottja az érvényes. Az idősek még csak-csak tartják magukat eredetükhöz. Ám a középkorúak és a fiatalok teljesen elszerbesedtek, pedig hát ugye, nem igazán magasztos dolog annak lenni.
3. Ha valakivel netán belebonyolódok egy olyan témába ami a nemzetiségre, magyarságra, és a világ elcseszett állapotával kapcsolatos, azonnal lerasszistáznak, fasisztáznak és satöbbi. Kijelenthetem, NEM DIVAT magyarnak lenni. Sőt, semminek sem lenni, kivéve "nyugatinak".
Bevallom, 20 vagyok, és engem is csak az utóbbi 3 évben, amióta magyar állampolgár vagyok, gondolkodtatott el az a tény, hogy mi is, és ki is vagyok. Kik az őseim, hogyan kerültem ide, és miért lehetek büszke arra ami vagyok.
Véleményeket várok!
Pártos dolgokra nem vagyok kiváncsi
Valaki itt írta, hogy sok erdélyit ismer és nem kedveli őket. És azok magyarok? Érdemes lenne megvizsgálni.
Ismerek olyan kis cigány gyereket aki azthiszi magáról, hogy erdélyi magyar és szidja a cigányokat.
Anyja egy magyarul beszélő román csaj, lehet h abban is van egy vonó, a gyerek apja meg román cigány alkoholista aki lelépett. A gyerek hiába van normálisabb közegben egyszerüen valahogy a génekből adódóan egy agresszív kis buta szörny.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!