Tényleg egyenként tíz milliárdokért kell stadiont építeni, amikor a szegénység, és a mélyszegénység ilyen méreteket ölt?
Nem beszélve a fogyatkozó piaci munkahelyekről, és a több, mint háromszázezer közmunkásról, akik maximum 47 ezerből élnek. A tanároknak a béremelés után, bizonyos esetekben alacsonyabb lesz a bérük, mint előtte.
Ha csak a 360 ezer közmunkást nézzük, mindegyiknek több, mint 270 ezer forint béremelést lehetne adni fejenként abból a százmilliárdból, amiből stadionokat építenek. Elképesztő összegeket szórnak el egy olyan sportágra, amely a legrosszabbul teljesít Magyarországon, és egyszerűen nincs akkora jövője itthon, hogy akár a töredékét visszahozza. A magyar foci sz@r, a magyar futballisták tehetségtelenek, (legalább is akik itthon maradtak.) Tényleg ennyit kell költeni a Miniszterelnök Úr hóbortjaira?
Ezt a stadionok miatti nyavalygást tényleg nem értem.
Mintha egy államnak csak az lenne a feladata hogy szociális támogatásokat osztogasson. Igen haver kellenek a szociális transzferek de nem minden más rovására.
Ma az építőipar olyan leépülésen megy keresztül amit nem lehet tétlen nézni. Muszáj néhány olyan nagy projektet elindítani ami egy kemény magot képes munkához juttatni mert nem lehet az iparágat magára hagyni. Ma is van energia megtakarítás célú támogatás csak soha nem kopik ki a támogatás a kasszából mert az erre vonatkozó Eu s feltételek nagyon bürokratikusak. Magánszemélyeknek nem is nagyon éri meg, hiszen mindent hivatalosan kell lezongorázni és az áfa stb stb nem igazán kompenzálja az így megdrágult árakat. A rendszer hibája hogy csak Eu komfort cégektől lehet venni nyílászárót, polisztirolt, fűtésrendszert stb stb, akik ezt kihasználva elég drágán adják. A építést is szinte csak a nagyok képesek elvégezni a szabályzásokból fakadóan. Az az a lakossági környezetbe a mai támogatások többszörösére is igény lenne, csak éppen az Eu s szabályzók miatt nem képesek az emberek igénybe venni. Meg kell érteni hogy az állam képes igazán optimalizálva lehívni a támogatásokat, viszont az állam nem képes néhány milliós beruházásokat felügyelni. A szempontokat
"A 270 az egy évre vonatkozik nem egy hónapra!!! Tehát havonta kb. 20 000-el jönne ki többre a 47-hez képest. Mondjuk az egy 8 órás munkáért nem is olyan sok. Sőt kevés az átlagbérekhez viszonyítva."
Ez esetben félreértettem, bocsánat. Ugyanakkor a több, mint 20 ezres emelés a jelenleg nettó 49 ezres közmunkásbérre (igen, a 47 ezer már a tavalyi hó, január óta 49) a minimálbér fölé emelné a közmunkásbért. Annak meg se füle, se farka.
"Százezrek be sem jelentkeznek a munkaügyibe mert gyakorlatilag semmi értelme. A 3 havonta történő pecsételésen kívül nem csinálnak semmit."
Úgy érted, a háromhavonta történő pecsételésen és a néha ajánlott munkalehetőségeken kívül, amelyek azonban sosem elég jók a delikvensnek, mert nincs jogsija, nincs nyelvtudása, vagy lusta két megyével arrébb költözni.
"néha ajánlott munkalehetőségeken kívül, amelyek azonban sosem elég jók a delikvensnek, mert nincs jogsija, nincs nyelvtudása, vagy lusta két megyével arrébb költözni."
Erről beszélek én is! Mindig a kifogások jönnek a munkanélküliek részéről! "ez messze van", "ez így" "ez úgy" blablabla. Akinek tényleg kell a munka, valóban dolgozni is akar, az nem keres kifogást, hanem dolgozik! Akik úgy kezdik hogy, munkanélküli vagyok, de "ezt nem vállaltam mert..." az nem érdemel semmilyen segítséget sem.
„Úgy érted, a háromhavonta történő pecsételésen és a néha ajánlott munkalehetőségeken kívül, amelyek azonban sosem elég jók a delikvensnek, mert nincs jogsija, nincs nyelvtudása, vagy lusta két megyével arrébb költözni.”
Ismerek nem egy embert, aki nincs bejelentkezve a munkaügyibe, így a statisztikát se rontják, biztos is, hogy nagyobb a munkanélküliek száma, mint amit a számok mutatnak.
A munkaügyiben munkát eddig egyszer sem ajánlottak, ellenben magam már 1 éve keresek eredménytelenül, semminemű segélyt nem kapok, feketemunkát sem végzek, fizetem a tb-ém, munka szintjén nem vagyok válogatós. 2 diplomával, nyelvvizsgával, tanfolyammal (tanultam, hogy jó fizetésem és jó munkám legyen), oda jutottam, hogy le kell tagadnom a végzettségeimet, hogy pl árufeltöltőnek be tudjam adni, de így sem vesznek fel, mert van egy kisgyermekem, a munkáltatók fixa ideálja meg az, hogy majd biztos kéthetente otthon leszek táppénzen, hiába a nyugdíjas, ráérő nagymama. Költözni meg hova, mikor a páromnak itt van helyben a jól fizető állása.
Én nap mint nap látom hogy kik és mit dolgoznak.
szakképzett emberek seprik az utcát.
Több szakmás-diplomás arcok akik nem találnak munkát.
Ebben az országban akkor kellesz, ha 18-35 között vagy,akkor felvesznek 3 hónapra, addig a munkáltató tripla pénzt kap, lejár a 3 hónap pápá.
Hiába dolgozna, mert néha közmunkán sincs mit csinálni ugyanis van ahol 12 ezres kisvárosban 300 közmunkás dolgozik. Na de mi a francnak?? A fű meg dudva nem nő ilyen gyorsan.
Normális munkahely kellene, és ah ez gyári munka nettó 90 ezerért akkor az. De mégis jobb, mint sok embernek a saját szülővárosában, ismerősei-rokonai szeme láttára naponta a sz@rt seperni.
Nem mellesleg..seperje az akinek 8 általánosa sincs. Félreértés ne essék, nincs bajom velük...de aki ennyire képzetlen akkor legyen neki egész évben közmunka 80 nettóért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!