Tényleg egyenként tíz milliárdokért kell stadiont építeni, amikor a szegénység, és a mélyszegénység ilyen méreteket ölt?
Nem beszélve a fogyatkozó piaci munkahelyekről, és a több, mint háromszázezer közmunkásról, akik maximum 47 ezerből élnek. A tanároknak a béremelés után, bizonyos esetekben alacsonyabb lesz a bérük, mint előtte.
Ha csak a 360 ezer közmunkást nézzük, mindegyiknek több, mint 270 ezer forint béremelést lehetne adni fejenként abból a százmilliárdból, amiből stadionokat építenek. Elképesztő összegeket szórnak el egy olyan sportágra, amely a legrosszabbul teljesít Magyarországon, és egyszerűen nincs akkora jövője itthon, hogy akár a töredékét visszahozza. A magyar foci sz@r, a magyar futballisták tehetségtelenek, (legalább is akik itthon maradtak.) Tényleg ennyit kell költeni a Miniszterelnök Úr hóbortjaira?
Hol kétharmad van,
ott kétharmad van
nemcsak a puskacsőben,
nemcsak a börtönökben,
nemcsak a vallatószobákban,
nemcsak az éjszakában
kiáltó őr szavában,
ott kétharmad van
nemcsak a füst-sötéten
gomolygó vádbeszédben,
beismerésben,
rabok fal-morse-jében....
Miért mindent a szegénynek adjunk állandóan? Ez az egész szociális háló, meg állami gondoskodás maszlag, csak arra jó, hogy a szegények meg se próbáljanak kitörni, hiszen minek, majd az állam segít címszóval! Hát nem! Nyugaton is felismerték, hogy a túlzott mértékű szociális háló csak kárt okoz. Stadionokat meg kell építeni, felújítani, mert EU-s országként elfogadhatatlan, hogy nincs 1 normális stadion sem az országban.
A közmunkás pedig kap 47 ezret, és ezért meg sem szakad a munkában. De legalább, addig sem feketézik, mint eddig.
"A tanároknak a béremelés után, bizonyos esetekben alacsonyabb lesz a bérük, mint előtte. "
Ez egy hatalmas humbug! Az iskolaigazgatók 700-800 ezres bére fog csökkenni!
"Miért mindent a szegénynek adjunk állandóan?"
Pont azért, mert szegények, és mert nem tudnak a munkaerőpiacon állást találni. Tán a gazdagokat kéne támogatni? Szó sincs arról, hogy szociális segélyeket kell orrba szájba osztogatni. Arra van szükség, hogy különböző képzési programokba fektessen az Állam, amiken tartósan munkanélküliek vesznek részt, és addig, hogy a gyerek, meg a szülő ne haljon éhen, kapjanak egy méltányos szociális juttatást. E-mellett támogassa például a helyi termelést, és helyi piacot, amennyiben erre van lehetőség.
"A közmunkás pedig kap 47 ezret, és ezért meg sem szakad a munkában. De legalább, addig sem feketézik, mint eddig."
Elárulom neked, hogy a négy óra közmunka mellett sokan feketéznek ugyan úgy, egészen egyszerűen azért, mert ne lehet megélni negyvenhétezer forintból. Te meg tudnál belőle élni? E-mellett egy minimálbéren akkora a járulékteher, mint a teljes bruttó minimálbér több, mint fele. Ekkora bérköltségek mellett ki jelenti be a dolgozóját?
"Ez egy hatalmas humbug! Az iskolaigazgatók 700-800 ezres bére fog csökkenni!"
Ez nem igaz, ugyanis nincs olyan tanár ma Magyarországon akinek 700-800 ezres fizetése van. Nem is tudom, hogy honnan veszed ezt a sületlenséget. Azok kapnak kevesebb pénzt, akiknek a különböző pótlékok nagy hányadban vannak benne a fizetésében. ENNYI.
""Elárulom neked, hogy a négy óra közmunka mellett sokan feketéznek ugyan úgy, egészen egyszerűen azért, mert ne lehet megélni negyvenhétezer forintból"
Oké, feketézzen csak. De akkor ne papoljon arról hogy nincs pénz egészségügyre, utakra, stb. Ha valaki nem fizet adót, avval a tisztességes dolgozó, adózó rétegtől vesz el! Nem lehet megélni a 47.000 ből, de az eddig munka nélkül kapott 22800-ból sem lehetett megélni, szóval olyan mindegy. Én nem vagyok közmunkás, tudod én tanultam, képeztem magam, nem a sült galambot vártam és pláne nem az aktuális megváltótól. Meg kellene már tanulniuk az embereknek, hogy a kormánynak nem az a dolga, hogy neked munkát adjon! Mindenki a maga sikerének a kovácsa. Ha annak idején nem állok neki képezni magam, tanulni nyelveket, stb, akkor ma is egy gyárban robotlnék 60 nettóért. És minden segítség nélkül jutottam el idáig! Volt időszak, mikor üres kenyeret ettem, mert nem volt pénzem másra, mégis kijutottam a sza*ból! Ezért nem tudom azokat sajnálni, akik csak állandóan nyavalyognak, kifogásokat keresnek.
Nem érdemes összekeverni a stadionépítést a mélyszegénységgel, mindkettőt a megfelelő helyen és módon célszerű kezelni.
A stadionépítés egy jól meghatározott hobbi és kampánycél egyszerre, közpénzből. A hobbiját mindenki intézze a saját pénzéből, a kampányt úgyszintén. A stadionépítés lehet fontos, vagy sem, de nem az a baja, hogy a szegényektől vesz el (nem onnan, egyébként se oda adnák!), hanem az, hogy nem létező célt valósít meg. Kellenek sportolásra alkalmas helyek, de ezek nem azok. Ha a stadion közösségformáló (lehetne, de nem az), akkor kell, mert haszna nagyobb a jegybevételnél, de üres stadion nem formál semmit.
A szegénység létező probléma, amit segélyekkel (akár stadion helyett, akár más helyett) nem lehet kezelni, csak tartósítani. Vagyis a legrosszabb megoldás a szegények számára a segély, mert nem tartható fenn (valakinek meg is kellene termelni azt), és rossz példát mutat. A segély helyett a munkaképtelenek egy részét meg kell gyógyítani, másik részét meg kell tanítani dolgozni, a többit pedig ápolni. És minden arra alkalmas embernek értelmes munkát kell adni, amitől sikerélménye lesz és képes boldog lenni. Hogy ennek mi a pontos technikai módja, azt ki kell dolgozni. Mivel pénz is kell hozzá, rendezni kell az adókat, járulékokat, és a kiadásokat is, hogy a megfelelő egyensúly létrejöjjön. Ez nyilván időlegesen egyeseknek rosszabb helyzetet eredményez, de mindenkinek jobb csak így lehet. Persze közben nem szabad aránytalanságokat elkövetni.
5-7 v.!
Te egy mekkora .......,......... vagy!!!!!
"A közmunkás pedig kap 47 ezret, és ezért meg sem szakad a munkában."
Igen álljál Te csak simán napi 8 órát a +40 vagy a -20 fokban, máris nem ezt mondanád!
Miért kellett ellopni a minimálbéres fizetést??? (Főleg, hogy az sem ért sokat)
"Az iskolaigazgatók 700-800 ezres bére fog csökkenni!"
Erre itt van ez:
Egyszerű: Ellopták a túlórapénzeket, és egyéb jutatásokat, megemelték az óraszámokat, és most az ellopott pénzt nagy kegyesen visszaadják. Örülhetnek ha csak nullával kijönnek és nem csökken a fizetésük!
"Nem lehet megélni a 47.000 ből, de az eddig munka nélkül kapott 22800-ból sem lehetett megélni, szóval olyan mindegy. "
Igen b..ki, de csak 1-2 hónapra biztosítanak (ha egyáltalán biztosítanak) köz(rabszolga)munkát.
AKKOR MI JOGON LOPTÁK EL A TÁMOGATÁS??? (Korábban.28 500)
"Én nem vagyok közmunkás, tudod én tanultam, képeztem magam"
De még lehetsz!!!
Most a drágalátos kormány mindenkit kivezényelhet közmunkára aki munkanélküli. Diplomás közgazdászokat, tanárokat, könyvelőket vezényelnek ki közmunkára szemetet és kutyapiszkot szedni, utcát seperni! Hoztak egy szemét tv.-t, hogy már nem számít az iskolai végzettség.
És ha azt mondod, hogy a munkanélküli egyenlő a munkakerülővel akkor másold már be azt a 1-1,5 M álláshirdetést, amire az 1-1,5 munkakereső elhelyezkedhet!!! Egyszerűen nincs munka mert a drágalátos 2/3-os kormány hadjáratot folytat a befektetők ellen.
Nem a propaganda adásokat kellene tanulmányozni, személyesen kellene járni az országot, és akkor kiderülne az igazság is.
Tényleg fejenként 270 ezer forint béremelést akarsz adni a közmunkásoknak, hogy az átlagbér több, mint kétszeresét (!) keressék közmunkában? Akkor már inkább a stadionok.
Nem, nem vagyok fideszes, Orbánt sem bírom különösebben (bár az ördög cimborájának sem tartom, mint sokan). Eleinte még díjaztam is ezeket a stadionépítéseket. Legalábbis amikor még csak a Puskásról meg a debreceni stadionról volt szó, meg esetleg a Fradiéról. Utóbbit nem tartottam jogosnak, hiszen a Fradi az elmúlt évtizedben még magyar viszonylatban sem nyújtott semmi érdemlegeset, de az első kettőt jogosnak és szükségesnek ítéltem, habár nem kritikátlanul. De az mégsem járja, hogy a Debrecen minden évben ott van a BL- vagy EL-selejtezőkben, egy ízben még a BL-főtáblán is, és kénytelen a hazai pályás meccseit is idegen pályán játszani, mert nincs normális saját stadionja. A válogatott meccseinek is kijár egy normális, modern stadion, ahol pár év elteltével akár EL-döntőt is rendezhetnek, egy kis turisztikai bevétel meg sosem árt ugyebár.
Na de amikor már iyen Mezőkövesdekbe meg Haladásokba öntjük a pénzt, az már több a soknál. Ugyanakkor nem a közmunkások bérét kellene hatszorosára emelni belőle, ezt remélem, te is belátod, kedves kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!