Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Tényleg egyenként tíz milliárd...

Tényleg egyenként tíz milliárdokért kell stadiont építeni, amikor a szegénység, és a mélyszegénység ilyen méreteket ölt?

Figyelt kérdés

Nem beszélve a fogyatkozó piaci munkahelyekről, és a több, mint háromszázezer közmunkásról, akik maximum 47 ezerből élnek. A tanároknak a béremelés után, bizonyos esetekben alacsonyabb lesz a bérük, mint előtte.

Ha csak a 360 ezer közmunkást nézzük, mindegyiknek több, mint 270 ezer forint béremelést lehetne adni fejenként abból a százmilliárdból, amiből stadionokat építenek. Elképesztő összegeket szórnak el egy olyan sportágra, amely a legrosszabbul teljesít Magyarországon, és egyszerűen nincs akkora jövője itthon, hogy akár a töredékét visszahozza. A magyar foci sz@r, a magyar futballisták tehetségtelenek, (legalább is akik itthon maradtak.) Tényleg ennyit kell költeni a Miniszterelnök Úr hóbortjaira?

2013. aug. 29. 11:23
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
0%

"Igen és miért nem tud? Ha Mo. jobban teljesít? :) "

Igen, jobban teljesít, ettől azonban nem fog mindenki dolgozni! A kapitalizmus velejárója a munkanélküliség, teljes foglalkoztatottság nem valósítható meg! A szocializmusban is volt munkanélküli, csak azt kapun belüli munkanélküliek voltak.

1 millió munkanélküli meg nincsen. Ez hazugság, durván 500.000 munkanélküli van, ennek is a többsége feketén azért dolgozik.

2013. aug. 29. 14:24
 22/37 anonim ***** válasza:

Utolsó előtti v.!

A 270 az egy évre vonatkozik nem egy hónapra!!! Tehát havonta kb. 20 000-el jönne ki többre a 47-hez képest. Mondjuk az egy 8 órás munkáért nem is olyan sok. Sőt kevés az átlagbérekhez viszonyítva.

2013. aug. 29. 14:28
 23/37 anonim ***** válasza:
66%

"61%-os!

Azért azt elárulnád, hogy Te és a családod mivel foglalkozol? Csak, hogy tudjuk, hogy miért tetszik neked ez a ...... kormányzat."

Én is és a feleségem is egy multinacionális cég pénzügyi részlegén dolgozunk. Ez a kormány végre a valóban dolgozni akarókat támogatja, akik gyermeket nevelnek, nem pedig felesleges segélyezetteknek adja a pénzt. Én 0-ról indultam! Az hogy ma jól élek, egyedül magamnak köszönhetem! Ha még mindig az aktuális kormányokra mutogatnék, akkor ma is gyárban robotolhatnék 60 nettóért. Irtó kemény munkával, alázattal, vérrel, verejtékkel ma elértem egy olyan életszínvonalat, amit mindig is akartam. De ezért tenni kell. Senki sem csönget be, hogy kell-e a munka. Ezért a sok nyavalygó embert nem tudom sajnálni, mert a saját példámból kiindulva, hogy látom, hogy sikert lehet elérni. Csak kitartás, akarat kérdése. Nekem is volt időszak, mikor alig volt pénzem, és csak kenyeret rágcsáltam, de akkor sem adtam fel. De addig, amíg a szocializmusban nevelkedett generáció nem ébred rá arra, hogy fel kell emelni a seggünket, ahhoz hogy jól éljünk, addig változás sem lesz.

2013. aug. 29. 14:32
 24/37 A kérdező kommentje:

"A 270 az egy évre vonatkozik nem egy hónapra!!! Tehát havonta kb. 20 000-el jönne ki többre a 47-hez képest. Mondjuk az egy 8 órás munkáért nem is olyan sok. Sőt kevés az átlagbérekhez viszonyítva."

Ez igaz, rosszul fogalmaztam meg.

2013. aug. 29. 14:32
 25/37 anonim ***** válasza:
43%

"Sőt kevés az átlagbérekhez viszonyítva."

Még egyszer leírom! A közmunkának nem az a célja, hogy abból akarj jól élni! A közmunka csak ideiglenesen van, amíg el nem tudsz helyezkedni.

2013. aug. 29. 14:34
 26/37 A kérdező kommentje:

"Még egyszer leírom! A közmunkának nem az a célja, hogy abból akarj jól élni! A közmunka csak ideiglenesen van, amíg el nem tudsz helyezkedni."

Ettől függetlenül azért elég durva, hogy 47 ezer forintot ad az állam nyolc órás munkáért. Mellesleg nincsenek képzési programok, nincsen járulékcsökkentés, a vidéki infrastruktúrát se fejlesztik, így esély sincs arra, hogy a főként vidéki tartósan munkanélküliek a szabad munkaerőpiacot találjanak maguknak állást. Mellesleg a 47 ezer forint bőven a létminimum alatti fizetés.

2013. aug. 29. 14:41
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

"Igen, jobban teljesít, ettől azonban nem fog mindenki dolgozni! A kapitalizmus velejárója a munkanélküliség, teljes foglalkoztatottság nem valósítható meg! "

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ! HAHAHAHAHA !!!

Ez a nap poénja.

Na ezt figyeld meg:

" [link]

Szóval ha ráklikkelsz akkor egyből bejön a szokásos "Mo. jobban teljesít" propaganda:) :) :) Majd ha tovább mész a kormányzat hivatalos honlapjára, akkor megláthatod, hogy a teljes foglakoztatást akarják megvalósítani.

(Igen...... ez a kormányzat hivatalos álláspontja, nem valami "emútnyócéves", "gyurcsánybajnaista" forrásról van szó) :) :):)

De egyébként a "vezér" már többször lenyilatkozta, hogy teljes foglalkoztatást akarnak megvalósítani. Kormányváltás előtt és után is mondta. Neki is ellentmondasz??? Nana... :) :) :)

"1 millió munkanélküli meg nincsen. "

Még több is van: elég csak kivonni a 10 M-os létszámból a nyugdíjasokat, az iskolásokat, az aktív dolgozókat, gyeden lévőket, a regisztrált munkanélkülieket stb. stb. és egyből ki fog jönni egy kb. 1-1,5 M -os szám.

Százezrek be sem jelentkeznek a munkaügyibe mert gyakorlatilag semmi értelme. A 3 havonta történő pecsételésen kívül nem csinálnak semmit.

"durván 500.000 munkanélküli van, ennek is a többsége feketén azért dolgozik."

Na ez a hazugság, mert ha valakit csak 4 órában bejelentenek, az már statisztikailag nem számít munkanélkülinek. Olyat meg senki nem mer már bevállalni, hogy ne jelentsen be még 4 órára se. Még a napszámosokat és az építőipari dolgozókat is bejelentik 90% -ban, ha más nem egyszerűsített foglalkoztatással.

2013. aug. 29. 14:52
 28/37 anonim ***** válasza:

A 27. v. -hoz itt a helyes "forrás":

[link]

2013. aug. 29. 14:55
 29/37 anonim ***** válasza:
100%

Na közbe bele is olvastam. :) :) Szóval akkor ennyire látszik, hogy jól számoltam:

"Matolcsy György kiemelte: a cél, hogy 2020-ig 1-1,5 millió új munkahely jöjjön létre az országban."

Ha nem lenne 1-1,5 M munkanélküli akkor miért akarna ennyi munkahelyet teremteni? Vagy talán afrikából akar embereket idehozatni munkaerőnek.... :) :)

De ez is egy érdekes "gyöngyszem", "zseniális" terv:

"A kormány célja, hogy 2020-ig több mint 5 millió adózó munkahely legyen Magyarországon"

Hogyan, ilyen romboló politikával?????

2013. aug. 29. 15:05
 30/37 anonim ***** válasza:

Összemosol két dolgot, amiről csak egyenként lehet véleményt alkotni, tehetséges politikus lennél.

Ha a kérdés az, hogy helyeslem-e százmilliárd forintos stadionok építését, a válaszom egyértelmű NEM.

De ha az a kérdés, hogy ugyanezt a pénzt inkább a közmunkásokra kellene-e költeni, a válaszom ugyanúgy NEM.

Ha pedig te ez utóbbit akarnád csináltatni, akkor ellent kell, hogy mondjak, miközben cseppet sem szimpatizálok Orbánékkal sem.

2013. aug. 29. 15:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!