Szerintetek jogos volt hogy kirúgták a meleg párra rátámadó trafikost?
Amikor először találkoztam a hírrel akkor arra gondoltam hogy nem kellett volna ilyen erőteljesen reagálni arra amit a bolt előtt várakozó két fiú csinált. Hiszen hajnali három óra volt, nyilván ha nem vitték túlzásba akkor nem zavarhattak senkit mert kevesen vannak olyankor az utcán.
Csak aztán jöttek a további hírek és felmerült bennem a gyanú hogy nem teljes azért a sztori.
- A boltba ugye nem lehet belátni így nyilván a boltos se láthatta hogy mit csinálnak kint. Vagy nyitva maradt az ajtó, de hát ki foglalkozik vele hogy mi történik az utcán?
- Buliból jöttek, tehát nyilván (sokat) ittak, nem feltétlenül viselkedtek diszkréten illuminált állapotban.
- Nem menekültek el a támadás láttán, még meg is várták a rendőröket.
És ami a legjobban szemen szúrt és innentől kezdtem kételkedni hogy nem-e provokáció volt ez véletlenül:
- Rá egy fél napra megszervezték mára a melegfelvonulást a belvárosba. Mennek tüntetni a bolt, és a rendőrség elé is. Most komolyan azért az a két rendőr sem volt hülye, nyilván átlátták a helyzetet.
Szerintetek a kirakatba készült ez az egész cirkusz? A kirúgás az EU-nak szólt hogy lássák hogy Magyarország korrekt az ilyen esetekben is?
Azt már félve kérdezem meg hogy a két rendőrt is felfüggesztették?
A trafiktulajdonos vállalkozó, azt alkalmaz és azt rúg ki, akit akar. Alapesetben. Persze ez a huszonegyedik század, itt nem lehet ám akárkit kirúgni, itt női kvóták lesznek meg direkt cigányoknak meghirdetett állások (mert az nem diszkrimináció, dehogyis). Függetlenül attól, hogy mit csinált a kérdéses trafikos, jogos volt a kirúgása.
(A "vagy nyitva maradt az ajtó" kitétel pedig önmagában is szabályszegésre utal: NEM maradhat nyitva a trafik ajtaja. Ha igen, azért büntetnek. Ha a tulaj ezt a kockázatot nem akarja bevállalni, akkor a renitens alkalmazottat, aki csakazértis nyitva hagyja az ajtót, minden további nélkül kirúghatja, és még csak méltányossági szempontoknak sincs helye.)
Én is a kirúgásra szavazok. Ugye, ha igaz a dolog, akkor kis híján(!) büncselekményt követett el az ürge (civilizált orszagban békés járokelöket fenyegetni...), amiért feljelentés is született volna, ha a rendörség nem blicceli el. De, szvsz, ez talán nem is akkora baj, mert 1 évre lecsukni talán egy csöppet tulzás es csak a kedélyeket borzolja.
Azt azonban látni kell, hogy nem szegény hajléktalanokról van szó. A srác a UCL-re jár, ami európa 4. legjobb egyeteme (Oxf-Cambr-Imperial után), Londonban él. Bizony esély van rá, hogy nagyobb az érdekérvényesítö képessége mint egy hajléktalannak. Esetleg tudatos melegjogvédö, akinek idegeire mennek a hazai állapotok - hiszen kivárták a rohadt 30 percet amig a rendörök kiértek, majd feljelentést tettek, ami nyilvan nem volt kellemes élmény. Nyilván azért mert fontosnak érezték, hogy öket és másokat senki ne fenyegesse az utcán csak azért mert melegek - és ehhez csak gratulálni tudok.
Nem mellesleg Londonban(ahol a magyar srac tanul), berlinben(ahol én éltem), és sztem párizsban is, a gondolat is vicces, hogy valaki munkaidöben igy fenyegetözzön mert két rác csókolózik, vagy ha megteszi is, hogy a rendörseg ne legyen hajlandó eljárni ellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!