Miért gondolják azt egyesek, hogy Magyarország jobb, mint a többi ország, mert ide születtek?
"Nem azért gondoljuk, mert ide születtünk. Itt rendkívül jók a termőföldek, dúsak a legelők, bővizűek a folyók és tehetségesek az emberek. Ennél jobb helyet nem igazán találsz a világon."
Tucat, halom számra vannak ilyen országok.
Tehetségesek az emberek: egy egyáltalán nem országfüggő, tehát kár is hasonlítgatni.
Bővizűek a folyók: akkor te még nem láttál igazán bővizű folyót.
Dúsak a legelők: ritkán látni, hogy bárki legeltetne. De ilyen dús legelők máshol is vannak, sőt, még olyan is, ahol szinte egész évben lehet legeltetni.
Rendkívül jók a termőföldek: ennél sokkal jobb termőföldek is vannak. Egyébként, ezt én nem jelenteném ki így országosan. Foglalkoztam már mezőgazdasággal több helyen is, és van, ahol elfogadhatóan terem, máshol meg használhatatlan az egész. A magyar gabonák messze földön híresek az ehetetlenül rossz minőségükért, bár ezért nem feltétlenül a termőföld a felelős, hanem a helyi nemesített fajták és a termesztési módszerek. Ami nekem viszont rendkívül bevált itteni földön, az például a hüvelyesek, csicseriborsó és különböző zöldségek.
"Minden ország lakója ezt gondolja.
Például Amerika lakója is nagyon büszkék arra, hogy oda születtek."
Lehet, hogy minden ország néhány lakója, de nem minden ország minden lakója! Csak az, akibe beleverték. Én speciel nem gondolom így, pedig a föld bolygón élek.
Augusztus 20-a közelettével ezt a kérdést feltenni olvasni, talán valami bajod van az ünneppel?
Enged meg hogy vissza kérdezzek, de kérlek fálaszolj, és ne kérdezz vissza, és ne tereld el a témát.
"Nem csak azért rossz így viselkedni, mert morálisan helytelen,"
Miért helytelen morálisan? Támaszd alá 3 példával, hogy merértselek.
"hanem azért is, mert ezzel saját magadnak ártasz. "
Hogyan ártok magamnak? Támaszd alá három példával.
"Butaság kizárni mások eszét, erejét, eredményeit, csupán azért, mert nem tudod elfogadni, hogy nem élhetsz egyedül a világban."
Ki zárja ki másik ember eszét, erejét...
Sorold fel, mennyi fajta nemzetiség él Magyarországon.
" Teljesen mindegy, hogy melyik országba születtél, a helyed attól még nem változik. Nem leszel jelentéktelen attól, mert nem szólsz bele mindenbe. Önmagad lehetsz, békés, VAGY pedig magyar, német, angol, muszlim, buddhista."
Ezt a VAGY szót magyarázd meg. (Magyarázd, hoppá, aki ezt mondja az már nemtezi értéket képvisel? feladat a szóalkotóknak megváltoztatni a szót! :D)
Önmagam, és Magyar szerintem símán lehetek, és még sokan mások is lehetnek!
Két út van: lekorlátozod magad, bezárkózol egy biztonságot vetítő kennelbe, vagy pedig nyitsz a világra és önmagadra.
Kennel, ezt a szót Magyarországra érted? Hogy nem zárkozhatunk be bizonságot vetítő Magyarországra?
Szerinted mennyien Vannak külföldön dolgozni?
Magyarország nem nyit eléggé a másik országok felé?
Sok kérsés vetőtőd fel bennem. Csak meg akarlak érteni.
Lehet, hogy minden ország néhány lakója, de nem minden ország minden lakója! Csak az, akibe beleverték. Én speciel nem gondolom így, pedig a föld bolygón élek."
Ha nem gondolod így akkor meg minek foglalkozól vele?
Ez olyan mint ha például számonkérném egyes emberek viselkedését, gondolkodását, de nem tartozom közéjük.
Sok ember van, sokféle gondolkkodással, egyetlen embert se lehet rávenni arra, hogy változtasson a gondolkodásán, mert egyes embereknek nem tetszik.
Szabad akarat van, szólásszabadsággal, gondolom kedves kérdező ezeket korlátozni kellene a te elképzeléseid alalpján, akkor nagyon boldog lennél.
Ilyen embereket nevezik zsarnoknak, menj politikusi pályára sokra vihetnéd ott, édes fiam!
""Nem csak azért rossz így viselkedni, mert morálisan helytelen,"
Miért helytelen morálisan? Támaszd alá 3 példával, hogy merértselek.
"
1. Azt állítván, hogy Magyarország jobb, mint a többi ország, megbántod, lenézed és megsérted a többi ország lakóit
2. Azt állítván, hogy aki magyar, az Magyarországhoz tartozik, megsérted és megalázod azokat, akik magyarok és nem Magyarország a hazájuk(pl. határon túli magyarok).
3. Korlátozod saját magad és más embereket is abban, hogy saját döntésük szerint éljenek.
"hanem azért is, mert ezzel saját magadnak ártasz. "
Úgy, hogy a nemzeti és/vagy vallási büszkeség, mellyel kizársz olyanokat, akiktől félsz, erőszak azok ellen, akiket emiatt hátrányosan megkülönböztetsz, és erőszak önmagad ellen, amiért magadat eltaszítod a világtól. És az ilyesmi nem ritkán vérengzésbe is torkollik.
"Ki zárja ki másik ember eszét, erejét...
Sorold fel, mennyi fajta nemzetiség él Magyarországon. "
Ők Magyarországon élnek. Egyébként a nemzeti kisebbség is pontosan egy olyan erőszakos fogalom, mint maga a nemzet.
"Kennel, ezt a szót Magyarországra érted? Hogy nem zárkozhatunk be bizonságot vetítő Magyarországra? "
A szót nem Magyarországra, hanem a gondolatbörtönre értem. Mert a nemzeti büszkeség szitáján igen kevés a lyuk.
"Szabad akarat van, szólásszabadsággal, gondolom kedves kérdező ezeket korlátozni kellene a te elképzeléseid alalpján, akkor nagyon boldog lennél.
Ilyen embereket nevezik zsarnoknak, menj politikusi pályára sokra vihetnéd ott, édes fiam!
"
Persze, nyilván az csökött agyú és korlátolt gondolkodású, aki nyitott. Honnan veszed, hogy szerintem korlátozni kéne a szólásszabadságot? NAGYON erősek az előítéleteid, szinte semmit nem tudsz rólam személyesen, mégis, már az elejétől kezdve személyemre vonatkozóan tettél állításokat. Pedig a személyemnek aztán végképp semmi jelentősége, hiszen egy névtelen vitában azt sem tudod, ki vagyok!
" Foglalkoztam már mezőgazdasággal több
helyen is, és van, ahol elfogadhatóan terem,
máshol meg használhatatlan az egész. A
magyar gabonák messze földön híresek az
ehetetlenül rossz minőségükért,"
Ez nem egészen igaz, csak jobban kell hozzá konyítani.
Amúgy miért kezd egyre provokációgyanúsabb lenni?
Egyébként aki így gondolja az elmehet, szabad, nincs tiltva!
De azért mások nevében ne nyilatkozz, mert nem biztos, hogy egyertének veled! :)
"Egyébként aki így gondolja az elmehet, szabad, nincs tiltva!
De azért mások nevében ne nyilatkozz, mert nem biztos, hogy egyertének veled! :)
"
Miről beszélsz? Ki mondta, hogy el akarok menni? Itt akarok élni, még jó ideig.
Bocs, kinek a nevében nyilatkoztam?
Amúgy miért kezd egyre provokációgyanúsabb lenni? "
Hatalmas LIKE !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!