Pártolnád/Milyen hatással lenne a gazdaságra, ha Magyarország egyesülne egy vagy több szomszédos állammal, és egy egységes ország jönne létre?
Mindezt olyan körülmények között, amikor fél Európa országai hasadni akarnak?
A gazdaságra nem az van jótékony/rossz hatással, hogy egy, vagy több államként működnek. Hanem az, hogy hogyan működnek. Marakodni lehet külön és együtt is. Összefogni is.
Duna Föderáció?
Ilyen tervet már fontolgattak régen.
Az biztos, hogy versenyképes lenne, legalábbis a mai kis közép-kelet európai államoknál biztosan.
Csak lennének viták, például:
-Mi lenne a főváros?
-Mi lenne a közvetítő nyelv?
Egyébként egy szövetségi köztársaság/föderáció formájában életképes lenne.
Második:
Fővárosnak talán a ,,korábbi,, határ mentén választhatnának a népek fővárost. Egy magyar-szlovák tengelynél pl. Komárom, egy magyar-szlovák osztrák tengelynél Pozsony vagy Bécs, magyar-román duónál Nagyvárad, stb...
Közvetítő nyelvnek szerintem nem kell elvontban gondolkozni, lehetne az angol vagy a német, mint világnyelvek.
a határontúli Magyarok sorsára jutnánk:korlátoznák a Magyar nyelv tanítását az iskolákban,tilos lenne Magyarul beszélni aztán lágerekbe zárnának(románok+szlovákok)és párszáz év alatt eltűnnénk.
habsburg birodalom?a németek+olaszok kivívták a függetlenségüket tehát szívták a mi vérünket tovább.Egyenrangú félként??Deák Ferencre keress már rá a neten,nézz utána hogy miért küzdött.
8-as vagyok, egy kicsit kulturáltabban:
Szerinted mennyi idő alatt vernék szét belülről az ezt ellenzők abban az esetben ha ez a szövetséges nem Lengyelország vagy Horvátország? Szerintem 1 hét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!