Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem túlzás, hogy a költségveté...

Nem túlzás, hogy a költségvetés tartalékából közel 1 milliárd forintot csoportosítanak át egy hétvégi tévéműsor megvalósítására?

Figyelt kérdés

Én ezt az összeget az éhező gyerekek etetésére, vagy a rokkantak megsegítésére csoportosítanám át, ha már át kell csoportosítani. De még ezen túl lenne vagy tízezer helye. E helyett most ebből a roppant összegből Rákay Kálmán álmát valósítják meg Szent Mihály napján...

[link]

2013. aug. 16. 21:12
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Az államnak csakis a szükséges közfeladatok ellátására kellene költenie, ...ebbe a körbe a TV-műsorok pénzelése abszolút nem tartozik bele. A műsorgyártást magánvállalkozásoknak kellene végezni, saját pénzből."

Ezzel nem értek egyet. Piaci alapon senki nem csinálna kulturális műsorokat. És ha csinálnának is, akkor is jobb ha van egy szereplő, ami összefogja ezeket. Szükség van a köztévére is, még a nagyon liberális, fejlett médiabirodalmakkal rendelkező Egyesült-Királyságban, Németországban, Franciaországban is van közszolgálati televízió. Bizonyos formában Amerikában is van, bár ott inkább politikai, nem kulturális céllal.

2013. aug. 16. 22:40
 12/14 A kérdező kommentje:
És arra is szükség van, hogy 1 milliárdból csináljanak egy pár órás programot?
2013. aug. 16. 22:47
 13/14 anonim ***** válasza:

"ConnectCare válasza:

Tudod 190cm vagyok és nem kövéren 110kg.

A seregben mélységi felderítő voltam.

Az az, nem érdekel a rendőrség sem a közvilágítás.

Olyan autóm van hogy nem igazán érdekelnek az utak.

Akkor én is jogosan kérhetem hogy az én adómból ne?

És hol a határ? A kőkorszak?

De mindezeket az apróságokat leszámítva, van egy gazdasági oldala is az egésznek amit nem lehet megkerülni.

Az az a kisebb állam egy olyan ország számára mint mi, szinte egyenes arányban a nagyobb importot viszont a kevesebb hazai termékek fogyasztását jelenti.

Na most, te egy frankó cégnél dolgozol és magyar emberek ezrei a vásárlói a cégednek, köztük sok szociálisan támogatott. Jön a tartalék lángon pislákoló állam és megvon sok sok szoc juttatást. A céged hanyatlik hiszen csökken a fogyasztás, mert jobb jövedelműek nem pótolják a megnövekedett jövedelmükből a kiesett fogyasztást inkább plazmát vesznek meg nem 8 évente autót hanem 5.

Lehet hogy 1 évig több lesz a jövedelmed, aztán meg te nem kapsz semmi segélyt ha munkanélküli leszel, és a végén mindenki rosszul jár mert a gazdaságunk nem képes fedezni a növekvő importot és el kell inflálni azt a plusz jövedelmet amit azelőtt beszedett az állam.

Ilyenkor mi is van?

2013. aug. 17. 00:10
 14/14 anonim ***** válasza:

"Ilyenkor mi is van?"

Az, h a segély az csak segély.

Amit befizet a cég adót abból van mondjuk

Amögött nincs semmi, beszedik, majd újra elosztják.

Ha nem szoc segélyként, akkor megkapja a tv.

Nem lehet világba segélyezni, így is van egy masszív réteg, aki segélyre alapozza az életét.

Szegények mindenhol vannak, még nyugaton is.

Szal nem kell ezzel foglalkozni, de ha annyira zavar kérdező, kérd a neted kikapcsolását és vegyél belőle élelmiszert...

2013. aug. 17. 07:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!