Miért olyan biztosak sokan a Fidesz győzelmében 2014-ben?
"Nincs normális ellenzék , az MSZP három részre szakadt , még a miniszterelnök-jelölt személyében sem sikerült megegyezniük.Ja , meg programjuk sincsen , a hitelfelvételen kívül.
Gyurcsány nagyon elmeszelte magát , Mesterházy úgy néz ki , mint egy simlis használtautó-kereskedő ,Bajnait meg nem nagyon hallani. "
igen, a baloldal szétszalámizta magát, de nem csak az mszp hulott szét, hanem az lmp-ből is váltak szét: ha nem sikerül megegyezniük(több mint valószínű), akkor egy-két baloldali párt be sem jut
"Sokan tartoznak a Fidesz holdudvarba , ők gazdaságilag nyernek , ha a Fidesz hatalmon marad.És azt már tudjuk , hogy megéri " hűnek " lenni .... "
de ne feleddjük, hogy a baloldalnak is van holdudvara, így ők is segíthetik a kampányt
"Jó a Fidesz kommunikációja , jól " ferdítgetik " az információkat , igaz , hogy időnként hazudnak , kozmetikázzák a számokat , de jól hangzik , amit mondanak"
ezt úgy mondod, mintha csak ők csinálnak ilyet, de tény, hogy jobban kommunikálják a dolgokat
"A határon túli magyarok is szavazhatnak , és ők nem igazán baloldaliak , ez akár 100-200e szavazat is lehet. "
ebben azért nem vagyok olyan biztos, hiába a kettős állampolgárság, másrészt meg nekik külön listájuk lesz kb 10-20 főt küldenek a parlamentbe
"Megváltoztatták a választókörzetek határait , ez is a Fidesznek kedvez. "
az előző választókörzetek sem voltak jók, hisz legutóbb kilencvenes években változtatták meg őket, és Budapest és környékének a választókörleteinek a létszámbeli különbsége igen jelentős lett(budapest a lakosságához képest több képiselőt küldtek, mint amennyi"járt" volna nekik
másrészt a fideszre 2010-ben nem a választók két-harmada voksolt, hanem csak a fele
"Az ős-Fideszesek és a komcsigyűlölők is jobbra fognak szavazni. "
ez mindig is volt
"A felső-középosztály és a gazdagok miért ne szavaznának Orbánra , ő támogatja a gazdagokat , még gazdagabbá teszi őket ( bár néha újraoszt ). "
azért a gazdaokat is megadóztatja(multik), és ha az általános rezsicsökkentésre gondolsz, hogy az a gazdagoknak jobban kedvez, hisz többet spórolnak, akkor gondolj bele, ez csak akkor igaz, ha többet is fogyaszt, de azt ki is fizeti(arányaiban ugyanannyit csökken nekik is)
"Az alsóbb osztályok egy része elhiszi OV. jelszavait
( gazdasági szabadságharc stb... ) , közülük is sokan a Fideszre fognak voksolni , annak ellenére , hogy OV. gazdaságilag lefelé tolja őket ( meg engem )."
a kampány evvel jár, mindenkinek vannak jeélszavai: ugyanolyanok, mint: Magyarországon nincs demokrácia! szlogen, szerintem
"Vannak igazi eredményei is a Fidesznek , meg programjuk is van (nem csak úsznak az árral , mint az előző kormány). " Vannak igazi eredményei is a Fidesznek , meg programjuk is van (nem csak úsznak az árral , mint az előző kormány). "
le a kalappal, hogy ellenzékiként ilyet mondasz
"Aki köztisztviselő , közalkalmazott és félti az állását , az is jobbra szavazhat."
ez csak azokra lehet érvényes, akiket ez a kormány vett fel, hisz, akik már év tizedek óta dolgoznak az államnak, azok már "dolgoztak" mindkét oldalnak
" Az EU ( Merkel ) is nagyjából szabad kezet adott Orbánnak , nem basztak ki minket az EU.- ból és nem hagytak minket csődbe menni ( mivel nekik sincs halvány lövésük se , hogy mi legyen az EU. gazdaságpolitikával ).
És értékelik , Hogy OV. milyen faszán tud adót emelni ,ha Spanyolországban lenne ilyen adóemelés mint itt , röpködnének a féltéglák.
"
azért sok mindent elnéztek gyurcsány-társaságnak is
ezekhez még hozzátenném
sokak számára pozitív dolog, hogy nem a merjünk kicsik lenni a szlogenünk, hanem hogy igenis lehetünk nagyobbak
a baloldal meg annyira szétszórt, hogy közös miniszterelnök jelöltet sem tudnak állítani: bármelyik párt is állítana egyet, az a többi párt és szimpatizánsai részére nem elfogadható
a legalkalmasabb személy erre a posztra szerintem GyF( ő a legjobb politikus baloldalon), de őt sokan gerinctelennek látják, és eljátszotta az emberek bizalmát
Lindmayer !
Nem vagyok ellenzéki , mert nincs az ellenzékben olyan párt , akire szavaznák.
Jobboldali vagyok , a baloldalra sohasem szavaznák , de csalódtam a Fideszben , nem ezt vártam tőlük , úgyhogy rájuk sem szavazok.A Jobbiktól félek , más meg nem maradt, esetleg a Kétfarkú Kutyapárt.
Gyurcsányról meg annyit , hogy a leghiteltelenebb figura az egész magyar politikában , a rendszerváltás után
" vagyonkezeléssel " szerezte a pénzét , miniszterelnökként meg csak hülyeségeket csinált , szerintem ő pont az a figura , aki semmiben sem hisz.
bocsi a félreértésért
de ennek ellenére is szerintem GYF a közös baloldal legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltje, és ezek miatt szomorú, hogy így is van
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!