Különös fordulat Magyarországon: Erre nem sokan számítottak. Vélemény?
"Recesszió által sújtott években általában visszaesnek a külföldi működőtőke-befektetések, de tavaly ennek épp az ellenkezője történt Magyarországon.
A hazánkba érkező közvetlen külföldi tőkebefektetések értéke 10,462 milliárd euró volt, vagyis csaknem háromszorosára nőtt a 2011-es 3,739 milliárdos beáramláshoz képest. Ennek megfelelően a külföldi tőke állománya is gyarapodott, méghozzá 78,543 milliárd euróra az egy évvel korábbi 65,341 milliárdról."
forrás: Heti Válasz
Még ezt is olvastam:
"A Bajnai-kormány óta hatszorosára nőtt a hazánkban befektetett külföldi működő tőke értéke."
"A Bajnai-kormány óta hatszorosára nőtt a hazánkban befektetett külföldi működő tőke értéke."
HATSZOROSÁRA???????
Még 8 Tesco áruházlánc, meg 10 Mercedes, és 9 Opel nyílt?
Nahát, és ezt ennyire titkolják?
"nem tudom, ebből nekünk mi a jó."
Ebből semmi, sőt ez határozottan rossz.
Le van értékelve a FT, az az versenyképes az alacsony hozzáadott értékű munkaerőnk. Illetve a tőkejövedelmek adója is nagyban csökkent.
Nyilván hogy nem lehet egyből a magas hozzáadott értékeket képviselő munkákat behozni, annak meg kell ágyazni.
Ez nagyszerű!!!
Csak azt nem értem, miért nem akar csökkenni a munkanélküliség. Ezek a tőkebefektetők kivel dolgoztatnak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!