Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hová tűntek a közkutak? Miért...

Hová tűntek a közkutak? Miért csak a cigány telepeken vannak közkutak? Nyugaton is ingyen adják a vizet? Jártam már sok helyen, de még a lakókocsi parkokban is fizetni kellett a vízért (pl: 5 perc zuhanyzásért)

Figyelt kérdés
Most hallottam, hogy már a német média is felkapta a Ózdi közkutak víznyomás csökkentését, ahol úgy írnak róla, mintha elzárták volna azokat. Miért kell ferdíteni?
2013. aug. 5. 16:19
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

# 20:

Szóismétlésért elnézést. Figyelmetlen voltam.

2013. aug. 5. 18:10
 22/36 Komplikato ***** válasza:

Elvileg törvény szerint és már elég régóta 150 méterenként kell lennie közterületen ivóvizes kútnak. Ez városban általában parkba, busz és vonat pályaudvarokra vagy játszótérre esik. Vidéken meg mindenféle színűre festett "nyomós" kutak vannak. Nálunk a "faluban" el volt zárva összes sok sok évig, aztán pár éve újra működnek. A hetedeik kerületben viszont még júniusban is el voltak zárva, holott nyilvánvalóan a téli időszakban szokás elzárni fagykár miatt.

Az meg valóban nem mindegy, hogy elzártak kutakat vagy csökkentették a vízhozamát.

2013. aug. 5. 18:40
 23/36 anonim ***** válasza:
35%
Én a 25 évem alatt még temetőn kívül életembe nem láttam közkutat, szóval szerintem alig van.
2013. aug. 5. 18:48
 24/36 anonim ***** válasza:
64%
Akkor lehet budapesti vagy én 18 alatt tucatnyit láttam és nem vagyok a világ túrázója.
2013. aug. 5. 18:51
 25/36 anonim ***** válasza:
Nem egy kisvárosba élek de hogy itt sehol sincs az tuti.
2013. aug. 5. 18:54
 26/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom lehet leszerelték itt Borsodban rengeteg van.
2013. aug. 5. 18:56
 27/36 anonim ***** válasza:

@18:54: Garantáltan van, csak valószínűleg fel sem tűnik.

Nézz körül a parkok és játszóterek környékén. Biztosan van.

2013. aug. 5. 18:57
 28/36 anonim ***** válasza:
Most tényleg meg fogom figyelni.
2013. aug. 5. 19:00
 29/36 A kérdező kommentje:
Igen leszerelik. Szegényebb önkormányzatok, vagy ahol sokan rájárnak a kútra ott ezt már megtették. Meg is tehetik, ha minden lakásba be van vezetve a vezetésvíz. Ezért nem látsz ilyen kutakat, de az oylan helyeken ahol alig használják nincs jelentős kiadás ott nem fogják leszerelni őket, mert nincsenek spórolási kényszerben.
2013. aug. 5. 19:56
 30/36 tejminatorka válasza:

"Komplikato válasza:

Elvileg törvény szerint és már elég régóta 150 méterenként kell lennie közterületen ivóvizes kútnak."

Ez szimplán nem igaz. Ott kell közkútnak lenni, ahol nincs bevezetve a vezetékes víz.

38/1995. (IV. 5.) Korm.rendelet

2013. aug. 6. 09:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!