Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hová tűntek a közkutak? Miért...

Hová tűntek a közkutak? Miért csak a cigány telepeken vannak közkutak? Nyugaton is ingyen adják a vizet? Jártam már sok helyen, de még a lakókocsi parkokban is fizetni kellett a vízért (pl: 5 perc zuhanyzásért)

Figyelt kérdés
Most hallottam, hogy már a német média is felkapta a Ózdi közkutak víznyomás csökkentését, ahol úgy írnak róla, mintha elzárták volna azokat. Miért kell ferdíteni?
2013. aug. 5. 16:19
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
42%

kedves kérdező!

a mi településünkön számos közkút van, és a külföldön is rengeteg közkúttal találkoztam

miért bonyolítod ennyire ezt a dolgot? szimplán cigányozz egyet, minek ehhez ideológia?

2013. aug. 5. 16:58
 12/36 anonim ***** válasza:
30%

Egyetértek a 16:58-ossal.

Most az a baj, hogy van közkút, vagy az, hogy cigányok használják?

Ha akarod semmi nem gátol téged sem abban, hogy lemenj és kannákkal hordd a vizet haza. Időigényes és fárasztó, de a lehetőség adott.

2013. aug. 5. 17:08
 13/36 A kérdező kommentje:

nem erről van szó... Csak nem vagyok híve a megkülönböztetésnek. Legyen az pozitív vagy negatív, de ez mindig kétoldalú... Ha már arról beszélünk, hogy miért állítjuk le a közkutakat, akkor miért nem az a kérdés, miért nincs minden utcában közkút? Nekem nem jár víz?

Vagy a másik kérdés, ha már a cikk író kiemelte, hogy roma telepen csökkentették a víznyomást, akkor miért nem beszélnek Ózd egészéről, ahol nem csak romák laknak... Miért kellett kiemelni a roma telepet?

2013. aug. 5. 17:11
 14/36 anonim ***** válasza:
75%

" Ha már arról beszélünk, hogy miért állítjuk le a közkutakat, akkor miért nem az a kérdés, miért nincs minden utcában közkút? Nekem nem jár víz? "

Okos, ott eleve nem is volt bevezetve a háztartásokba, "nyaralókba". És most sincs. Régen falun is közkutak voltak, mert a a házban nem volt vezetékes víz, de ezt már ott megoldották. Itt meg nem.

2013. aug. 5. 17:16
 15/36 A kérdező kommentje:
Nekem a tálalással a médiával van gondom, mert ez az ami undorító...
2013. aug. 5. 17:17
 16/36 anonim ***** válasza:

"miért nincs minden utcában közkút"

Ez is egy jó kérdés, de erről a helyi önkormányzatnál kellene érdeklődni.

Itt nálunk van 1-2 utcánként kút és ezek működnek is.

2013. aug. 5. 17:18
 17/36 anonim ***** válasza:

@17:17: Ez jogos, ezzel egyetértek, de sajnos így nagyobb a "hírérték".

Minden oldal rossz az ilyen túlzás, de ez van.

2013. aug. 5. 17:18
 18/36 A kérdező kommentje:

Ezeknek a bugyuta cikkeknek lehet pont ez a céljuk, hogy mindig felüljön rá az ember.

áhh hihetetlen, hogy mindig felülünk rá :S Bojkottálni kellene az egészet. Normális körülmények között ez a helyi sajtón kívül senkit se érdekelt volna, de azzal hogy telerakták provokatív bugyuta ferdítésekkel már is mindenki megtalálta azt a pontot ami nem tetszik neki.

2013. aug. 5. 17:29
 19/36 anonim ***** válasza:
Nem tudom mi van itt felülök biciklire és annyi vizet veszek ingyen, hogy nem is tudom hazavinni pedig százezres városban lakok.
2013. aug. 5. 18:07
 20/36 anonim ***** válasza:

Nálunk az egész faluban csak a temetőben van közkút. Természetesen bárki vételezhet onnan vizet, bármennyit, de általában tényleg csak arra használják, hogy a sírokat megöntözzék.

Én nem akarok cigányozni, de indokoltnak látom ezt, mert tényleg egyesek visszaélnek az ingyen víz lehetőségével. Láttam már olyant is, hogy valaki tömlőt kötött rá és úgy vezette haza a vizet. Ennek az árát pedig a többi, rendesen perkáló fogyasztó fizeti meg az árát.

2013. aug. 5. 18:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!