Mit lehetne tenni az öregezés ellen? Hogy lehetne védekezni?
Sajnos egyre terjed ez a szemét embertelen hagyomány vagy szokás egyes körökben.
A nagymamám igen öreg és fél.
Én is féltem ,mert ahol lakik , az kissé fertőzött.
Volt 2 hónapja ott egy öregezés, az idős néni kórházba is került, azóta sem tud rendesen aludni.
A rendőrség meg olyan , mintha nem is létezne.
Idősek otthonába nem akar elmenni és a költözésről sem akar hallani.
Azzal a sok cigánnyal csinálni kellene már valamit , mert senki nincs biztonságban.
paprika/gáz spré
kutya
riasztó
esetleg kicsi "kézi" riasztó kulcstartót amiből ha kihúz egy vacakot akkor k...vahangosan kezd visítani (ez max egyszer használna, egyszer ijednének meg tőle max)
gáz-gumis fegyver
biztonságosabb ajtók-ablakok
az adott közösség, pl falu által biztosított járőrözés. egy kisebb településen 2-3 autóval felváltva járőrözhetnének az emberek, ehhez polgárőrség se kötelező, hisz nem tilos. gázfegyverre meg kiválthatnak viselési engedélyt ezzel némileg növelve a védelmüket ha éppen tetten érnek valakiket.
MEgjegyzem, hogy a polgárőrök meg egyéb ilyen civilek nem rendőrök, tehát nem igazoltathatnak, nem zaklathatnak járókelőket, kizárólag az a céljuk, hogy a bűnözők azt érezzék, hogy bizony vannak szemtanúk, figyelik őket, és ha tesznek valamit, akkor a BTK -t betartva bizony felléphetnek ellenük erőszakkal is alkalmazva a jogos önvédelmet vagy a végszükséget.
hirtelen ezek jutottak eszembe.
Volt valahol ahol az öregek házában volt egy gomb amit ha megnyomtak a rendőrségre ment a jelzés és azok pár perc múlva kint voltak.Nos amikor meghallja,hogy betörtek, csak megnyomja a gombot és kész, de persze ehhez kéne a rendőrség is, meg ennek a rendszernek a kiépítéséhez kéne valamit tenni is, az pedig nem erőssége a magyar rendőrségnek.
Szerintem ez a legjobb megoldás, de ha ezt sikerülne kivitelezni akkor úgy is megcsinálhatnátok,hogy hozzátok menjen a riasztás, vagy ah ti túl messze laktok akkor az egyik szomszédhoz.
"Mi az az öregezés?"
Cigányok kedven sportja az idős emberek kifosztása félig agyonverés mellett.
"az adott közösség, pl falu által biztosított járőrözés"
Ez megengedett? Nem viszik be mint egyenruha mentes egyenruhás bűnözőket?
A különböző önvédelmi fegyvereket szerintem el is felejthetjük.
Nem tudná őket használni.
Bottal megy, nem olyan gyors már, mint régen.
35 kilométerre lakunk tőle.
Én már nem is tudom hányszor bementem az önkormányzathoz, hogy csináljanak valamit ezekkel a rohadt cigányokkal,de a közalkalmazottak csak a fejüket csóválták meg mosolyogtak.
Semmi előrelépés nem történt.
Civil járőrözés nincs és polgárőrség sincs.
Nem szeretnék illegális üzletekbe keveredni.
Kutyája neki is van, de könnyen megmérgezik ezek, vagy elteszik az útból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!